Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Intill bara någon tid sedan var Montefalco ganska okänt. Den var bara en av många små trevliga umbriska städer och även om stora författare som Hermann Hesse och Gabriele d'Annunzio redan under 1900-talets början lovordade staden så förblev den en liten stad i mängden för de flesta.

Det finns annars en fantastisk utsikt från staden då man i klart väder kan se ända till Spello, Assisi, Trevi, Spoleto och självklart det vackra landskapet runt omkring som hör till något av det vackraste i Umbrien. När man står här uppe kan man lätt komma att tänka på Montalcino, men samtidigt, vem skulle känna till någon av dessa små städer om det inte varit för det fantastiska vin som produceras på sluttningarna omkring dem? Sagrantino di Montefalco är dock ett "nyare" vin än Brunello di Montalcino vilket avspeglas i såväl antalet producenter, kunskap till vin och pris. Det kan i hög grad rekomenderas att prova detta speciella vin till en passande maträtt. Detta är dock ingen vin man lika lätt blir fäst vid som med Brunello då den har en stor personlighet. Ett vin som är passande att börja med är ofta "lillebror" som heter Rosso di Montefalco.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Oavsett vilket så finner man i Montefalco massor av restauranger, vinbarer och caféer där man kan smaka de goda vinerna.

Läs mer om Montefalco

Dölj texten
 
 

Populärt i Umbrien

L'Oasi

Assisi

Villa Subretia

Montefalco

search map