Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Assisi ligger vid Subasio–berget mitt i Italiens gröna hjärta i regionen Umbrien. Staden ligger väldigt högt och kan ses på långt håll. Från staden har man den vackraste utsikt utöver landskapet. För många kräver detta religiösa centrum ingen introduktion, för här grundlades den inflytelserika franciskanerorden av den helige Frans (av Assisi). Franciskanerna är ännu idag världens största katolska munkorden och Assisi utger nästan en magnet på kristna pilgrimmar från hela världen.

Assisi är trots mycket turism en underbar, liten och trevlig stad. Den stora turismen, värst om dagen när bussar från när och fjärran bringar både pilgrimmar och vanliga turister till staden, beror på den helige Frans på italienska San Francesco, som under 1200-talet gjorde upp med den katolska kyrkans välstånd och överförbrukning och bildade den asketiska franciskanerorden.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Stadens huvudattraktion är San Francesco-kyrkan, en fantastisk stor kyrka uppdelad på två nivåer. På den översta delen kan man bl.a. se freskomålningar av de berömda konstnärerna Cimabue och Giotto från 1200-talet. Assisi är dock fyll med andra kyrkor som bestämt är värda ett besök. Det är t.ex. Santa Chiara-kyrkan uppförd till ära för den helige Klara som var en stor beundrare av San Francesco och lade grunden för den kvinliga franciskanerorden. Och det är San Damiano-kyrkan med kristuskorset som talade till San Francesco och fick honom att välja tron och ett asketiskt liv istället för det han hittils levt fyllt av alkohol och kvinnor. Ovanför staden ligger La Rocca, stadens fästning. Härifrån kan man njuta av den fantastiska utsikten över staden och hela området och det är ett fint ställe för picknick.

Läs mer om Assisi

Ca. 800 år som centrum för religiös vallfärd har satt sina tydliga spår på staden som dignar av kyrkor, inte minst den ståtliga Chiesa di San Francesco, vars kalkmålningar för många konstintresserade är hela resan värd.

Befinner man sig i närheten av Assisi är det ett måste att besöka staden och då får man bara försöka abstrahera från souvenirbutiker och andra turister.

Dölj texten
 
 

Rekommendationer till dig

Borgo Santa Maria

Monteleone di Orvieto, Umbrien

Agriturismo Nestore

Umbertide, Umbrien

Agriturismo Santomanno

Acquasparta, Umbrien

Populärt i Umbrien

Villa Subretia

Montefalco

L'Oasi

Assisi

search map