Semesterbostad i Bardolino vid Gardasjön

Cykelprogram: Gardasjön på två hjul

 
Cykelprogram: Gardasjön på två hjul är inte tillgänglig i dagsläget
Cykelprogram: Gardasjön på två hjul är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Bardolino här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gardasjön är ett av dem områden i Italien var man kan göra allt och inget. Här kan man sitta i timmar och njuta av det vackra landskapet med ett glas vin, segla tvärs över sjön och besöka många städer eller använda sin kropp till mer aktiva saker som windsufning eller gå på vandringstur....eller cykla. Här finner ni information om hur man upplever Gardasjön på två hjul.

Till alla dem som bokar sin semeseter genom In-Italia erbjuder vi nu möjligheten att upptäcka sjön ur en ny synvinkel. Med en GPS, specialdesignad för cyklar och var de turer vi beskriver finns, road book, karta, cykelhjälm, punkteringsset, bagagehållare och naturligtvis en trekking-bike cykel (vid bokning bör man uppge ålder och höjd på alla deltagare). Vi erbjuder även att man endast hyr GPS, road book och karta till dem som väljer att ta med egen cykel.

Läs mer om Cykelprogram: Gardasjön på två hjul

Rutterna är upplagda så att man kan ta på utflykt mellan Gardasjön, Verona och den nordliga delen av Mantova provinsen. Avgång och ankomst sker från den centrala bussstationen i Bardolino men det går även att cykla från det ställe man valt att bo på (vi rekommenderar dock att detta bör vara mellan Garda och Lazise).

Verona-tur: Med avgång från busstationen i Bardolino cyklar man en mindre väg uppför backarna genom Calamasino till Piovezzano. Här tar man cykelleden som löper parallelt med Biffis kanalen till Bussolengo. Efter denna stad cyklar man igen på cykelstigen till Veronas centrum.

Det finns två möjligheter på tillbaka vägen: den ena är att cykla tillbaks på samma väg man kom, den andra är med offentlig buss som kör tillbaks till Bardolino. Busshållsplatserna ligger på Via 4 Novembre och på Corso Cavour.

Colline Moreniche-tur: Denna tur är den kortaste av de cykelturer vi beskriver. Avgång är som alltid från busstationen i Bardolino, varifrån man cyklar till Tre Contrè. Härifrån går en sidoväg mot syd till backarna vid Pastrengo. Från Pastrengo cyklar man vidare genom Sandrà, Salionze, Cavalcaselle.

Den sista delen av denna tur föregår på mindre stigar och vägar som utgör ett vägnät, tills man kommer tillbaka till Bardolino. Under turen kan man stanna till i Pastrengo och besköka zoo'et.

Vin-tur: Vinturen utvecklar sig sydöst om slätten mellan Affi, Cavaion och Colà. Svårighetsgraden är medel så de flesta kan genomföra den. Under det mesta av turen är man omgiven av frodiga vinmarker vars druvor används till produktionen av de berömda vinerna från Bardolino.

Från busstationen i Bardolino cyklar man upp på landsvägarna mot Vallesana. Härifrån går turen på en välbehållen grusväg som går fram till de böljande backarna vid Colà, en liten ort känd för sina badanstalter. Från Colà fortsätter man mot Calmasino och därifrån till Cavaion och Affi. Vid Affi cyklar man på den nya cykelstigen som går runt de omgivande kullarna. Efter en kort nerförsbacke kommar man till Rivoli vars historia är sammankopplad med Napoleon och hans ärade slag mot Österrikarna 1799. Efter Rivoli cyklar man på en grusväg och kommer genom vinmarker med gröna druvor som används vid framställningen av det bubblande spumante-vinet. Därefter går turen tillbaks mot Affi, faktiskt till Moscal, på samma väg. Efter den lilla kyrkan San Fermo cyklar man tillbaks till Bardolino på stigen La Rocca.

Under turen är ett besök på Villa dei Cedri och badanstalterna i Colà, Napoleons Museum, fortet Wolghemuth och runinerna av den österrikiska tullstationen i Rivoli värda ett besök.

Monte Baldo-tur: För att genomföra denna tur är det nödvändigt att ha en transfer upp till Novazza som ligger på 1342 meters höjd. Härifrån cyklar man på huvudvägen till Malga Ime var man kommer genom skogen och därefter cyklar på mindre stigar till Braga. Därnäst fortsätter nedstigningen till Vilmezzano, Pazzon och Porcino.

Man återvänder till Bardolino, via cykelstigen, genom backarna som åtskiljer Adage-dalen från Albarè slätten. När man kommit över Moscal berget, finns en busshållsplats och härifrån fortsätter turen med offentlig transport.

Under turen kan det vara värt att besöka det botaniska trädgården vid Novezzina samt Malga Ime.

Båt-tur: Denna rutt börjar med en segeltur från Bardolino till Sirimione. Man ankommer med färjan och lägger till vid den berömda borgen. Härifrån cyklar man till sjöpromenaden och därefter på huvudvägen SS11 till Hotel Dogana. Från hotellet cyklar man på en mindre landsväg till Mincio cykelstig genom byarna Camalavicina och Lazise och därefter mot Bardolino.

Det är många sevärdigheter som är värda att besöka under turen. Utöver själva Sirimione är Catuls Villa absolut värt ett stopp. I Peschiera sul Garda bör man se de imponerande fästingsmurar som omger staden samt Mincio parken.

Mincio tur: Detta är den längsta turen med sina 64 km. Den går från Bardolino till böljande backar vid San Giorgio in Salici. Därefter cyklar man på huvudvägen till den trevliga Valeggio sul Mincio var det absolut är värt att stanna till vid Il Borghetto.

Från Il Borghetto cyklar man på grusvägen som går längst Mincio floden rill Peschiera sul Garda. på den sista biten av turen cyklar man dels på cykelleden längst sjön med och på några mindre och mindre trafikerade vägar.

Värt att besöka, förutom ovan nämnda Il Borghetto, är Sigurtà parken och själv Valeggio sul Mincio.

VIKTIGT:

 • en medarbetare från cykeluthyrningsfirman kommer till det ställe vart ni önskar bo mellen kl. 18:00 och 20:00, minst en dag innan ni tar er tur, för att ge en kort instruktion om hur GPS, karta och cyklar fungerar.

 • för varje planlagd dagstur så kommer en medarbetare att besöka er vid ert uppehåll för att uppdatera GPS och eventuell underhållning av cyklarna (OBS: GPS kan endast ställas in med start fråb Bardolino)

 • cyklarna hämtas av cykeluthyrningsfirman dagen efter hyrningens slut mellan kl. 10.00 och 12.00. Det är inte tillåtet att lämna cyklarna på stället man bor och åka därifrån innan de blivit hämtade.

 • under tiden man hyr cyklarna så är det kunden s ansvar att förvara cyklarna på ett säkert ställe, låsta!


 • OBS: Cykelbussbiljetter och färjebiljetter är inte inkluderat i priset. De kan båda köpas på resemålet och det är inte nödvändigt att beställa i förhand.

  Dölj texten
   
   
  Nyheter från In-Italias
  BLOGG
  Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

  Populärt i Veneto

  search map