Semesterbostäder & hotell i Città di Castello

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden ödelades av Ostrogoterna under kungg Totila. Efter återuppbyggnaden var staden först känd som Castrum Felicitatis, vilket senare ändrades till Civitas Castelli, vilket ligger nära det nuvarande namnet.

Staden var en viktig knutpunkt för konst och riktigt många konstnärer bosatte sig här, som t.ex. Raphael, Luca Signorelli, Giorgio Casari och Rosso Fiorentino. Idag har Città di Castello fortfarande ett levande kulturliv och har vuxit betydligt utöver den gamla stadsmusrens gränser. Framförallt mot norr, längs Tibern, hittar du flest nya stadsdelar. Città di Castello är bland annat känd för textiler och typografi.

Det finns inte många spår kvar från stadens tidigaste historia, men det finns i gengäld många byggnader och monument från medeltiden, som du kan spendera lång tid på att utforska. Därtill kommer det rika urval av caféer, restauranger och butiker som en stad med cirka 40 000 invånare kan erbjuda. Här har du alltså goda möjligheter för att njuta av det goda liv som italienarna är så berömda för.  

Karta över Cittá di Castello

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över regionen Umbrien, samt för att se vilka semesterbostäder, hotell och B&B vi tillhandahåller i denna del av Italien.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Semesterbostäder i Città di Castello

Umbrien har fortfarande inte nått samma berömdhet bland resenärer som t.ex. Toscana, men det är ändå fler och fler som reser till städer som Perugia, Assisi och Spoleto - samt till regionens mindre städer, däribland Città di Castello. Vill du uppleva staden medan den ännu är förhållandevis obesökt av turister, kan du använda sökmotorn här på In-Italia för att hitta ditt semesterboende.

Resor med flyg till Umbrien

Sökmotorn rymmer alla de hotell, semesterlägenheter, B&B och villor som vi har handplockat i Italien. Du behöver endast ange dina semesterdatum för att få en översikt över ledig inkvartering i och runt staden. Kom också ihåg att du även kan boka dina flygbiljetter och eventuell bilhyra här hos oss. Det är inte bara lättare än att du skulle sätta ihop alla delar själv - det är också tryggare. Din paketresa till Umrbien täcks nämligen av Resegarantifonden och paketreselagen.

>>> Läs mer om resor till Umbrien med flyg här

Läs mer om Città di Castello

Dölj texten
 
 
search map