Villa i Terricciola i Toscana

Villa Vivaja - Badia di Morrona

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Detta är ett litet charmigt hus som passar den "lilla familjen" perfekt. Inredningen är rustik, precis som det bör vara när du befinner dig i den vackra regionen Toscana. Dessutom har du gröna, sköna ytor att röra dig på. Eftersom huset tillhör vingården Badia di Morrona har du även möjlighet att kunna ta del av de aktiviter som anordnas och givetvis där en av dem är trevliga vin- och olivoljeprovningar.

Du kan få en variationsrik semester


Terricciola, där huset ligger, har ett strategiskt läge vilket innebär att du härifrån har goda möjligheter att få se och upptäcka nya saker varje dag, om så önskas. Du kan åka inåt landet där Chiantis mjuka kullar fyllda med vinrankor väntar dig och stanna till i små byar som Greve in Chianti, Volterra och San Gimignano. Du kan ägna timmar med att strosa runt bland trånga gränder och mysiga torg i både Florens och Siena, som även bjuder på bra shopping. Eller så tar du dig ut till Pisa och kusten där du kan doppa tårna i havet och lapa sol från härliga sandstränder. Det råder en helt annan puls här vid vattenbrynet där badbollar och badkläder står i ganska stor kontrast mot det övriga Toscana.

Om du vill ha en ännu större kontrast och kan tänka dig att göra en heldagsutflykt då kan du faktiskt köra norrut, mot Ligurien och La Spezia, som ligger ca 130 km bort. För härifrån kan du nämligen ta både båt och tåg ut till Cinque Terres underbara fem byar.

Läs mer om Villa Vivaja - Badia di Morrona

Vingården är en av områdets största


Badia di Morrona heter gården som inte bara producerar viner och olivolja utan även erbjuder boende i lägenheter eller som i detta fallet, i privat hus. Själva ägorna är på ca 600 hektar och då med en skön blandning av vinrankor (110 hektar), olivträd (40 hektar), skog och åker. Gaslini Alberti heter den familj som äger och driver det hela, vilket de gör med både passion och bravur.

Både vin och olivolja står dem varm om hjärtat och de arbetar ständigt med att förbättra både tekniken som resultatet. Du har möjlighet att besöka gårdens cantina där det hålls både vin- och olivoljeprovningar och där du givetvis kan köpa med dig hem lite "godsaker". För dig som önskar hålla något evenemang eller fest kan vi berätta att det finns ett gammalt kloster från år 1089.

Unna dig en avkopplande dag "hemma"


Det finns så mycket mer du kan göra här i området, som te x ta långa sköna promenader, se landsbygden från hästsadeln, hyra cyklar och kuska upp och ner för backarna och vara med på trevliga och lärorika matlagningskurser. Eller varför helt enkelt inte stanna "hemma" där du kan koppla av i en av solstolarna du har i din trädgård, intill poolen.

Huset är ett av tre som ligger nära varandra. Alla har dock egen trädgård och egen pool. och för att få komma in på tomten krävs nyckel eftersom det är inhägnat, för större privatliv. Mellan detta hus och grannhuset är det ca 30 m, eftersom Villa Vivaya från början tillhörde det andra större huset.

När hungern gör sig påmind kan du antingen laga till något hemma i ditt eget kök, starta upp grillen du har i trädgården eller besöka någon av de närliggande restaurangerna., ev beställa hem en smarrig pizza. Du kan t o m få hem en kock som lagar maten till dig.

Och på tal om restauranger så har gården en egen restaurang, La Fornace, som är både rustik och hemtrevlig och där de dessutom serverar mycket god mat. Lokala specialiteter och gårdens viner står så klart med på menykortet. Och vi skulle inte bli förvånade om detta blir en av dina favoritrestauranger, om inte annat för den trevliga personalen. Restaurangen ligger dessutom i din närhet, endast 1,2 km bort. Vi rekommenderar dig att boka bord, speciellt på helgerna.

Du är omgiven av små söta byar


Terricciola heter en av byarna i din närhet (ca 6 km bort) där du hittar bank, post, apotek, mataffär, ett par barer samt en restaurang. En annan är Morrona som inte erbjuder så mycket men som har en bar och en liten mataffär. Terme di Casciana, som ligger ca 7 km bort, är däremot större och här finns fler restauranger, apotek, mataffär och små butiker. Är du ute efter riktigt bra shopping där du hittar allt mellan himmel och jord är det Florens och Siena som gäller. För mer tips och råd kan du vända dig till receptionen, där Lisa och Francesco gör allt för att hjälpa dig på bästa sätt.

Stengolv och träbjälkar i taken


Husets interiör är trevlig och rustik även vad gäller möblering. Huset är i två plan där varje sovrum har eget badrum. Villan är utrustad med faciliteter som Sat-TV, myggnät, kassafack, ugn, micro, kaffemaskin, vattenkokare, brödrost, diskmaskin, tvättmaskin, winebar och fri Wi-Fi. Extra städning och byte av sänglinne betalas på plats.

Lägenheten på Villa Vivaja - Badia di Morrona

Villa m. privat pool

Huset är på ca 110 m² och fördelat på två plan. På bottenplan har du ett uppehållsrum med pentry och öppen spis. En trappa leder upp till två sovrum varav det ena har en baldakinsäng och det andra två separata sängar. Det finns totalt två badrum i huset. Extrabäddarna är i bäddsoffa.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map