Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

"Går man en tur på de ganska slitna gatorna i Viareggio kan man se flera årtionde av förfall av det som en gång var "den stora gamla damen" bland italienska badorter. Hennes blomstringstid var omkring slutet på 1800-talet och början på 1900-talet då de flesta av de än idag härliga Art Nouveau hotellen och casino blev byggda."

Så inleder Leslie Forbes sin beskrivning av den kända badorten i sin kok. och resbok "Ett bord i Toscana". Hon fortsätter med att beskriva hur senare tiders arkitektur kan leva upp till stilen från La Belle Époque vilket vi är några som är helt eniga om. Men hennes beskrivning av Viareggio som trist stad är lite mer diskutabel. För faktum är att Viareggio idag är ett mycket populärt resmål för badgäster. I februari arrangeras dessutom Italiens största karneval i Viareggio. Ljudet av sydamerikansk och italiensk musik strömmar ut från de många karnevaltågen vars personer är klädda i fantastiska kostymer.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Från Viareggio är det lätt att besöka marmorbergen vid Carrara och Liguriens östliga delar med bl.a. det kända och natursköna området Le Cinque Terre där bilar är förbjudna. Från Viareggio är det dessutom nära till kulturstäderna Pisa och Lucca om man inte vill tillbringa hela sin tid på stranden.

Läs mer om Viareggio

Dölj texten
 
 

Populärt i Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima

search map