Hotell i Viareggio i Toscana

Hotel Plaza & de Russie

 
Hotel Plaza & de Russie är inte tillgänglig i dagsläget
Hotel Plaza & de Russie är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Viareggio här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden Viareggios historia går långt tillbaka i tiden, men det var först i början av 1900-talet som staden utvecklade sig till en faktisk badort. Detta ändrade stadens utseende drastiskt, och samtidigt fick den smeknamnet "Pärlan i det Tyrrenska havet". Den berömda promenaden anlades, och flankerades av vackra hus. Trä var det material man föredrog att använda, men år 1917 drabbades staden av en stor brand, så det är bara några få av dessa fina hus, som du kan beundra än idag.

Karneval, jazz och opera - valet är ditt

Viareggio har fortfarande idag några av Toscanas bästa stränder, men det egentliga storhetstiden slutade för länge sedan. Idag har staden också en stor lustbåtshamn, som rymmer upp till 500 båtar. År 1873 höll man för första gången en karneval i staden, och sedan dess har denna utvecklats till en av de största karnevalerna i hela Italien. Idag är de imponerande paraderna fulla av jättestora figurer i papmache, en tradition som introducerades år 1925. År 1930, kunde man för första gången uppleva opera under bar himmel på sjön Lago Puccini, som ligger några kilometer från staden. Den årliga operafestivalen, som tar plats i de varma sommarmånaderna, är uppkallad efter den berömda operakomponisten Puccini, som föddes i grannstaden Lucca. År 2002 höll man för första gången en Jazz-festival, och den har återkommit varje år sedan dess.

Stadens äldsta hotell

Mitt på promenaden, och endast 40 meter från stranden, ligger standens äldsta hotell, Plaza e de Russie, som härstammar från 1871 då det var ett favorittillhåll för notabiliteter ute på resa. Det råder en helt unik atmosfär på hotellet, och de stora vardagsrummen är utsmyckade med speciellt utvald marmor, antika möbler och takkronor från Venedig. Gästfrihet och hög standard kännetecknar hotellet, som nyligen har blivit renoverat. Hotellet har inte någon privat parkeringsplats, men ligger nära det stora torget där det finns flera parkeringsmöjligheter. Det finns dessutom ett garage i närheten (mot betalning). Det finns hiss på hotellet.

Njut av gastronomiska specialiteter på den 1-stjärniga Michelinrestaurangen

Hotel Plaza e de Russies restaurang Il Lunasia har mottagit 1 stjärna av Michelinguiden år 2017. Den välrenommerade restaurangen ligger på översta våningen och har därför en enastående utsikt över havet. Kökschefen Luca Landi tillhör de kockar som tycker om att experimentera med det moderna köket, och här kan du alltså förvänta dig en mycket hög nivå. Menyns innehåll beror naturligtvis på årstiden, och dagens utbud av både fisk och råvaror från de lokala leverantörerna.

Läs mer om Hotel Plaza & de Russie

Bekväma rum i klassisk stil

Hotellet har totalt 50 rum i flera olika kategorier. De minsta är cirka 19 m², medan de största är upp till 40 m². Rummen är vackert inredda i klassisk stil och har parkettgolv. Flera har en mindre balkong, och några få har havsutsikt (men det kan inte garanteras). Alla rum har som minimum aircondition, telefon, satellit-TV, minibar, förvaringsbox samt badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårfön.

Läs om rummen på Hotel Plaza & de Russie

Dölj texten
 
 
search map