Villa i Terricciola i Toscana

Villa San Luigi - Badia di Morrona

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Förutom sina stora ytor, på hela 450 m² som är fördelade på två plan, finns här en välskött trädgård och en härlig utomhuspool. Villa San Luigi, som tillhör vingården Badia di Morrona, är ett av totalt tre hus som ligger på samma område. Huset är inhägnat, för större privathet och ligger ca 130 meter från sin närmsta granne, om man räknar avståndet mellan själva husen. Ett hus för det större sällskapet som önskar stora ytor och bekvämlighet.

Komfortabelt hus med rustik charm


Du kommer in i ett stort, fint uppehållsrum där du inte kan undgå det vackra välvda stentaket, som sätter stor prägel på huset. Flera mjuka soffor och fotöljer i vitt och rött finns utplacerade och inbjuder till avkopplande stunder, gemenskap och trevliga samtalstunder. I rummet finns även en stor öppen spis och en matplats. Köket är klassiskt med synliga takbjälkar och mörkbruna köksluckor. På bottenplan ligger ett av sovrummen, där du har två separat bäddar samt ett badrum och en bastu. De övriga sovrummen och badrummen ligger en trappa upp. Huset är rymligt och passar dig som reser med ett större sällskap. Till huset hör även en stor veranda där du har bord och stolar. Här kan du njuta av dina måltider.

Läs mer om Villa San Luigi - Badia di Morrona

Du bor med ett ypperligt utgångsläge


Nyckeln till huset hämtar du i receptionen som ligger ca 800 meter bort. Sedan följer antingen Lisa eller hennes man Francesco dig till ditt hus där de visar dig allt du behöver veta. Servicen är på topp och Francesco, som är gårdens fastighetsskötare, går nästan alltid att nå på mobilen 24/7 om det skulle behövas. Du kanske redan känner till Toscana men om du vill ha tips och råd vad gäller aktiviteter och sevärdheter kan du alltid kontakta receptionen. Här gör de alltid sitt bästa för att ge dig tips och råd och tillgodoser dina önskemål, om det finns möjlighet.

Villa San Luigi har ett bra utgångsläge och du kan härifrån, både enkelt och smidigt, besöka flera av regionens mest älskade sevärdheter. Kulturstäder som Florens och Siena når du på ett par timmar med bil och endast en timme bort kan du strosa längs med Volterra's och San Gimignano's trånga gränder. För en ännu större variation kan du hoppa in i bilen och köra västerut i ca 40 km ut till den toskanska kusten där du kan sola och bada och framför allt smaka på havets läckerheter. Väljer du däremot att köra öster ut når du Chianti's vackra kullar fyllda med vinrankor. Som sagt du har ett mycket bra utgångsläge från Villa San Luigi.


Ta en dag eller två vid poolkanten


Ibland kan det vara skönt att stanna "hemma" och då är det extra trevligt att ha tillgång till en trädgård och privat pool. Här kan du slappa i en av solstolarna där den största ansträngningen är att traska bort till köket för att hämta något svalkande att dricka.

När du känner att det är dags att röra på sig lite kan du ta sköna promenader. Gårdens ägor är nämligen på ca 600 hektar varav 110 är vinmarker, 40 är olivlundar och resterande är skog och fält. Har du tur kan t o m få syn på några av skogens invånare då här finns bl a ekorrar, vildsvin och fasaner. Tycker du om att rida finns det möjlighet till detta och då rider du bl a ut på Badia di Morrona's ägor. Här finns även nybörjarkurser och terapi-ridning. Tycker du det är trevligare att se landskapet från en cykelsadel kan du få hjälp med att hyra cykel eller scooter om du föredrar.

Matlagningskurs, vin - och olivoljeprovning


Mat och vin är något de flesta uppskattar och om detta även gäller dig och ditt resesällskap kan ni passa på att deltaga i en matlagningskurs, där ni får lära er att laga traditionella rätter. Eftersom Villa San Luigi tillhör en av områdets största vingårdar, Badia di Morrona, kan ni även gå på vin - och olivoljeprovning uppe vid gårdens cantina och frantoio. Där kan ni köpa era favoriter med er hem och de producerar mycket goda viner, så missa inte att provsmaka några av dem.

När det kommer till matlagning på hemmaplan har du ett fint lantkök att tillgå. Här kan du kocka ihop det mesta, och det finns även grillmöjligheter när du vill festa till det. Du kan välja om du vill sitta inom- eller utomhus för på verandan finns ett långt matbord och stolar till alla.
Om du vill lyxa till det ytterligare kan du t o m beställa hem en privat kock som ser till att du får en minnesvärd upplevelse.

Du har flera små byar i din närhet


Gården har en egen restaurang som heter Locanda La Fornace och som ligger endast ca 1,2 km bort från huset. Miljön är mysig med stor öppen spis och rustik inredning. Maten smakar dessutom mycket bra och även här är servicen utmärkt. Det finns fler restauranger att välja mellan i din närhet då du har flera små byar inom ett kort avstånd, ca 6-7 km. Terricciola heter en av dem och här har du även mataffär, bank, apotek och bar. Du kan som alternativ köra bort till Terme di Casciana som är lite större och där du också lite fler matställen att välja mellan.

Här finns tio sovrum och elva badrum


I huset, som är i två plan, finns det totalt tio sovrum, där alla rum har eget badrum. Utöver detta finns här ytterligare ett badrum och bastu. Villan är utrustad med faciliteter som Sat-TV, myggnät, kassafack, ugn, micro, kaffemaskin, vattenkokare, brödrost, diskmaskin, tvättmaskin, winebar och fri Wi-Fi. Extra städning och byte av sängkläder kan fås mot avgift på plats.

Lägenheten på Villa San Luigi - Badia di Morrona

Villa för 20 personer och med privat pool

Huset som är på ca 450 m² är fördelat på två plan. På bottenplan har du ett stort, vackert gemensamt uppehållsrum med öppen spis och flera soffor, matrum med bord och stolar, fint lantkök, ett av sovrummen med två separat sängar. På plan två har du de resterande 8 dubbelrummen varav fyra av dem har separata sängar. Samtliga rum har eget badrum samt att det finns ytterligare ett badrum. Veranda finns med möjlighet att sitta utomhus.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map