Semesterbostäder & hotell i Spoleto

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden Spoleto består av både en gammal och en ny stadsdel och ligger på en kulltopp vid foten av Montoluco.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

I den gamla stadsdelen som är omringad av en gammal stadsmur finns en harmonisk blanding av stilarter från romartiden, medeltiden och renässansen som är med till att göra atmosfären intressant. Museer med antik och modern konst, det Italienska center för tidig medeltida studier och den experimentala teater, är allt tillsammans med till att göra Spoleto till en av de mest aktiva och energiska städerna i Umbrien med hänsyn till kultur.

Läs mer om Spoleto

Den är dessutom berömd för dess ”Festival of Two Worlds” (sista juni första juli), som är en viktig internationell musikalisk och kulturell händelse. Denna avlöses av en liknande festival (Spoletoestate), som går från juli till september och som även rymmer musikaliska upplevelser och olika konstnärliga inslag. Spoleto är bestämt värd ett besök året runt och staden huserar ca. 40.000 invånare, vilket gör, att här är det liv året runt.

Stadens turistkontor ligger på Piazza della Libertà, var man med fördel kan hämta en karta över staden för att lätt kunna hitta fram till de mest framträdande sevärdheter som t.ex. Il Duomo (domkyrkan) - byggd på 1200-talet samt den romerska amfiteatern en del av samma torg. Också fästningen Rocca från 1400-talet som ligger högt uppe på den östra sidan av staden, är värd ett besök. Ett bra råd är att ta en guidad tur på engelska för att få en bra inblick i fästningens historia. Anmärkningsvärdigt är det att Rocca fungerade som fängelse intill 1980-talet.

Några tycker nog att man inte har varit i Spoleto om man inte smakat stadens egen pastarätt: Spaghetti alla Spoletina - tillberedda med bl.a. tryffelolja. Lyckligtvis finns det många matställen, så ursäkter för inte smaka rätten är få.

Avstånd till andra större städer från Spoleto: Perugia (ca. 63 km), Assisi (ca. 44 km) och Terni (ca. 33 km).

Dölj texten
 
 
search map