Bardolino, Veneto Vinmuseet

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Det öppnades 1991 för att visa gamla vinkulturer och historier om olika vinsorter som blivit producerade världen över. Museet är uppdelat tematiskt i 6 avdelningar, var varje avdelning visar de olika etapperna i den långa och komplicerade produktionsprocessen. Detta från att man plockat druvorna tills man satt på korken på flaskan. Ett område visar hur man odlar vindruvan och visar olika redskap som används, såsom bevattningssystem osv.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Ett annat område visar hur själva druvan blir till vin och här finns även olika druvpressar. Efter besöket på museet kan man passande ta vägen förbi ställets ”vinoteca” var man kan smaka på de goda viner som produceras på gården. Med hjälp av de anställda blir man guidad genom ett urval av röda, vita och rosé viner.

Museet är öppet från mitten av mars till slutet av oktober från kl. 08.30 till kl. 12.30 och från 14.30 till kl. 18.30 på vardagar och under helgerna. Museet är gratis.

Läs mer: www.museodelvino.it/

 
search map