Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vill du gärna besöka centrala Italien? Då ska du styra mot Umrbien, som utöver Italiens gröna hjärta, också kallas för Toscanas lillebror - i alla fall av alla andra än de drygt 800.000 invånarna i Umbrien. Och känner du till Toscana, råder det inga tvivel om varför: både landskap, städer och människor påminner mycket om storebror, men i antalet turister är man också lillebror, vilket gör en resa till Umrbien särskilt intressant för dig som gärna vill ha gott om plats runt omkring dig på semestern.

I umrbien är landskapet backigt och starkt präglat av den råa bergskedjan Apenninerna, som ligger som en östlig mur längs regionen. Endast få vägar leder över bergskammen, men det är också endast ett fåtal som övar lämna Umbrien, när man först kommit hit.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Umbriens enda flygplats är "San Francesco d'Assisi - Umbria International Airport" som ligger öster om huvudstaden Perugia. Hit flyger dock endast ett fåtal bolag, och normalt inga från Sverige eller Danmark, så du får titta utanför regionens gränser när du ska hitta en passande flygplats. Bästa alternativ är att flyga till Rom eller till Florens, beroende på om du ska besöka södra eller norra delen av Umbrien. Hittar du bra förbindelser till Pisa, är detta också ett alternativ.

Så här hittar du priser på din resa

Du kan resa från alla störra flygplatser i Sverige och Danmark, samt från Hamburg, och i sökmotorn hittar du priser på direkta flygrutter samt på rutter med en mellanlandning. De flesta som reser till Umbrien väljer att flyga till Rom, men du kan också flyga till Florens som ligger kanske nära den norra delen av Umbrien. Hos In-Italia väljer du själv avresedatum och reslängd.

De flesta kommer uppleva, att den västra delen av Umrbien är den mest intressanta, och har flest upplevelser. Här är vi nästan i Toscana, och det finns en rad fantastiska destinationer runt Trasimenosjön, samt i bergen söder om den. Från denna del av Umbrien, är det cirka 150 km till flygplatsen i Florens, och cirka 200 km till flygplatserna i Rom eller Pisa. Det är därför att rekommendera att hyra en bil på flygplatsen, så att du själv kan ta dig runt i regionen, i ditt eget tempo.

Mer information till din resa till Umbrien

Umbrien, omgiven av regionerna Toscana i väst, Marche i öst och Lazio i söder, är en av Italiens minsta regioner - och även en av de mest översedda när det kommer till resmål i Italien. Regionen har cirka 900.000 invånare, varav cirka 170.000 bor i regionshuvudstaden erugia.

Umbrien är känd för dess rika och allsidiga historia, som nästan förstärks av regionens excentriska placering mitt i landet, utan tillgång till havet. Det var här, etruskerna grundlade flera av deras viktigaste städer, däribland Perugia, som var en av etruskernas huvudstäder. Förutom det unika etruskiska arvet, bär Umbrien också vittnesbörd från Romarriket genom många intressanta lämningar i form av romerska teatrar, broar och basilikor - samt enastående spår från medelåldern och renässansen.

Regionens solida, rustika och traditionella kök är också värt en hel resa i sig själv. Med en värld av fantasiska råvaror, däribland inte mins tryffel, svamp och olika slags vilt kött, är regionen så att säga välutrustad från naturens sida; och vad naturen inte levererar, ordnar de duktiga umbriska kockarna och matfabrikörerna med korvar, linser, skinka och fårost - en resa till Umbrien är en utmaning för var och ens mage. Om det blir ett för stort problem, bör du för övrigt hålla dig borta från skink- och krovstaden Norcia.

Umbriens omväxlande och vackra natur, och alla dess hisoriska kulturstäder sätter pricken över i. i städer som Gubbio, Umbertide, Todi, Orvieto, Spoleto och Città della Pieve kan du gå på upptäcktsfärd i flera århundrades historia, från etruskernas Umbriens till renässansen. I regionens religiösa centrum, Assisi, kan du uppleva staden, där den berömda Franciskanorden grundades av stadsbarnet, den heliga Franciskus av Assisi, som försökte revolutionera den katolska kyrkans förkärlek till rikedom genom att hänge sig fullt ut till asketism. Och i regionshuvudstaden Perugia, kan du uppleva stadens alla historiska monument, fantastiska restauranger och vackra botaniska trädgårdar - och om du har tur, även stadens världsberömda jazzfestival, Umbria Jazz, och den årliga chokladfestivalen.

>>> Få mer information om en semester till Umbrien här

 
search map