Vandringssemester

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Framför allt naturreservaten runt omkring i Italien är utmärkta områden att vandra i och nedan presenterar vi några av dessa.

Le Cinque Terre

Le Cinque Terre ligger vackert på den östra sidan av den italienska rivieran på gränsen till Toscana. De fem byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore ligger på toppen av kustens klippor och bjuder på en härlig havsutsikt.

Abruzzos nationalparker på en vecka

I den centrala delen av Italien mot öster från Rom ligger regionen Abruzzo.

Regionen är som en oslipad diamant med en massa möjligheter för många spännande upplevelser, inte minst när det kommer till natur. För här finner man höga berg, djupa dalar, slätter och vackra sjöar.

Pilgrimsrutten Via Francigena

Medeltidens pilgrimstur från Cantebury i England genom Frankrike och Schweiz och vidare till Rom kallas "La Via Francigena" som betyder vägen från Frankrike eller vägen från Frankernas land.

Pilgrimmerna reste primärt med apostla hästarna (med de mer välstående och lata använde sig nog även av ríktiga hästar) och de gjorde ca. 20-25 km om dagen på väg mot den heliga staden Rom eller vidare till Jerusalem med båt från Apulien (från Bari, Brindisi eller Otranto).

Gå på sprudlande vulkaner

Syditalien är rikt på aktiva, utsläkta, frodiga och snöklädda vulkaner.

De sprutande och mullrande vulkanerna är luriga och respektingivande.

Vandringsleden Sentieri degli dei

Den lilla byn Agerola är utgångspunkt för en lång rad vandringstigar av olika svårighetsgrad och längd.

Man kan bege sig in i landet eller gå högt över Amalfikusten där varje stig bjuder på sina små eller stora utmaningar. Varje stig eller tur garranterar storslående naturupplevelser! De kallas "SentierI degli Dei", gudarnas stigar.

 
search map