Semesterbostad i Terricciola i Toscana

Podere La Sughera - Badia di Morrona

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Det bästa med ett läge som detta är att du har nära till bl a Pisa, Volterra, San Gimignano och Florens, några av regionens mest älskade sevärdheter. På ca. en halvtimme med bil (41 km) kommer du ut till Toscanas badorter där du kan njuta av fisk- och skaldjursrätter och ta dig ett svalkande dopp i det blå. Eftersom La Sughera tillhör vingården Badia di Morrona kan du köpa goda viner och olivolja med dig hem, från den "egna" gården.

En gård med mycket historia och passion

Familjen Gaslini Alberti, som har drivit gården sedan 1939, sätter stort värde i att följa med i utvecklingen och jobbar ständigt med förbättringar. Badia di Morrona, som gården heter, är på ca 600 hektar där 110 hektar består av stolta vinrankor på rad och 40 hektar underbara olivträd som glittrar i solen. Resten är skog och fält. Förutom att producera vin och olivolja finns här villor och lägenheter utspridda på området (alla med separata beskrivningar) samt en mysig restaurang. Ett gammalt kloster från år 1089 hör också till och här hålls olika events och cermonier.

Även om vinproduktionen är den viktigaste inkomstkällan, och de håller god kvalitet, är det inte bara vin man producerar här. Passionen för olivoljan kräver mycket tid och omtanke och Gaslini Alberti familjen känner lika mycket för sin olivolja som sina viner och har därför investerat i en special kvarn så att de kan få fram den högsta kvaliten.

Upptäck nya spännande saker varje dag

Det finns ofantligt mycket att se och göra i Toscana och här bor nära flera av regionens mest sevärda städer som Florens, Volterra, Pisa, Calci, Buti, Lucca och San Gimignano. För dig som funderat på att se Andrea Bocelli på hemmaplan kan det vara bra att veta att du befinner dig nära Lajatico (hans hemstad) där han vanligtvis håller sin utomhuskonsert varje år.

Upplevelser på plats

När det kommer till vinprovning går detta givetvis bra uppe vid gårdens vinkällare och oljekvarn. Man ordnar även matlagningskurser, på förfrågan och privat kock går att beställa om så önskas. För dig som är aktiv finns möjlighet att göra sköna promenader i området, och personalen hjälper dig gärna med att boka ridturer, cyklar, scooter mm.

Läs mer om Podere La Sughera - Badia di Morrona

Lummigt läge med naturen som närmsta granne

Eftersom du har ett lantligt läge, där du är omgiven av grönt så långt ögat når, är det inte så konstigt att du kan få syn på både ekorrar, fasaner och vildsvin när solen är på väg ner eller upp. Men La Sughera är inhängnat med järngrind så du behöver inte vara orolig att de större djuren ska ta sig in. Till husen hör en stor, skön trädgård där det finns en utomhuspool. Runt om poolen finns solstolar och parasoll till ditt förfogande, en plats där du kan koppla av efter dagens upplevelser och äventyr. Podere La Sughera är ett avkopplande ställe med rymliga lägenheter där du kan njuta av dina måltider och ditt goda vin utomhus. Tomten är välskött och fastighetsskötaren som heter Francesco ser till att du har det bra.

Ät hemma eller på restaurang

Eftersom alla lägenheter har kök kan du kocka när du behagar och det finns möjlighet att grilla och göra pizza i trädgården, vilket brukar uppskattats av gästerna. Skulle du dock känna för att inte laga mat själv, kan du bara ta dig nerför backen. Här finns en mycket trevlig restaurang med rustik inredning, vackra välvda tak, stor öppen spis och framför allt vänlig personal. Givetvis serveras här vällagade rätter från Toscana d.v.s "det enkla köket" när det är som bäst. Vi rekommenderar dig att boka bord, speciellt på helgerna.

Du bor i rymliga lägenheter- och du kan hyra dem alla

Det finns totalt fem lägenheter fördelade på två hus. Alla håller samma standard, och rustika stil. Man kan säga att de än enkla men komfortabla. Till varje lägenhet hör någon form av uteplats, antingen i direkt anslutning eller på tomten. Du kan även hyra hela stället, d v s samtliga lägenheter.

De är alla utrustade med faciliteter som Sat-TV, myggnät, förvaringsbox, ugn, micro, kaffemaskin, vattenkokare, brödrost, diskmaskin, tvättmaskin, winebar och fri Wi-Fi. Extra städning och byte av sänglinne betalas på plats.

Lägenheterna på Podere La Sughera - Badia di Morrona

Trerumslägenhet med 4 sovplatser (med uteplats)

Denna rymliga lägenhet på ca 115 m² har ett uppehållsrum med öppen spis, soffa och fotöljer. Ett öppet valv leder in till ett kök med bord och stolar. I lägenheten finns det ett sovrum med två separata sängar samt ett sovrum med en dubbelsäng och två badrum. Lägenheten ligger på bottenplan med privat uteplats.

Trerumslägenhet med 4 sovplatser (med balkong)

Denna lägenhet är på ca 100 m² har ett uppehållsrum med öppen spis, soffa och matbord. Separat litet kök med sittplatser. I lägenheten finns det ett sovrum med två separata sängar samt ett sovrum med en (baldakin) dubbelsäng och två badrum. Lägenheten ligger en trappa upp med smal balkong med tak och härlig utsikt över landskapet.

Fyrarumslägenhet med 6 sovplatser (med uteplats)

Denna lägenhet på ca 100 m² har ett uppehållsrum med soffor, öppen spis och matplats. Här finns ett litet kök med bord och stolar. I lägenheten finns det två badrum och totalt tre sovrum varav två har två separata sängar. Lägenheten ligger en trappa upp men har en privat uteplats att tillgå.

Fyrarumslägenhet med 6 sovplatser (med uteplats)

Denna rymliga lägenhet på ca 135 m² har ett uppehållsrum med soffor och öppen spis. Här finns ett kök med bord och stolar. I lägenheten finns det totalt tre sovrum (två av dem med två separata sängar) samt tre badrum. Lägenheten ligger en trappa upp men har en privat uteplats att tillgå.

Femrumslägenhet med 8 sovplatser (med uteplats)

Denna rymliga lägenhet på ca 190 m² har ett stort uppehållsrum med vackert välvt tak och soffor. Här finns ett kök med öppen spis, bord och stolar. I lägenheten finns det totalt fyra sovrum (två av dem med två separata sängar) samt fyra badrum. Lägenheten ligger på bottenplan med privat uteplats.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av Podere La Sughera - Badia di Morrona

Läs personliga omdömen av Podere La Sughera - Badia di Morrona som ligger i Chianti vindistrikt. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Podere La Sughera - Badia di Morrona. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 4 omdömen från Podere La Sughera - Badia di Morrona

Bedömning av Podere La Sughera - Badia di Morrona

Läs mer

Bedömning av Podere La Sughera - Badia di Morrona

Läs mer

Härligt ställe med bra restaurang

Vi har rest flera gånger med In-Italia, och det har alltid varit bra och med god service.
Sughera är ett läckert ställe med många landsorter i närheten och 45 min från Pisa flygplats.
Ställets vin som ligger i vinkylskåpet är mer än bra och smakar självklart ännu bättre när den njuts i sol och värme med utsikt över berg och dalar.

Läs mer

Riktigt bra upplevelse

Vi hade en riktigt härlig semester. Även om det var ställets minsta lägenhet vi hade, så var där gott om plats till 5. Vi fick ett mycket varmt välkomnande. Stället var mycket härligt och levde fullt upp till In-Italias beskrivning.

Läs mer
 
search map