Omdömen från Villa A Chiaraluna

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Villa A Chiaraluna

Läs personliga omdömen av Villa A Chiaraluna som ligger i Umbrien. Omdömena av villan är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villa A Chiaraluna. Förutom omdömen av själva villan kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Härlig semester vid Trasimenosjön!

Vi var en grupp på 9 personer från 7-70 år och hyrde hela villan i 11 dagar. Flög till Florens och hyrde bilar för transport till Ranciano vid Castiglione del lago, ca. 140 km, 1,5 h körning. Resan gick utmärkt och vi hittade villan utan problem. Fin placering på en höjd med inhägnad tomt. Området är lugnt i vackra omgivningar.

Alla förväntningar blev uppfyllda med hänsyn till boendet, poolen och faciliteterna.
Semesterstället passar utmärkt för grupper med 7-14 deltagare.

Och vi kommer tillbaka!

Castiglione del Lago som semester-destination

Villa A Chiaraluna
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa A Chiaraluna
Villa med 14 + 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2017
Antal resande 5 Vuxna, 4 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Fantastiskt

Jag har semestrat i Italien genom de senaste 25 åren och detta ställe ligger i topp tre för mig. Inget annat än ett fantastiskt ställe. Utsikt över Toscana mot öst och Umbrien i väst. Huset ligger på toppen av en kulle, så det enda ljud är fåglar som sjunger. Rummen är tip top. Mat fick vi tre gånger (vi var där 14 dagar) och det var rikligt. Vi fick 8-10 italienska specialiteter varje gång och fri dryck till så priset var mycket rimligt. Castiglione del Lago ligger centralt så det finns otaliga möjligheter för utflykter, om man inte bara vill njuta av tillvaron på stället. Som sagt är det bara ett fantastiskt ställe.

MVH Klaus Adamsen.

Castiglione del Lago som semester-destination

Bara kasta er ut i det. Det är en del av upplevelsen.

Villa A Chiaraluna
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa A Chiaraluna
Villa med 14 + 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 11 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

En fantastiskt semesterbostad för en stor familj

Beskrivning av huset, och andra gästers recensioner, var inte fel. Ett fantastiskt ställe, där vi fick vara för oss själva mitt i härlig umbrisk natur. Det gjordes allt för att tillfredsställa oss på ett bra och diskret sätt. Bra inköpsmöjligheter. Flera glömde att starta varsamt med förrätten vid vår beställda middag - det ångrade de, för det var mycket - och god - mat.
Vi spenderade 149 euro extra för el, även om vi inte använde så mycket. Det lilla köket är inte utrustat som vi är vana vid hemma. Ta med Nescafé.
En härlig semester.

Rekommendationer till andra gäster

I Panicarola ligger en alldeles fantastisk restaurang "Locanda del Principato". Det ser lite "rufft" ut utifrån, men misströsta inte. Värden och värdinnan fixar allt, tillsammans med kocken och servitörerna. Det finns ingen meny - kocken bestämmer den från dag till dag och har man särskilda önskningar kan man lägga fram dem vid reservationen (som är nödvändig). En bestämd dag i veckan är det alltid fisk. De öppnar först till kvällen, runt 19-20. 600 euro för 17 personer med allt!
Vi hade en rolig och härlig dag med rafting.
Vi besöker gärna villan igen, men då flyger vi - semestertrafiken var inte särskilt kul.

Villa A Chiaraluna
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa A Chiaraluna
Villa med 14 + 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 9 Vuxna, 8 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Villa A Chiaraluna

På alla sätt fantastiskt och helt underbart!
Ett fullkomligrn underbart hus i en lika underbar omgivning. Kommer att återvända - garanterat!

Rekommendationer till andra gäster

Hyrbil är ett måste då det är en bit till närmsta affär. Vi åkte också till en vingård, La casa colonica, om rekommenderades av värdinnan, vilket var en mycket trevlig upplevelse!

Villa A Chiaraluna
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa A Chiaraluna
Villa med 14 + 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Internet / Wi-Fi
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2016
Antal resande 18 Vuxna
Namn

Förväntningarna infriade

Alla våra förväntningar på en bra semester infriades. Vänlig och effektiv kommunikation med ägaren. Huset fungerade klanderfritt.
För en stor familj, som gärna vill vara ostörd av grannar, är villan idealisk.

Rekommendationer till andra gäster

Ägarens erbjudande om middag kan absolut rekommenderas.

Villa A Chiaraluna
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa A Chiaraluna
Villa med 14 + 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2015
Antal resande 6 Vuxna, 6 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Italienskt överflöd

En vecka av italienskt överflöd och lyx är över. Man kan förstå känslan som Jeppe måste ha haft när han vaknade i baronens säng, om man vaknar i himmelsängen i tornrummet på Villa A Chiaraluna. Låt det sägas en gång, bilderna från husets insida ljuger inte, det är precis så överdådigt och fullt av detaljer som de visar. Att köket inte var så välutrustat må så vara, det räckte mer än väl för oss åtta vuxna. Värdinnan och hennes familj tog väl hand om oss. Bara en liten varning till dem som beställer middag i huset, starta försiktigt, annars kan det bli för mycket. Vi ger våra bästa rekommendationer.

Villa A Chiaraluna
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa A Chiaraluna
Villa med 14 + 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2015
Antal resande 8 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Perfekt

Stället är riktigt härligt, omgivningarna är bara helt rätt.

Rekommendationer till andra gäster

Det kan vara svårt att hitta dit, särskilt om man anländer på kvällen.

