Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Perugia är huvudort i Umbrien men är också en gammal och trevlig stad. Staden har en unik form med det gamla etruskiska och romerska akropolis beläget på toppen av en kulle, som reser sig ca 500 möh och varifrån man faktiskt vandrar genom historien med medeltida byggnader längs vägen. Från de gamla centrala delarna av Perugia har man en fantastisk utsikt över det vackra och lite mystiska umbriska landskapet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Staden, som häver sig upp över det vackra umbriska landskapet, har ett centrum fullt av konst och arkitektur som är vackert och harmoniskt sammanvävt av flera tusen års historia. T.ex. finner man i hjärtat av staden Piazza IV Novembre med den karaktäristiska Fontana Maggiore från 1200-talet och Duomo som blev till under 800 år. Följer man den breda gågatan Corso Vannucci ner till Piazza Italia finner man en magnifik utsikt över det fantastiskt vackra landskapet. Runt om det historiska centrumet hittar man fortfarande rester av den etruskiska stadsmuren och dess imponerande portar. Staden bjuder alltså på allt från Etruskerna till nutidens Italien vilket innebär en historia på över 3000 år.

Läs mer om Perugia

Staden har dessutom två universitet och många evenemang och utställningar som präglar staden året runt, ett riktigt kosmopolitiskt centrum. T.ex. gästas staden i slutet av april av International Journalism Festival och i början av juli av en stor internationell jazzfestival, Umbria Jazz, då staden sjuder av liv och man kan lyssna på jazzkonserter i stort sett varje hörn. Är man en sann chokladälskare så får man inte missa EuroChocolate, en av Europas största chokladfestivaler, som går av stapeln i mitten av oktober.

Dölj texten
 
 
search map