Omdömen från Albergo Ristorante La Porcinaia

 
Albergo Ristorante La Porcinaia är inte tillgänglig i dagsläget
Albergo Ristorante La Porcinaia är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Toscana här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Albergo Ristorante La Porcinaia

Läs personliga omdömen av Albergo Ristorante La Porcinaia som ligger i Toscana. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Albergo Ristorante La Porcinaia. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.
Christer med sällskap från Gränna i Sverige bodde på Albergo Ristorante La Porcinaia i Tosi från den 13. till den 18. juli 2007.

Idag började jag arbeta igen efter semestern.
- Vi hade en mycket fin och upplevelserik vistelse i Toscana området.
- Boendet vad gäller rum och bekvämligheter var fullt tillfreds.
- Tips till nästkommande är att ta med öronproppar, se nedan.
- Vid ankomst möttes vi av, som vi uppfattade det, värdinnan som dessvärre inte kunde ett ord engelska, man jag förstod henne så pass att det arbetar en dam i receptionen som kan engelska. Om hon skulle komma senare eller annan dag, det förstod jag inte. Det visade sig att denna kvinna dök först upp vår 4:e dag av de 5 som vi hyrt in oss. Förutom vi var det gäster från Holland, Belgien, Frankrike, samt en familj från Danmark första natten. Varken servitör eller annan personal i restaurangen kunde ett ord engelska, eller annat språk heller. En kvinnlig gäst från Frankrike kunde lite italienska, men knaggig engelsk, så hon fick fungera som tolk åt de flesta så gott det gick. Servitören gick snabbt under namnet Manuel från Barcelona och stället Faulty Towers, men det var mer på skämt. Däremot tyckte alla gästerna att någon i restaurangen borde kunna lite engelska. I det kan jag instämma om man vänder sig till en internationell kundkrets. Personalen var annars mycket vänlig och måna om att vi skulle vara nöjda. Maten var utmärkt så när som vid ett tillfälle. Dryck var också bra. Matsalen trevligt inredd, rymlig och sval trots den mycket intensiva hetta som rådde i området då vi var där.

Vad gäller området så vistades min fru och jag inte speciellt mycket där, annat stod på programmet. För att återkomma till öronpropparna, så var det så här. Vi vill alltid ha öppna balkongdörrar eller fönster öppna under natten. Då vi var där så var vi tvungna pga den otroliga värme som rådde. Efter mörkrets inbrott så satte åtminstone 3 hundar i området att skälla och de höll på från och till hela natten. Vid tidig morgon förgyllde även en tupp den animaliska körsången med sin stämma. Tack vare öronpropparna kunde vi sova trots denna underhållning. Vad gäller lokalbefolkningen träffade vi inte så många, men de vi träffade på utmed väg eller i affärer bemötte oss vänligt. Vi brukar alltid själva hälsa på folk när vi möter dem. Det tycker jag att man som främling gott kan göra. I sin helhet är vi helt nöjda. Vi reser mycket och är vana vid att ta det som det kommer. Hetsa upp sig i onödan, som min hustru brukar säga, leder bara till energiinkontinens.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2007
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Lars med sällskap från Göteborg i Sverige bodde på Albergo Ristorante La Porcinaia i Tosi från den 2. till den 3. juni 2007.

Hej,
här kommer en kort beskrivning av vår resa. Vi (2 pers.) var i Toscana i slutet av Maj. Vi bodde 2 veckor på Pozzonovo i Castiglion Fiorentino ca 1 timme bilresa söder om Florence. Vädret var första veckan varmt (några dagar 32-34 grader). Andra veckan var mer "normal" med 20-25 grader. Pozzonovo ligger bra till för utflykter i Toscana. Många ställen når man med 1-1,5 tim bilfärd: - Cortona, - Arezzo, - Assisi, - Siena, - Montepulciano, - mfl.

Pozzonovo ligger på slätten nedanför Castiglion Fiorentino ( som nås till fots på 15-20 min). Stället är en renoverad gård med tillhörande körsbärsodling och pool. Huset sköts av en trevlig man i grannhuset. Han tittar till stället och sköter poolen dagligen. Lägenheterna är trevliga. Vår låg på markplanet med en liten uteplats, där frukost och middag intages. Vid middagen får man besök av grannhusets hund Lampillo ("den lille halte" pga av ett förlorat framben!). En mindre väg går alldeles utanför huset men trafiken är begränsad och stör inte särskilt. Lägenheten är utmärkt för 2 (ev 3) personer. 4 kan bli liten trångt. Stället lämpar sig utmärkt för cykelutflyker, där man kan välja mellan att cykla väster-,norr- och söderut på slätten, eller ge sig upp i bergen öster om Castiglion Fiorentino. Ställets cyklar är av enklare MTB-typ. Castiglion Fiorentino är en liten sömnig by bestående av, i stort sett, en gata och med en piazza på toppen. På piazzan finns en utmärkt trottoaria med gott kaffe och tilltugg till mycket bra priser. Man sitter i en valvgång med strålande utsikt. Nedanför byn finns 2 större matmarknader, Coop och Eurospar, med bra urval. I slutet av Maj pågår en medeltidsfestival i byn, med tornerspel och medeltida mat. En upplevelse att sitta på kvällen på stadsmuren med ett glas vin och titta ut över dalen.

Cortona, som man når på 20 min med bil, ligger högt över dalen. Här finns en trevlig gågata med många affärer och 2 piazzor. Mycket att titta på, bla ett etruskiskt museum och flera etruskiska gravar. Fikar gör man lämpligen på den mindre piazzan, Piazza Signorelli (trevligt och billigt). En helg pågick en tävling i armborst mellan lokala släkter (påminner om barbacka-ridningen i Siena!). En kavalkad i medeltida dräkter och färger!
Tosi och Albergo Ristorante La Porcinaia. Tosi är en liten bergsby ca 20 km öster om Florence.
La Porcinaia är ett familjehotell med trevlig personal och utmärkt mat till mycket överkomligt pris. Vi träffade några gäster som bodde i Tosi och åkte varje dag in till Florence. De tyckte det var enklare än att bo på hotell i Florence. Mvh/ Lars Qvist

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2007
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2005
Antal resande 3 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2004
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 
search map