Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Terricciola ligger i ett vackert och kulligt landskap 180 m.ö.h. längs floden Era och halvvägs mellan Pisa och Volterra. Detta är en gammal landsby som har rötter från etruskerna. Byn hör till Pisas provins och har knapp 4.000 invånare.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Byn är mest känd i regionen för de goda viner som produceras här men då det är vardagsviner blir de sällan kända utanför Toscanas gränser. En av producenterna i Terricciolas område är vingården Badia di Morrona som är ett gammalt och historiskt viktigt munkkloster. Klostret uppfördes omkring 1100-talet och har sedan dess ägts av kyrkan fram till 1870, då det övergick till vingård.

Vin är väldigt viktigt för Terricciola, varje år den andra och tredje weekenden i september hålls den traditionella Festa dell'Uva e del Vino - druv och vin festen. Denna vinfest har ägt rum i byn sedan 1960-talet och är den äldsta i hela Pisa-provinsen. Här kan man smaka de lokala vinerna som görs på de typiska druvsorterna i området: Sangiovese, Trebbiano, Malvasia, Ciliegiolo och Merlot.

Läs mer om Terricciola

I själva byn finner man bara få matställen men det ligger flera runt omkring i närheten och i grannbyarna Casciana Terme, Chianni och Peccioli. Casciana Terme är lite större än de andra och känd för sina kurbadanstalter, var man kan bada i 35 – 37 graders varmt vatten och få skönhetsbehandlingar mot betalning.

Dölj texten
 
 
search map