Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Denna region har nämligen riktigt mycket att bjuda på i form av såväl historiska och kulturella, som naturmässiga och gastronomiska upplevelser, och städerna och sevärdheterna ligger i lagom avstånd från varandra.

Bilsemester i mat-regionen Umbrien gör din gom gott

Några kallar Umbrien för "Toscanas lillebror", och det kan vara delvis sant. För i Umbrien är landskapet backigt, grönt och vackert precis som i Toscana, och de intressante, historiska städerna ligger med kort avstånd från varandra. Dock är det inte helt okej att förminska Umbrien till Toscanas lillebror, för regionen är i hög grad värt ett besök i sig själv.

När ni reser på kör-själv-semester till Umbrien, kan ni bland annat se fram emot att smaka på de läckerheter som området är känt för. Det handar bland annat om tryffel, olivolja (av några kallad "Umbriens flytande guld"), lokala rätter man aldrig blir trött på, och självklart goda viner. Några semesterfirare säger faktiskt att köket i Umbrien är något av det bästa regionen har att erbjuda, och när man vet hur naturskön, spännande och tillmötesgående denna del av Italien är, så säger det inte lite.

Låt oss berättta litemer om det Umbriska köket: När vi på In-Italia skriver att Umbrien representerar det arketypiska Italien, är det inte endast därför att regionen ligger mitt i landet, eller för att den har kulliga landskap och vackra vinfält. Det är inte heller endast dess charmiga, gamla landsbyar på toppen av kullarna, eller dess hjärtliga invånare. Det handlar också om Umbriens karaktäristiska kök som är enkelt och traditionellt, och ibland omnämns som "cucina povera", det vill säga "fattigmans-mat". Detta är en komplimang, för jorden i Umbrien är rik och i den gror läckra råvaror.

I Umbrien kan du utforska minnen från Etruskerna

Så varför importera en massa, när man själv kan producera de bästa grönsakerna, kryddorna och kornen - och för att inte tala om den fisk som simmar i de umbriska sjöarna. Det umbriska köket har rötter i Etrusker-tiden, precis som många av de landsbyar som tronar på kullarna har arkitektoniska lämningar från samma era. Det gäller bland annat de välbevarande småstäderna Gubbio, Tobi, Spoleto, Assisi - Umbriens mest kända stad och religiösa och mystiska hjärta, samt Spello.

Dessa spännande städer har också många lämningar från romartiden. Regionens vackra huvudstad Perugia är i hög grad värt ett besök, och här kan man med fördel ställa bilen ett par dagar och stanna mer än en natt om ni är på rundresa. Staden har nämligen många sevärdheter, och det är en fröjdfull upplevelse att förvilla sig i de smala, medeltida gränderna.

Med andra ord: Ni kan lugnt se fram emot många fina stopp på er kör-själv-semester i Umbrien, där ni naturligtvis bör utforska de historiska städer och charmiga landsbyar där man märker historiens vindslag. Här kan ni äta det berömda umbriska köket på små, trevliga, familjedrivna restauranger där traditionen är i centrum - eller på större matställen med modernare intryck. På flera av Umbriens restauranger tar man vinlistan på största allvar och har stor vetskap om de viner som serveras. Det gäller till exempel enotecet och restaurangen Bibenda Assisi i Assisi.

En kör-själv-semester till Umbrien med In-Italia blir en skön semesterupplevelse för dig och din familj.

>>> Boka själv hotell eller semesterlägenhet i Umbrien här.

 
search map