Villa i Torrita di Siena i Toscana

Villa Scianellone

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Villa Scianellone är en toscansk villa med både själ och värme. Det avspeglas tydligt att ägarna själva bott i den och att de sätter en ära i att sköta om sin villa.

Pool med panoramisk utsikt till medeltidsstaden Torrita di Siena

Från poolen har ni utsikt - massor av utsikt. Och inte bara en ganska vanlig landskapsutsikt, utan vy mot den vackra profilen av medeltidsstaden Torrita di Siena, som ligger ca. 2 km från villan, vilket faktiskt betyder att man kan gå dit till fots. Torrita är inte en storstad, men det finns både lite handelsliv samt några restauranger och kaféer.

Stor trädgård

Till huset hör en trädgård på hela 5.000 m². Trädgården är fint dekorerad av olivträd och barrträd vilket ger skön skugga under sommarens varma dagar. Bland andra nyttiga faciliteter finns en grill, stenugn och en liten lekplats till gästernas förfogande.

Den sköna terrassen är ramen för måltiderna

Terrassen har den stora fördelen att den ligger i direkt förbindelse med koket - vilket underlättar tillagningen och förberedelserna när familjen ska äta tillsammans. Terrassen är dessutom övertäckt så man lätt kan sitta ute även om solen står på, eller det skulle komma lite sommarregn. Terrassen binder fint ihop huset med poolen som ligger i närheten.

Karaktärsfull villa

Villan framstår mycket stilren - både ute som inne. Det var från början tal om en byggherre som hade känsla för detaljer. Golven är i terracotta och takvalven i mursten. Villan ligger på en höjd och man får känslan av det klassiska toscanska landskapet med kuperad terräng. Placeringen är lugn och fridfull.

Ta på utflykt!

En kort biltur härifrån ligger medeltidsstäderna Montefollonico (ca. 10 km) och Montepulciano (ca. 12 km), som båda i hög grad är värda ett besök - och en fin utgångspunkt för att smaka på områdets kulinariska skatter, inte minst rödvinet "Nobile di Montepulciano". Lite längre bort ligger både Siena och Arezzo som lockar med endagsutflykter.

Läs mer om Villa Scianellone

Villan på Villa Scianellone

Villa med 11 sovplatser

Första våningen: Från terrassen kommer ni in genom entrén som leder vidare in till det välutrustade köket. Från köket kan ni gå vidare in till det stora vardagsrummet med fint valvtak. Här finns både matplats, öppenspis, soffgrupp och bord. På detta våningsplan finns även ett badrum med toalett och dusch samt tvättrum. Andra våningen: Man kommer upp på andra våningen både inifrån och utifrån via extern trappa från trädgården. Här uppe finner ni också ett uppehållsrum med TV, två sovrum med dubbelsäng samt eget badrum med toalett och dusch, två sovrum med dubbelsäng och ett badrum med toalett och dusch samt badkar. Loftet: På loftet på tredje våningen kommer barnen trivas (ej småbarn pga. trappan). Ni kommer hit upp via en trappa med lågt i tak. Takhöjden här uppe med snedtak är på vissa ställe endast 180 cm. Det finns ett sovrum med två enkelsängar, ett sovrum med en enkelsäng samt en gästtoalett. Bland praktisk utrustning i villan finns det både ugn, diskmaskin, tvättmaskin, mikrovågsugn, kylskåp med frysfack, brödrost, citronpress, skandinavisk kaffekokare, sat-TV och wi-fi.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Villa Scianellone

Läs personliga omdömen av Villa Scianellone som ligger i Toscana. Omdömena av villan är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villa Scianellone. Förutom omdömen av själva villan kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 9 omdömen från Villa Scianellone

Otroligt ställe

Allt var som det skulle. Värdarna var otroligt vänliga och kom med grönsaker från trädgården, men trängde sig i övrigt inte på. Byn Torrita har ett begränsat intresse. Man kan dock se inflytandet från Siena på vapenskölden. Men det var varmt och poolen var helt fantastisk med fin utsikt över Torrita.
Goda restauranger i och omkring byn.

Läs mer

Bedömning av Villa Scianellone

Läs mer

Suveränt boende

Det för oss perfekta stället att bo och utgå från. En ny historisk stad i princip varje dag för att sedan landa i det fantastiska huset där vi njöt av inhemsk mat och dryck. Huset hade en fantastisk själ som vi uppskattade mycket. Värdparet hur goa som helst, toppen tycker samtliga 10 personer.

Läs mer

Underbar retreat

Ett fantastiskt hus med alla faciliteter du kan tänka dig. Härliga, romantiska sovrum med tillhörande Badrum som gör det enkelt och lätttillgängligt för alla i huset. Härligt kök där du kan laga mat utan att fundera så mycket. Bra uttrustning för matlagning på hög nivå. Vi togs om hand väl, huset i en otroligt fin ordning och standard. Pool och terass underbart placerade. Ett enda litet minus, det kunde varit någon fler skugg plats vid poolområdet, såsom fler parasoll.

Förutom det, fler timmar på dygnet, så vi hade kunnat njuta ännu längre varje dag.
OMG och WoW magisk upplevelse!

Läs mer

Villa Scianellone är praktfull

Härlig mottagning av ägarens dotter, som talar engelska.
Huset är mycket läckert, och lever upp till In-Italias beskrivning.
Man ska vara uppmärksam på att ägarparet, mycket lugnt och stilla, ankommer klockan 6 på morgonen och fixar i trädgården och rengör poolen (fram till 8:30 cirka), vilket självklart är uppskattat, så att allt framstår fint under hela vistelsen.
Det råder lugn och ro runt huset, inga störande grannar - endast en grusväg bakom huset, där en bil eller två kör förbi någon gång då och då.

Läs mer

Fantastiskt boende i idyllisk omgivning!

5 stjärnor på alla punkter.

Huset ligger idylliskt i södra Toscana. Vi bodde 7 vuxna och 2 barn och hade mer än tillräcklig med plats. Här bor 11 vuxna komfortabelt. Huset är allt du kan önska dig och har en genuin toscansk känsla. Du bor även väldigt avskilt utan yttre störningsmoment, de enda ljuden du hör är fåglarna som sjunger. Poolen har utsikt över den vackra lilla staden Torrita di Siena. Här låg vi många dagar, badade och hade det bra.

Huset ligger kort köravstånd från Montepulciano, vingårdar, varma källor och andra sevärdheter.

Kan varmt rekommendera det här boendet och bor här gärna själv igen.

Läs mer
 
search map