Perugia, Umbrien La Città della Domenica

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Ca. 2 kilometer utanför centrum av Umbriens huvudstad Perugia ligger La Città della Domenica som är en blandning mellan en nöjespark och en djurpark.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Det var den lokala affärsmannen Mario Spagnoli som år 1955 köpte de 100 hektar obördig jord på Monte Pulito. Hans idé var att skapa ett ställe där de lokala familjerna kunde åka och njuta av deras söndagseftermiddag – därav parkens namn La Città della Domenica som betyder söndags-staden. Då parken öppnade i 1963 var den en av de första nöjesparkerna i Italien.

Det har från början varit idéen med Parken att den skulle blanda äventyr med djur. Detta betyder att många av attraktionerna har namn efter berömda äventyrsfigurer såsom Törnrosa, Pinocchio, Rödluvan och Snövit. Det är dessutom möjligt att uppleva ett fort från Den Vilda Västern och indiantält. Bland de många nöjen finns så djuren, några av dessa går fritt runt omkring såsom dovhjort och vildfår, andra bor i inhägnader såsom speciella raser av åsnor, getter, grisar som är utrotningshotade. Under 90-talet kom det dessutom ett terrarium till var man bland annat kan se krokodiler och alligatorer.

Mariella Spagnoli som har tagit över ledningen av parken efter sin far, går mycket upp i att parken ska vara med till att utbilda barn, därför finns här också undervisningsställen i parken för barn i alla åldrar. Alla dessa möjligheter gör parken till ett perfekt utflyktsmål för både barn och barnsliga själar.

 
search map