Villa i Terricciola i Toscana

Villa Sant' Angiola - Badia di Morrona

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Detta gamla lanthus ligger på ägor som tillhör den stora vingården Badia di Morrona. Och eftersom gården har mycket mark, hela 600 hektar, med både vinfält, olivlundar, skog och mark ligger huset inbäddat en bra bit från närmsta grannhus. Detta är den perfekta platsen för dig som reser med ett större sällskap. Här kan du umgås med familj och vänner i lugn och ro, hoppa i poolen när som helst på dygnet och ändå kunna dra dig tillbaka till ditt eget rum.

Gården producerar vin och olja med passion

Gaslini Alberti, heter familjen som äger gården sedan år 1939. Här jobbar man ständigt med utveckling i syfte att förbättra sin produktion av vin och olivolja, men även om vinproduktionen är den viktigaste inkomstkällan, och de håller god kvalitet, lägger familjen ner mycket passion och omtanke när det kommer till olivoljan och de har därför investerat i en special kvarn så att de kan få fram den högsta kvaliten, även här.

Gården heter Badia di Morrona, och är på ca 600 hektar. Men det handlar inte bara om vinrankor (110 hektar) och olivträd (40 hektar) utan även om öppna fält och snårig skog, vilket kompleterar gården. Familjen äger även ett gammalt kloster, från år 1089, där de håller olika events och cermonier under årets lopp. Förutom att producera vin och olivolja har man renoverat de gamla arbetarhusen som nu hyrs ut antingen som lägenheter eller som i detta fallet - ett helt hus med privat pool.

Smaka gårdens viner

För dig som är vinintresserad, vilket är en stor chans eftersom du befinner dig i Toscana, finns givetvis möjlighet till att prova på gårdens viner uppe i cantinan. Och är du intresserad i matlagning går även detta att ordna, på förfrågan och du kan t o m beställa hem en privat kock till huset om du vill festa till det ordentligt. När du känner för att aktivera dig på "hemmaplan" kan ta sköna promenader i området, rida, cykla eller se landsbygden från en scooter. Hör med receptionen så hjälper de dig med allt det praktiska.

Läs mer om Villa Sant' Angiola - Badia di Morrona

Åk på äventyr eller stanna hemma vid poolkanten

Det finns så mycket att se och upptäcka i Toscana och väljer du detta boende har du härifrån ett ypperligt utgångsläge. Du bor nämligen nära flera av regionens mest älskade byar och städer och kan besöka både Florens, Pisa, Volterra och San Gimignano bara för att nämna något.
Dessutom bor du intill Andrea Bocelli's hemstad Lajatico där han vanligtvis håller sin utomhuskonsert varje år.

T ex om du kör ca 87 km österut kommer du fram till kända Chiantiområdet's underbara kullar och fortsätter du sedan söder ut, når du Siena's trånga gränder och mysiga torg. Väljer du däremot att köra västerut kommer du fram till kusten, där du kan bada i havet, lapa sol från sandstränder och frossa i fisk och skaldjur. Alternativt stannar du hemma och solbadar från din privata pool, och rör dig bara mellan solstolen och köket där du hämtar dina förfriskningar. Det är ju det som är det bästa med att bo så här - att du kan göra det du känner för utan att stressa ner till poolen för att paxa en plats.

Lummigt läge med naturen som närmsta granne

Huset ligger, som sagt, med ett lantligt läge, där du är omgiven av fält och skog. Har du tur kan du få syn på några av skogens invånare och det är inte ovanligt att vid tidig morgon och sen kväll skåda både ekorrar, fasaner och vildsvin. Men du behöver inte vara orolig att få ovälkommet besök då tomten är inhägnad. I den stora trädgården kan du grilla och baka pizza som du sedan kan njuta av på verandan. Här finns även en utomhuspool och runt om har du solstolar och parasoll till ditt förfogande. Allt är mycket välskött och fastighetsskötaren Francesco står alltid till ditt förfogande 24/7.

Den lilla byn i närheten

Terricciola heter närmsta lilla by och här har du bank, post, apotek, mataffär, ett par barer samt en restaurang. Fler restauranger/pizzerior finns runt om i området, den närmsta (utanför gårdens ägor) ligger ca ett par kilometer bort. För även om du har tillgång till ett kök kan det ibland vara skönt att få slippa laga mat. När detta faller på kan du bara ta dig nerför backen. Här finns gårdens mycket trevliga restaurang med rustik inredning, vackra välvda tak, stor öppen spis och framför allt vänlig personal. Givetvis serveras här vällagade rätter från Toscana d v s "det enkla köket" när det är som bäst och gårdens viner finns med på menykortet. Vi rekommenderar dig att boka bord, speciellt på helgerna.

Huset har sju sovrum och åtta badrum

I huset finns totalt sju dubbelrum och åtta badrum, och kan hysa upp till 14 personer. Villan är utrustad med faciliteter som Sat-TV, myggnät, kassafack, ugn, micro, kaffemaskin, vattenkokare, brödrost, diskmaskin, tvättmaskin, winebar och fri Wi-Fi. Extra städning och byte av sänglinne betalas på plats.

Lägenheten på Villa Sant' Angiola - Badia di Morrona

Villa för 14 personer och med privat pool

Huset som är på 400 m² är fördelat på två plan. På bottenplan har du ett gemensamt uppehållsrum med öppen spis och flera soffor, matrum med bord och stolar, fint lantkök, ett av sovrummen med två separat sängar. På plan två har du de resterande 6 dubbelrummen varav tre av dem har separata sängar. Samtliga rum har eget badrum samt att här finns ett större badrum på bottenplan. Veranda finns med möjlighet att sitta utomhus.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map