Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Byn ligger vid Trasimenosjöns nordöstliga sida och den gamla bykärnan är omringad av en medeltida bymur medan den nyare bydelen strax utanför muren ligger precis ut till sjön med en lång promenad längs sjöns bredd.

Tyvärr blev många av byns monument och sevärdheter bombarderade under andra världskriget men man kan å andra sidan sitta på första parkett och njuta av Trasimenosjöns vackra blåa färg och slappna av efter alla konstens regler. Restauranger och barer finns här nog av, varför man inte behöver ta sig långt bort när hungern dyker upp. Man har stor möjlighet för att smaka på de fisk som finns i sjön och dessutom kan man under den årliga Fiskfestivalen få lov att äta fisk från världens största stekpanna som mäter 4,30 meter i diameter.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Eftersom byn har sin egen lilla tågstation kan man enkelt ta tåget direkt till t.ex. Perugia eller till Rom, dock med ett byte under vägen. Möjligheterna är många. Ett annan trevligt sätt att komma runt i det närliggande området är till fots. Det finns nämligen många goda vandringsmöjligheter för dem som älskar att röra sig i naturen.

Läs mer om Passignano sul Trasimeno

Varje år i juli hålls Palio i byn men inte ett av dem som involverar hästar men i detta tillfälle båtar (Palio delle Barche).

Dölj texten
 
 

Populärt i Umbrien

search map