Villa i Volterra i Toscana

Villa Fraggina

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Volterra och dess historiska centrum ligger ca. 3 km från huset och innan du kommer till staden, i stadsdelen Borgo San Giusto finner du både restauranger och inköpsmöjligheter. Stadens centrum är fortfarande bebott av många lokala invånare som inte låter sig skrämmas av de många turister och besökande som kommer hit för att beundra etruskernas spår och den romerska teatern.

Bo i ett naturligt mästerverk

Du har ca. 2 km längs en smal grusväg att köra fram till Villa Fraggina; vägen är inte lämplig för låga sportbilar och kräver tålamod och uppmärksamhet, det är värt all möda när du kommer fram och kan börja beundra de vackra och böljande kullarna runt Volterra. De evigt gröna cypresser och olivträden är omgivna av ett landskap som ändrar färg dag efter dag med blommor och den levande gröna färgen på våren, den skiftar till gult under sommarmånaderna för att under hösten och skörden skifta till alla varianter från brunt till rött.

Mellan den toskanska tradition och modernitet

Om du tidigare har bott i ett traditionellt toskanskt stenhus, som vanligtvis är ganska mörka, både på grund av de små fönstren som de mörkbruna träbjälkarna så kommer du här bli överraskad då du öppnar dörren till Villa Fraggina. Förutom panorama hittar du här ett hus med ljus interiör med bred dörr, stora valv och behagliga färger. Möblemanget är stilrent och inbjudande för att skapa en bekväm miljö i stället för den lokala arte povera (vilket ungefär kan översättas till "fattigmans konst") stilen. Så mycket ljus har skapats genom att minimera åsynen av en invändig trappa och genom att utvidga höjden av fönstren på andra våningen, så huset är inte lämpligt för barn under 5 år.

Infinity pool och middagar på terrassen

Trots skönheten invändigt kommer du förmodligen spendera merparten av din tid vid huset, antingen på den sköna terrassen eller vid poolen och njuta av utsikten och förhoppningsvis det fina väder. Vid huset finner du nämligen en infinity-pool där du nästan får känslan av att simma i ett hav av böljande kullar. På kvällen när syrsorna börjar sin konsert kan du njuta av en middag på terrassen i lugn och ro med enastående vy över landskapet och solnedgången.

Ett dopp i den lokala gastronomin

Testa din kulinariska ådra i husets kök - i staden kan du köpa lokala råvaror från lokala frukt- och grönthandlarna eller i supermarket (4 km) och därefter imponera på dina medresenärer med lokala recept. Använd även den lokala olivoljan på dina grönsaker eller din favorit pasta precis innan du serverar och du kommer se hur den förhöjer smaken. Missa heller inte att en eller annan kväll att besöka torget eller den vackra trädgården i Volterra, där du kan njuta av rätter av den lokala traditionen.

Villan på Villa Fraggina

Villa med 4/6 sovplatser

Villan är fördelad på två våningar och består av 6 sovplatser (fyra vuxna och två barn upp till 14 år gamla). Bottenvåningen består av ett stort öppet område som inkluderar vardagsrum med två sovplatser i en bäddsoffa (lämplig för barn upp till 14 år) samt matsal och kök med spis, ugn, diskmaskin, brödrost och vattenkokare. På detta våningsplan finner du även en toalett. På andra våningen som nås via en stilren trappa får du tillgång till sovrum med dubbelsäng och eget badrum med toalett och dusch, sovrum med dubbelsäng och badrum (med toalett och dusch) i korridoren. Sovrummen är utrustade med aircondition och myggnät, och båda har en spektakulär panoramautsikt.

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map