Semesterbostäder & hotell i Monteleone di Orvieto

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Monteleone d’Orvieto ligger högt uppe, ca. 500 meter över havet, och här uppe förstår man varför Umbrien kallas Italiens gröna hjärta - du är omgiven av olika gröna nyanser som är representerade i det omkringliggande områdets vackra natur.

Här finns två stora sevärdheter. Den historiska teatern ”De Rustici”, byggd 1732, som idag huserar flera olika aktiviteter, samt kyrkan SS. Crocefisso.

Varje år, under mer eller mindre hela augusti, hålls den traditionella Rimpatriata - en slags sammankomst där kulturella, historiska och musikaliska inslag dominerar.

Under den mysiga jultiden har byns invånare fullt upp med att förvandla byn till, mer eller mindre, en lyckad kopia av Jesu krubba i Betlehem, som den såg ut för 2000 år sedan.

Karta över Monteleone d’Orvieto

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över byn, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell och semesterlägenheter

På In-Italia kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Umbrien.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Monteleone d"Orvieto under din valda resperiod. Har du redan en klr idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

För dig som ska på semester med hela tjocka släkten, eller med en större grupp vänner, kan vi t.ex. rekommendera att hyra en hel villa i Umbrien. Det innebär en semester med massa privatliv och rik möjlighet att njuta av tiden tillsammans.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Flygplatser och lokal transport

Ska du spendera semestern i Monteleone d"Orvieto, ligger Perugia flygplats närmast, vilken bland annat betjänas av Ryanair. Det finns dock för närvarande ingen direkt förbindelse hit från de skandinaviska flygplatserna. Det finns det däremot till Rom och Florens, som både ligger inom räckvidd.

I sökmotorn här på In-Italia kan du själv enkelt söka efter priser och flygrutter till samtliga flygplatser i Italien, och med alla erkända flygbolag. Vi säljer dock endast flygbiljetter som en del av våra paketresor (se nedan).

Järnvägen mellan Florens och Rom går genom områet, men det är ett par kilometer till de närmaste tågstationerna i Fabro och Chiusi. Det är därför som regel en fördel att ha en hyrbil under semestern, för att slippa vara beroende av de lokala bussarna. Det finns goda möjligheter att beställa en hyrbil, med avhämtning på flygplatsen, redan hemifrån.

Beställ din resa till Umbrien som ett samlat paket 

På In-Italia har du möjlighet att beställa endast en semesterbostad, eller ett helt paket som inkluderar flyg, inkvartering och eventuell hyrbil. Fördelarna med en paketresa är att du täcks av Resegarantifonden, paketreselagen och den utvidgade ansvarsförsäkring som In-Italia har tecknat hos Gouda Rejseforsikring. Du bestämmer naturligtvis själv, hur många dagar du vill resa, och du kan flyga från de flesta större flygplatser i Sverige och Danmark.

Klicka här för att få mer information om pakeresor till Umbrien

Restauranger och shopping

Staden har en handfull restauranger, liksom du kan hitta det mesta till det dagliga behovet i den lilla matvarubutiken. Du bor dessutom i en region, som fullt lever upp till Italiens rykte om goda kulinariska upplevelser. Nyttja därför dina utflykter till att testa nya restauranger, där du med all säkerhet kommer ha möjlighet att njuta av lokala rätter, lagade på lokala råvaror. Vill du står för några av semesterns måltider själv, rekommenderar vi dig dessutom att besöka veckomarknaderna för att få inspiration!

Läs mer om Monteleone di Orvieto

Utflykter

Du har en bra utgångspunkt för att utforska centrala Italien, när du spenderar semestern i Monteleone d"Orvieto. Inom kort räckvidd ligger många pittoreska landsorter, som med smala gator och små torg bjuder in till stämningsfulla promenader med kameran framme. Du bör också ta dig tid att besöka Orvieto en dag, som är full av historia och har ett rikt kulturliv.

Du bor inte heller långt ifrån några av Italiens största sjör, Trasimenosjön och Bolsenasjön, som är omgivna av vacker natur och idylliska medeltida städer.

Önskar du att utforksa regionens sevärdheter med en lokal, certifierad guide, erbjuder vår samarbetspartner ett brett sortiment av spännande utflykter i Umbrien, vilka du med fördel kan boka online hemifrån.

Lokala länkar

Stadens officiella hemsida hittar du här (på italienska)

Dölj texten
 
 

Rekommendationer till dig

Molin Vecchio

Foiano della Chiana, Toscana

Ca' di Vestro

San Giustino Valdarno, Toscana

Agriturismo Le Querciole

Casciana Terme, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Umbrien

La Ghirlanda

Saragano

Forte Sorgnano

Gualdo Cattaneo

search map