Information om avgifter och Turistskatt i Italien

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Turistskatt är en skatt som beräknas utifrån antalet nätter man vistas i varje kommun, samt standarden på semesterbostaden. Om du lämnar semesterbostaden i förtid, kommer du normalt sätt kunna få tillbaka relevanta skatter från boendet, för de nätter som du inte övernattar där.

Vad ska du betala i turistskatt?

Skattens storlek bestäms av varje kommun och varierar ganska mycket, liksom att den kan ändras utan förvarning. Under alla omständigheter betalar man maximalt för 10 nätter, men ofta är gränsen betydligt lägre. Vi försöker naturligtvis löpande uppdatera för varje ett av våra övernattningsställe, men informationen kan variera. Italien har väldigt många kommuner och då de flesta är små, har In-Italia dessvärre inte möjlighet att uppdatera denna turistskatt för alla våra hotell och semesterbostäder.

Du kan hitta mer inforation i vår FAQ om en semester i Italien.

Andra avgifter och skatter

Förutom turistskatt är det speciellt avgifter i förbindelse med körning i bil du ska vara uppmärksam på som turist i Italien. Fler och fler städer inför så kallade miljözoner där bilar inte är tillåtna utan att betala avgift. Var uppmärksam på, att du betalar avgift på de flesta motorvägar, samt parkering i städer och vid sevärdheter.

Läs mer om Miljözoner i Italien här

Motorvägsavgifter i Italien

På en stor del av de italienska motorvägarna - Autostrada - ska det betalas en mindre avgift, som beror på distansen du kör. Vid infart och utfart finns det etablerat små stationer som tar emot betalningen. Här kan betalas med kontanter (Euro), de flesta betalkort (VISA, Master Card osv) samt Telepass, som är en automatisk betalningsenhet, liknande Brobizzen.

Du kan beräkna motorvägsavgifterna i Italien här.

>>> Du kan också läsa mer om en kör-själv-semester till Italien här.
>>> Här kan du läsa om bilhyra i Italien

 
search map