Villa A Chiaraluna
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa A Chiaraluna
Villa med 14 + 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 10 Vuxna, 4 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Härligt boende

Vi var 8 vuxna och 4 barn som var en vecka på Chiaraluna.
Vi flyg till Rom och hyrde där bilar.
Huset låg väldigt vackert med fantastisk utsikt över Trasimenosjön och det italienska landskapet.
Boendet kan vi verkligen rekommendera. Det var bekvämt och passade oss bra.
Skönt med dusch, badkar till alla rummen.
Vi hade en fantastisk vecka och allt fungerade bra.

Villa A Chiaraluna
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa A Chiaraluna
Villa med 14 + 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 8 Vuxna, 4 Barn
Namn

Vackert, stort och lantligt.

Huset var stort och varje rum hade eget badrum, jättebra. Bostadshuset ligger på en ås med vid utsikt mot stagen och sjön åt ena sidan och böljande sädesfält åt den andra. Vägbeskrivningen var kanske något missvisande. Den bästa vägen går under järnvägen så fort man tagit av från väg 71. Huset ser man först sedan man kört igenom hela Rancino.
Köket var litet och gasspisen var litet besvärlig att tända. Vi fick en cigarettändare för tända gaslågorna, och varje gång man lyckades brände man sig något. Tag med tändstickor om inte spisen lagas. Bra diskmaskin och bra tvättmaskin. Sidohuset var till hälften en byggarbetsplats och inte möjligt att utnyttja.
Vi valde att äta av husets mat en gång, det var fantastiskt. Enda nackdelen var att vi inte fick välja vilken dag själva.
Poolen fungerade bra för oss. Läget centralt.
Som alltid när man hyr hus eller lägenhet under semester bör man ta med sig t.ex. knivar. De som finns brukar på sin höjd gå att skära bröd med. Ett bra rivjärn kan var bra till Parmesanosten. Köket kunde varit bättre städat.
Elekticitetkostnaden blev oväntat hög. 400 kwh för två veckor under en period då man behöver ha luftkonditioneringen på räcker inte på långa vägar. Det vore bättre med ett högre veckopris och ev . återbäring om man inte använder sin ranson.

Rekommendationer till andra gäster

Resturanger: många bra i Castiglion di Lago. Vi prövade Mona Lisa som var utmärkt. I staden fanns minst 5 stora livsmedelsbutiker. Den bästa var nog COOP, men för svenska gäster behövs nog ett besök också på LIDL om man inte äter ute varje dag. Det bästa Umbriska vinet kostade
€35 på krogen. Vi gjorde vingårdsbesök både i Montalcino och Montepulciano. Besöket bäst i Montepulciano, vinerna bäst i Montalcino.

Villa A Chiaraluna
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa A Chiaraluna
Villa med 14 + 4 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Internetuppkopplingen fungerade helt fantastiskt, men bara i köket.
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2015
Antal resande 6 Vuxna, 3 Barn
Namn

Villa A Chiaraluna - ett perfekt ställe att spendera semestern på!

Det var kärlek vid första ögonkastet sa en i familjen då vi ankom till Villa A Chiaraluna - det samma tyckte hela övriga familjen. Och denna förälskelse bleknade inte det minsta under vistelsen. Vi var 11 stycken i familjen, inklusive 3 barn 12-14 år.
Huset och annexet ligger fint på den stora egendomen, och man kan vara helt privat utan andra hus nära inpå.
Ägaren pratar engelska och det tyckte vi var bra då vi inte har lärt oss italienska - ännu!
Ägaren med familj var varma, goda människor som också såg till att allt var i sin ordning hela tiden.Om det var småsaker som inte fungerade så såg ägaren till att det snabbt kom hjälp.
Vi beställde middag en kväll, och det blev uppdukat toscansk meny. Och vilken meny! Fantastiska smaker i en mängd rätter, och med familjens egenproducerade vin till. Här får man verkligen valuta för pengarna. Rekommenderas varmt!

Rekommendationer till andra gäster

Vi hyrde endast en bil under vistelsen så om hela familjen skulle till Castiglione del Lago så körde vi bara flera turer - det är ändå inte så långt dit. Vi använde oss av den italienska biluthyraren Maggiore Rent som samarbetar med In-Italias italienska systerbolag get2know.it. Bilen hämtade vi på tågstationen i Perugia och lämnade tillbaka på samma ställe. Helt problemfritt och enkelt. Det går tåg ganska ofta från Castiglione del Lago till Perugia och det tar drygt 1 timme med tågbyte i Terontola-Cortona 10 minuter bort. Det finns biljettautomater på stationerna och man ska bara komma ihåg att stämpla biljetterna i de gula maskinerna innan man går på tåget. Vi åkte också till Florens och till Rom, något som tog 2 timmar på tåg beroende på vilken tidpunkt man åkte. Vi upptäckte att det enklaste sättet att planlägga dessa utflykter var på den tyska hemsidan http://www.reiseauskunft.bahn.de. Lagrat på mobilen fanns det alltid tillgängligt.
Annars finns det mycket att se och utforska i Castiglione del Lago - allt från stadens historiska centrum till små specialbutiker med lokalproducerad mat och vin. Imponerande och charmerande.

Villa A Chiaraluna
Rent och fint, Rent och fint

Rummen blev städade 2 gånger i veckan, och då byttes också lakan i sängarna. Härligt!
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Villa A Chiaraluna
Villa med 14 + 4 sovplatser

Fint inredda sovrum! Fina uteplatser för både sol och skugga.Två kök och mysigt långbord i annexet.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Vi satt i köket då vi behövde använda internet, men det var också bra täckning nere vid poolområdet.
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Bör tåla att det landar lite insekter i poolen under dagen.
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 8 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 Nästa sida
 
search map