Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Perugia

Perugia är huvudstad i regionen Umbrien, som ligger i centrala Italien. Med sina cirka 170.000 invånare, är det den största staden i regionen. Staden var en av huvudstäderna i den berömda etrustiska kulturen, som dominerade stora delar av norra Italien från järnåldern till den keltiska, och senare, den romerska kulturen tog över. Staden är också känd som ett centrum för konst, kultur och utbildning, med ett stort gammalt universitet grundat 1308 med mer än 35.000 studenter, samt för en rad årliga kulturevent, såsom den internationellt erkända festivalen Umbria Jazz som avhålls i juli.

Staden är också känd för alla dess gröna arealer, som bland annat inkluderar hela 8 parker, varav en av dem är en botanisk trädgård med 2300 plantarter och 4000 buskar och träarter, medan en annan av stadens berömda parker är en historisk trädgård där planerna odlas efter medeltida principer, och utgörs av plantarter som var vanliga på den tiden.

En annan av stadens varumärken, är de stora gastronomiska traditionerna, råvarorna och specialiteterna som kan hittas här, varav de mest kända är kastanjer, tryfflar, svampar, honung och choklad. Sistnämnda har gett anledning till en av Europas ledande chokladfestivaler, Eurochocolate Festivalen, som tar plats i oktober.

Bland stadens största sevärdheter finns Palazzo dei Priori, som betraktas som en av Italiens finaste historiska byggnader. Palatset är byggt mellan åren 1293 och 1443, i en vacker gotisk stil. Invändigt rymmer byggnaden en rad vackra salar, däribland Sala dell"Udienza i Collegio del Cambio, som är en av de bäst bevarade salarna från 1400-taet i Italien. Den storslagna vägg- och takmålningen är gjord av den berömda konstnären - och stadsbarnet - Perugino, och av en möjligen ännu mer känd konstnär: hans tidigare student, Raffael.

På tredje våningen av byggnaden hittar du en annan av stadens stora sevärdheter, nämligen konstmuseet Galleria Nazionale dell"Umbria. Här kan du se en rad mästerverk från den umbriska målarskolan, som kulminerade på 1400-talet, däribland verk av Perugino, Pintoricchio, Francesco di Giorgio Martini, Beato Angelico och Piero della Francesca.

>>> Få mer information om en resa till Perugia här

 
search map