Villa i Terricciola i Toscana

Villa la Selvicciola - Badia di Morrona

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Inredningen är passande, i toskansk stil, där äldre möbler blandas med nytt och där röda mjuka soffor lockar inbjudande till mysiga pratstunder. I hela huset kan du njuta av traditionella stengolv och synliga träbjälkar i taket. Tiill huset hör en stor trädgård och stor veranda där du och ditt resesällskap kan sitta och njuta av de sköna kvällarna. Och i trädgården finns en stor privat pool där du kan lapa sol dagarna i ända, utan att behöva ta hänsyn till någon annan.

Att huset tillhör en vingård ger mening


Det är inte svårt att föreställa sig att Villa la Selvicciola tillhör en vingård, och inte vilken som helst, utan Badia di Morrona som är en av områdets största. Huset ligger nämligen med ett lantligt läge där du har vinfält intill dig. Gården har både en cantina och en frantoio som ligger ca 4,5 km bort, vilket innebär att de tillverkar sitt eget vin och sin egen olivolja, något de lägger mycket passion på. Givetvis kan du som gäst boka in vin- och oljeprovning och ta tillfället i akt att köpa med dig hem några av favoriterna. Familjen Gaslini Alberti, som ägarna heter har även tagit hand om och renoverat ett gammalt kloster från 1089. Ett populärt ställe där man håller olika events och festligheter under årets lopp.

Även om Badia di Morrona är en känd vingård handlar det inte bara om vin och olivolja utan även om uthyrning av lägenheter och separat villor. Tre av husen, inklusive detta, ligger grannar och de övriga ligger utspridda på ägorna i samma område som gårdens restaurang.

Läs mer om Villa la Selvicciola - Badia di Morrona

Lisa och Francesco ser till att du har det bra


Själva check in gör du i receptionen, hos Lisa, som ligger strax i närheten. Sedan följer hennes man Francesco dig till ditt hus där han visar dig allt du behöver veta. Francesco som är både fastighetsskötare och allt i allo är alltid tillgänglig 24/7 (nästan hela året om) och han ställer alltid upp med ett leende på läppen.

Eftersom huset ligger med ett bra läge, nära flera av regionens mest älskade sevärdheter har du alla möjligheter att härifrån upptäcka Toscanas olika hörn. Du har nära till bl a Pisa och havet där du kan sola och bada dagarna i ända för att sedan frossa i goda fisk - och skaldjursrätter. Du har även nära till underbara byar som Calci, Buti, Volterra och San Gimignano och kulturstäder som Lucca, Florens och Siena. Även Chiantis kända "vinkullar" ligger inom en lagom dagsettapp.

På "hemmaplan" kan du ta en ridtur ut på Badia di Morrona's ägor, se landsbygden från cykelsadeln eller puttra landsvägarna fram på en fräck scooter. Gårdens ägor är på ca 600 hektar varav 110 är vinmarker, 40 är olivlundar och resterande är skog och fält kan du här ta sköna promenader och kanske få syn på några av skogens invånare då här är både ekorrar, vildsvin och fasaner.

Är du kreativ och matglad då kan du t o m lära dig laga toskanska specialiteter eller kanske ännu bättre beställa hem en privat kock som ser till att dina smaklökar får sin beskärda del. Har du fler frågor angående allt detta är det bara att fråga vid din incheckning.

Detta är ett kök för dig som tycker om att kocka


Kök har ofta en naturlig dragningskraft och är det dessutom rymligt är det ännu bättre. I detta rustika kök finns det gott om plats och här kan ni hjälpas åt att laga den ena rätten efter den andra. Maten kan ni sedan njuta av antingen vid det stora matbordet i vardagsrummet eller ute på verandan. Eftersom det finns grillmöjligheter i trädgården kan ni dessutom fixa mysiga grillaftnar. När du känner att det dags att låta någon annan stå för matkonsterna kan du besöka gårdens restaurang, La Fornace, som ligger endast ca 1,2 km bort. Här kan du njuta av lokala, vällagade specialiteter och goda viner i hemtrevlig miljö. Och det finns fler restauranger och pizzerior att välja mellan runt omkring dig, som t ex i Terricciola och Terme di Casciano. Det är även i dessa byar du kan göra dina matinköp. Här finns även apotek, post, bar mm. Till byarna är det ca 6-7 km

De bara takbjälkarna bidrar till den rustika känslan


Sju av sovrummen ligger på andra våningen, precis som sina respektive badrum. Ett av sovrummen ligger på bottenplan. Inredningen är densamma d v s i typisk lantstil, där en del sängar är sk baldakinsängar. Villan är utrustad med faciliteter som Sat-TV, myggnät, kassafack, ugn, micro, kaffemaskin, vattenkokare, brödrost, diskmaskin, tvättmaskin, winebar och Wi-Fi. Extra städning och byte av sänglinne betalas på plats.

Lägenheten på Villa la Selvicciola - Badia di Morrona

Villa för 16 personer och med privat pool

Huset som är på ca 450 m² är fördelat på två plan. På bottenplan har du ett gemensamt uppehållsrum med öppen spis och flera soffor, matrum med bord och stolar, fint lantkök, ett av sovrummen med två separat sängar. På plan två har du de resterande 7 dubbelrummen varav fyra av dem har separata sängar. Samtliga rum har eget badrum samt ett extra. Veranda finns med möjlighet att sitta utomhus.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map