Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Vi är i Toscana, tänker du nog. Men nej, inte riktigt. För det finns en region i Italien, där det om möjligt är ännu mer idylliskt och rustikt ute på landet, och där kulturskatterna från svunna tider också står tätt. Vi talar om Umbrien - som också kallas för "Italiens gröna hjärta".

Hitta ny energi på en agriturismo

Här kan du spendera den perfekta bondgårdssemestern med din parter, eller med hela familjen, på en av alla de vackert belägna gästvänliga agriturismi som In-Italia samarbetar med. En semester, där du inte behöver kompromissa med komforten, men samtidigt kommer långt bort från vardagens stress och stadens stök. Du kan koppla av helt i harmoni med landskapet som omger dig, och barnen har gott om plats att leka och springa av sig. Dessutom kan du variera dina dagar med dagsturer till några av alla de historiska städerna och sevärdhetera som du kan uppleva i Umbrien.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Umbriens historiska skatter

Att säga, att Umbrien har mycket att bjuda på, skulle vara en underdrift - och inte bara för att regionen på många sätt påminner om närliggande Toscana, som med rätta är berömt och älskat av många. Faktiskt omtalas Umbrien ofta som "Toscanas lillebror", vilket inte är helt rättvist, då det finns många självständiga anledningar till att resa till Umbrien. En av dem, är regionshuvudstaden Perugia, som är en särskilt vacker och välbevarad medeltida stad, vilken bland annat rymmer Europas äldsta universitet. Endast en kort körtur från Perugia igger den lika berömda historiska staden Assisi, och när du har utforskat den rika historian i helgonet Francesco d"Assisis födelsestad, kan du kasta dig över naturens vidunderliga miljöer i den vackra regionalparken Mount Subasio.

En semester i Umbrien betyder härlig mat

En annan god (bokstavligen) anledning till att spendera semestern i Umbrien är den  härliga, solida bondmaten som serveras på alla de trevliga, lokala restaurangerna som ligger utspridda över regionen. Umbriska kockar är kända för att ta välomhand om den regionala stoltheten, och du kommer nästan alltid att uppleva att de nyttjar många färska och välsmakande råvaror i sina rätter. Här står kött, korv, skinka och färsklagad pasta i centrum för den mycket typiskt italienska, men samtidigt regionalt karaktäriserade maten, du blir serverad. Naturligtvis tillsammans med ett gott glas umbriskt vin.

En semester på en agriturismo ger många möjligheter

Den fridfulla stillheten på landet, som endast störs av cikadornas sång och fårbjällrornas klang, den upplever du naturligtvis bäst om du spenderar semestern på en agriturismo. Här kan hela familjen ostört njuta av livet och varandras sällskap. Många agriturismi erbjuder inkvartering i lägenhet, vilket sätter goda ramar för dig som åker på semester tillsammans med barn. Några agriturismi är dock också perfekta platser för en romantisk semester för två. En del har restaurang, medan du på andra platser nästan alltid hittar en lokal restaurang inom promenadavstånd eller en kort bilfärd. På några av de agriturismi som vi samarbetar med, har du möjlighet att låna eller hyra cyklar. Det är ofta ett bra sätt att utforska, inte bara det vackra landskapet, men också de små, historiska landsorterna som ligger på Umbriens backtoppar. Du kommer ofta bo relativt nära flera sevärdiga småstäder när du är på bondgårdssemester i Italien.

Tre utvalda agriturismi i Umbrien

Agriturismo Pugnano Alto
Välhållet och avslappnande agriturismo med kort avstånd till Toscana och många av Umbriens intresanta städer.

Agriturismo Nestore
Autentiskt och komfortablet agriturismo i Umbrien, som ligger nära Umbertide. Det finns en pool och en restaurang, samt en fantastisk utsikt.

Agriturismo Miralduolo
Barnvänligt och rymligt agriturismo nära floden Tibern. Fina lägenheter med eget uteområde, och en härlig pool till de varma dagarna. Väl placerat i förhållande till utflykter.

Genom att söka efter en agriturismo på vår hemsida, kommer du snabbt att upptäcka att ovanstående lista bara var några få förslag. Vi på In-Italia ger dig gärna goda tips och råd till din agriturismo-semester i Umbrien eller resten av Italien.

 
search map