Bardolino, Veneto Olivoljemuseet

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Olivoljemuseet i den lilla byn Cisano vid Gardasjön blev stiftat av Umberto Turri i 1988. I dag drivs muséet av paret Flavio Turri och Liliana Martino. På muséet kan man få inblick i hur bönderna genom historien har producerat olivolja.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Man kan beundra gamla och sällsynta redskap och maskiner som blivit använda i förbindelse med framställningen av olivolja från 1800-talet och fram till idag. En olivpress av ekträ, en vattendriven mölla och andra orginal exempel på redskap av trä och järn är några av de många artiklar muséet bjuder på. I ett av rummen finns det historier om odling av oliver samt produktion av olja i form av artiklar och video.

Muséet rymmer i övrigt flera andra avdelningar, bland annat oljelamprummet som innehåller samligar av oljelampor från olika epoker. I ett annat rum utställs en stor samling oljebehållare i allt från plast till silver som man genom tiden har använt. Denna samling stammar inte enbart från Italien utan även från länder i Nordafrika och Indien. Här finns självklart även en butik där man kan köpa de välsmakande oljorna och andra olivbaserade produkter från området.

Muséet är öppet från kl. 09.00 till kl. 12.30 och från kl. 14.30 till 19.00 på vardagar och från kl. 09.00 till kl. 12.00 om söndagen. Entrén är gratis.

 
search map