Semesterbostäder & hotell i Uccellina Regionalpark

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Parken är belägen längs kusten i provinsen Grosseto mellan Alberese i norr och Talamone i söder, och är en del av Parco Naturale della Maremma som var en av de första regionala parker i Toscana - från 1975.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Parco dell’Uccellina är speciellt uppskattad för sin fantastiska natur och för dem som vill uppleva hur naturen ursprungligen såg ut i Maremma. Största delen av parken består av en rad kullar som ligger parallellt med kusten och som är bevuxen med klassisk medelhavsvegetation: myrten, jordgubbsräd, mastixbuskar, lagerbär, stenek, ljung och vintersnöboll, även kallad italiensk snöboll. Den siste av kullarna är 417 m. hög och kallas Poggio Lecci.

Läs mer om Uccellina Regionalpark

Man kan besöka parken på de många stigar som alla är noga utmärkta och nämnda: Itinerari. Här finns det möjlighet för antingen att gå, cykla eller rida, och det finns möjlighet för guidade turer också om natten förutom att det finns massor av möjligheter att se på fåglar i parken.

Utöver de vackra kullarna och naturen kan man nämligen njuta av de många fåglar och vilda djur samt parkens monumenter. Bland djurlivet i parken kan man ha tur och vildsvin, räv, rådjur och dovhjort samt ibland en ensam ko som lämnat flocken för att kalva. Och så är parken som sagt ett paradis för ornitologer då man här kan observera många slags fåglar bland annat grönfink, skogskata, koltrast och rovfåglar som ormvråk, vilda ugglor och tornfalken. Utöver naturen och djurlivet kan man också iakttaga arkitektoniska monument i form av klostret Abbazia di San Rabano, som ligger mellan kullarna Poggio Uccellina och Poggio Lecci. På det gamla klostret kan man se kyrkan och klocktornet och ett nyare torn, medan de yttre väggarna med tiden har förstörts. Utanför klostret finns det tecken på det liv som levdes på stället i form av en cistern och ett vattenkar.

Dölj texten
 
 
search map