Hotell i Assisi i Umbrien

Castello di Petrata

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Den medeltida staden Assisi är vida känd för sin skönhet, sina vackra byggnader och århundraden av pilgrimsvandrare. En stad som bör vara med på en "måste-besöka-lista" och för dig som redan planerat in ett besök i staden har Castello di Petrata ett ypperligt läge, med sitt avstånd på endast ca 7 km in till centrum. Castello di Petrata är familjedrivet vilket innebär en familjärare atmosfär och här finns både pool och restaurang.

Erica med familj ser till att du har det bra

Castello di Petrata grundades av Giuseppa och Aldo, och det är deras barn med familj som i dag driver stället. Det är alltid spännande och betryggande att det är familjen själva som ser till att du har det bra och har du tur kan du fortfarande se Aldo påta i trädgården. Det märks att familjen sköter om sitt "lilla barn" med både kärlek och passion vilket säkert har bidragit till att de har många återkommande gäster år efter år. Här kan de nämligen koppla av, äta gott och bara njuta av tillvaron.

Läs mer om Castello di Petrata

Slå dig ner i restaurangen och prova på något nytt

Även om Castello di Petratas restaurang kanske inte är den billigaste i området bör du unna dig en middag här. Och att här finns många italienska matätande gäster är ett bra bevis på att kvaliten är hög. På menyn hittar du flera lokala specialiteter, så passa på att testa på något nytt och spännande som du aldrig tidigare satt tänderna i.

Liksom sin grannregion Toscana är det mycket vilt som äts och eftersom detta varit en lång tradition (i dessa trakter) vet de minsann hur det ska tillagas. Maten kan du givetvis njuta av utomhus tillsammans med ett glas vin. Det kan vara bra att boka bord i förväg, så hör gärna med receptionen i god tid innan. Frukosten serveras också i restaurangen och här dukas det upp bl. a kallskuret, hembakade kakor och bröd, flingor, yoghurt och varma drycker.

När du känner för att vidga dina "matvyer" kan du bege dig till närliggande Assis där du har en hel del bra restauranger och barer. Och ca 3 km bort har du en restaurang/pizzeria. Du kan också passa på under dagen när du befinner dig på upptäcktsfärd i området och slå dig ner på en av Perugias uteserveringar eller vid ett bord intill Trasimenosjön där du kan njuta av både mat och utsikt.

Det har blivit dags för lite aktiviteter

Tycker du om att laga mat? Då kanske du ska anmäla dig till en av de matlagningskurser som hålls, och kanske komma hem med ett eller annat hemligt recept. Vi vet tyvärr inte i förväg vilka dagar och tider dessa hålls eftersom det handlar om efterfrågan och möjlighet, så det bästa är att höra med receptionen i god tid innan om du är intresserad.

På förfrågan ordnas det även målarkurser och ridturer i det vackra landskapet, och det finns gott om stall i närheten av Castello di Petrata. Du kan även spela golf eftersom du når Golf Club Perugia på ca 20 min med bil. De kan även hjälpa dig att boka in luftballongturer, en spektakulär upplevelse att ha med hem i bagaget. Enklare sysselsättningar du kan ägna dig åt är att ta långa sköna promenader och längre cykelturer och har du inte med egen kan du på förfrågan och efter tillgänglighet låna cykel på Castello di Petrata. På hotellet finns ett SPA där du kan välja olika paket, och behandlingar. Angivet pris under kostnader är för bad i jacuzzi men du kan även välja bastupaket, hammam och flera behandlingar av olika slag.

Eller så kopplar du helt enkelt av i den mycket fina utomhuspoolen, där du har solstolar och parasoll, eller strosar runt i den stora parkliknande trädgården på 20 hektar med olivträd, tryffelplatser, skog och liten sjö.

Rummen är inredda i traditionell stil

De 23 rummen har den inredning som är vanlig i området och som är kanske mest hemtrevlig nämligen med synliga takbjälkar, partier med stenväggar och möbler som passar in. De är mellan 16-25 m² och varierar på grund av att det är en gammal byggnad. Alla har badrum med antingen dusch eller badkar och har dessutom TV, minikyl, kassafack och Wi-Fi. Från rummen (som kan upplevas som lyhörda) har du antingen utsikt över poolen och Perugia eller byn Sant Francesco och den umbriska dalen.

Läs om rummen på Castello di Petrata

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map