Semesterbostad i Albarella i Veneto

Isola di Albarella

 
Isola di Albarella är inte tillgänglig i dagsläget
Isola di Albarella är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Veneto här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ca. 45 km söder om Venedig, mitt i Podeltats naturpark ligger den fina ön Albarella som är över 500 hektar stor, och som förbinds med fastlandet tack vare en landtunga. Albarella är ca. 5 km lång och ca. 1½ km bred, och omgjort till en semesterö, som på inget sätt kan liknas vid något annat semestercenter. det är lugnt och skönt, och större delen av ön är täckt av frodig medelhavsvegetation samt små öar. Ön är hemmet för cirka 200 rådjur och ett antal fasaner, som tycks tro de äger ön då de flyger omkring fritt i naturen och håller till på många gräsplaner i området. De enda tillåtna bilarna på ön är ägarns, då han ska ta sig från och till semestercentret, maxhastigheten på hela ön är 30 km/h.

Alberella är indelat i olika områden, som bland annat består av ett stort ankomstcenter, som ligger nära lustbåtshamnen, varifrån det även går båtar till venedig. Längs havet mot öst ligger en 2½ km lång sandstrand, finns en offentlig del med gratis tillgång samt ett område med solstolar och parasoll mot betalning (18/5 - 21/9). Här hittar man även öns sportcenter och den stora 18-håls golfbanan. Mot väst längs lagunen, finns det ett område för fiske, samt ett område som kallas "mare vostrum" = "ert hav" som dels består av små fjordar med semesterbostäder, dels av en lugn betalstrand med solstolar och parasoll och ett trevligt café, samt ett sportcenter med hela tre swimmingpools.

Läs mer om Isola di Albarella

När man anländer, märker man snart att transport sker framför allt på cykel, golfbilar eller med öns egna lilla tåg, vilket gör ön till ett paradis för osäkra trafikanter. Ön är privatägd och ägarna har valt att göra deras egna "Albarella-land" med egen polis och eget läkarcenter - samt inköpsmöjligheter, restauranger, och alla de spännande aktiviteter, som självfallet också finns på området. Polis är en integrerad del av landskapet, och skulle någon försvinna finns det därför alltid folk på plats för att hjälpa till. Denna service gäller även på natten.

Det läggs här stor vikt vid miljön, och allt som används återanvänds. Vid ankomsten mottar alla gäster en litet informationsblad med praktisk information, som hjälper till att göra semstern än bättre.

Från den 17 maj till den 19 september håller en rad butiker och restauranger öppet på Albarella. Det är såeldes många barer, caféer, restauranger, dessutom finns supermarket, bagare, fiskehandlare, konditori, tidningskiosk, frisör, fotobutik, tvätteri, cykeluthyrning, kläder- och sportbutiker och....en kyrka.

Inkluderat i priset är dessutom tillgång till öns stora sport- och aktivitetscentrum (18/5 - 21/9), var det finns tre swimmingpools (en av dem för barn) med rutschbana (badmössa är obligatoriskt), fotbollsplaner, boccia, basketbollplaner, volleybollplaner, samt lekplats. Under perioden 25/5 till 14/9 finns det dessutom kvällsunderhållning, barnklubb för barn mellan 5 till 12 år samt vatten-aerobics. Från den 1/7 till 20/8 kör det också runt ett litet tåg i området (mest för barn...)

Mot betalning kan man nyttja betalstranden med solstolar och parasoll, spela på 18-håls golfbanan, hyra windsurfingbrädor, kanoter och katamaraner, gå segel eller simkurs, fiska, rida, det finns 24 tennisbanor, bågskytte, diskotek och dessutom erbjuds det barnpassning.

På ön finns det totalt 3000 semesterbostäder, varav 2500 är privatägda, medan de sista 500 hyrs ut till turister. Under högsäsong kan det alltså vara tämligen tätbefolkat på ön, även fanns det känns så. De bostäder som hyrs ut, består av lägenheter, villor samt två hotell, som alla är utspridda över ön.
Lägenheterna ligger i två områdenm, kallade Fiori / Mare Vostrum (på öns nordvästliga ände) och Verde (centralt på ön), och de flesta bostäder ligger på första eller andra våningen. Alla lägenheter har kokvrå i uppehållsrummet, badrum/toalett och parkering.
Det finns dessutom en rad bungalows utspridda över ön. De har alla egen trädgård och ligger antingen på första våningen eller är uppdelade på två våningar. Alla bungalows har kokvrå i uppehållsrummet, badrum/toalett och parkering.

Men oavsett vilken bostadstyp man väljer under sin semester på Albarella, kommer man alltid att bo nära naturen och i närheten av sjöar, havet eller lagunen.

Dölj texten
 
 

Liknande ställen

Hotel Palace

Bibione, Veneto

Parc Hotel

Peschiera sul Garda, Veneto

Corte Leonardo

Garda, Veneto

Rekommendationer till dig

Agriturismo Le Querciole

Casciana Terme, Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Veneto

Villaggio A Mare

Caorle Lido Altanea

Aparthotel Sheila

Lido di Jesolo

search map