Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer i Val d'Orcia

Alla städer i Val d'Orcia

Val d’Orcia ligger i regionen Toscana och sträcker sig från söder om Siena till Monte Amiata. Detta dalområde är ett klassiskt exempel på toskanskt landskap med ändlösa kullar, cypresser, vin, kornmarker och vattendrag.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Den geografiska historia för området började för 5 miljoner år sedan då havet drog sig tillbaka och efterlämnade ett landskap av sand och lera som det mesta av området fortfarande består av. Flera år senare täckte de två vulkanerna Radicofani och Monte Amiata området med lava som blev till sten känt som trakyt. Invånarna i området har strävat efter att motstå pressen från modern utveckling och har bibehållit gamla traditioner om bevarelse av förhållandet mellan människor och miljön.

Läs mer om Val d'Orcia

I Val d’Orcia producerar man en lång rad kvalitetsprodukter inom gastronomi, så som olivolja, vin, ost, safran och honung. Landskapet är skildrat på många målningar från renässansen och är därmed ett typiskt exempel för renässansen. Målningarna visar framför allt landskap där människor lever i harmoni med naturen.

Värt att besöka i Val d’Orcia är landsbyarna Pienza, Radicofani, Montalcino, Castiglion d´Orcia och kyrkorna St. Antimo, Spedaletto och St. Anna. Här finns många fantastiska rutter både till fots eller på cykel. Just i detta område är kända filmer som ”Den engelska patienten”, ”Gladiator” och ”Livet är vackert” inspelade.

Val d’Orcia kom år 2004 med på UNESCOs lista över bevaringsvärdiga platser och är känt för att ha ett av de vackraste landskap på Jorden.

Dölj texten
 
 
search map