Umbrien Mitt smultronställe I Italien: Trasimenosjön

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Av Katarina Sohrabi, In-Italia

En av mina absoluta favoritställen i Italien är nog Trasimenosjön i Umbrien.

Den första gången jag var där var i maj för några år sedan. Jag hade knappt hört talas om sjön, fast jag bodde i Florens inte långt därifrån, men så åkte jag med 2 väninnor på en dagstur dit och blev riktigt fascinerad. Dels p.g.a. av dess gamla historia, bl.a. om slaget vid Trasimenosjön var Hannibal slogs mot romarna 217 f.kr, dels p.g.a. det otroligt vackra väder som vi hade turen att ha just den dagen. Himlen var klarblå med små vita moln och det var inte så mycket folk runt om sjön så det kändes nästan som att vi hade stället för oss själva.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Vi beslutade oss för att ta båten över till en av de tre öarna, Isola Maggiore, denna ö är den enda som fortfarande är bebodd med hela 35 invånare. Här kan man med utgångspunkt från den lilla byn, promenera runt ön, i dess varierande landskap.

Orkar man, det är en rätt brant väg upp, så kan man ta en tur upp till toppen av den kulle som ön består av. Här ligger kyrkan San Michele Archangelo och härifrån har man en otrolig utsikt över sjön och fastlandet, så en paus på en av bänkarna är definitivt att rekommendera.

Den lilla byn bjuder på en hel del fina men äldre hus och här finns några restauranger och kaféen så man kan få sig något att äta innan man tar båten tillbaks till fastlandet.

Det går naturligtvis även att bada i sjön då Umbrien är en av de regioner som inte har en kustlinje så är detta ett bra ställe att svalka av sig om man inte vill ligga i en pool hela dagarna.

Läs mer om Trasimenosjön

 
search map