Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Paketresor till Siena med resegaranti

Res till Siena med In-Italia och utforska staden från topp till tå med utgångspunkt från ett av våra centralt placerade hotell eller i en semesterlägenhet med plats för alla. Upptäck varför UNESCO har tillfört Sienas gamla centrum på sin lista över bevarandevärt kulturarv, och använd staden som utgångspunkt för utflykter i det toskanska höglandet med sina böljande kullar och frodiga dalar. Bokar du flygbiljett och semesterboende på samma gång hos oss är du täckt av resegarantifonden. Du väljer själv flygstolar, resdatum och reslängd och du kan även få med en priusvärd hyrbil i paketet. Du kan flyga från flera flygplatser i Sverige och Danmark och landa i till exempel Florens eller Pisa. 

Karta över Siena och Toscana

Få en snabb överblick över de centrala delarna av Toscana och hitta din semesterbostad på kartan över Siena. Vi ger dig även avstånden till de närmsta flygplatserna så du bättre kan planlägga din resa till Siena. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Var i Sienna ska du bo?

Hos In-Italia hittar du en handfull charmiga och noga utvalda hotell och semesterlägenheter i centrala Siena. Många väljer även att bo lite utanför stadskärnan för att få lätt tillgång till det toskanska landskapet. Oavsett vilket du föredrar så kan du boka hotell eller lägenhet i Siena hos In-Italia, inklusive flygresa och eventuell hyrbil för att på det sättet säkra dig om resegarantin. Se ett urval av de populäraste semesterbostäderna i Siena här nedan.

Res till Siena med flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn

I In-Italias sökmotor hittar du flygbiljetter till samma låga pris som de du hittar i de stora sökmotorerna. Du reser med reguljärflyg från antingen Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn och tillsammans med ditt semesterboende är din resa till Siena täckt av resegarantin. När du söker flygbiljetter till Siena - direkta eller med mellanlandning - kan du välja att landa antingen i Florens, Pisa eller kanske till och med i Rom.

Låt bilhyra ingå i paketet

När du bokar resa til Siena, blir du även erbjuden att hyra bil på flygplatsen vid ankomsten. Att boka en hyrbil tillsammans med hotell och flygbiljett är inte bara praktiskt utan även riktigt smart för då inkluderas den i din paketresa. Liksom när det gäller flygbiljetter så söker vi hyrbil hos alla de största uthyrarna - etablerade och lågpris - för att säkra dig det bästa priset på din bilhyra.

Mer information angående din resa till Siena

Siena som är beläget i den centrala delen av Toscana är en av de mest besökta och berömda städerna i mellersta Italien och är känd för sin vackra medeltida arkitektur, sina stora konstnärliga traditioner, sin fantastiska gastronomi och sin historiska stadskärna som fått världsarvsstatus av UNESCO. 
 
Staden som ligger vackert omgiven av vinodlingar, olivträd, skogar och små genuina byar är även känd för sin hästkapplöpning, Il Palio, som hålls två gånger om året och som lockar besökare från när och fjärran.
 
Sienas historia
Sienas tidiga historia går helt tillbaka till de sagoomspunna etruskerna som grundlade en stad i området omkring 900-400 f.Kr. Under kejsar Augustus (63 f.Kr. – 19 augusti 14 e.Kr.) grundlades dessutom i området en stad med namnet Saena Julia. Senare kom staden under langobardernas herradöme, innan Karl den Store, som vid den tiden härskade över Frankerriket erövrade staden. 
 
I perioden 1125 till 1555 ingick staden som en del av Republiken Siena och befolkningen ökade under denna period till 50 000 invånare innan Diger Döden 1348 satte stopp för stadens tillväxt. I april 1555 annekterades kungadömet av den spanske kungen innan den lades under Storhertigdömet Toscana som staden tillhörde fram tills den blev en del av Kungariket Italien på 1800-talet.

Sevärdheter i Siena

Till stadens största sevördheter hör katedralen som räknas som ett mästerverk inom romansk-gotisk arkitektur. Katedralen började byggas under 1100-talet men stod inte färdig förrän 1380. Katedralen rymmer bland annat en åttakantig predikstol som är ett skulpturellt mästerverk från 1200-talet med lejonfötter och bibliska bas-relieffer. 
 
En annan av stadens stora sevärdheter är torget Piazza del Campo där bland annat palatset Palazzo Pubblico och tornet Torre Del Mangia ligger. Här hittar du även det gotiska palatset Palazzo Salimbeni, som idag hyser en av världens äldsta banker. Det är även på detta centrala torg som hästkapplöpningen Il Palio går av stapeln.
 
Bland andra sevärdheter kan nämnas kyrkorna Basilica dell"Osservanza, Santa Maria dei Servi och San Domenico; villorna Villa Chigi, Villa Cetinale och Villa Celsa; samt den botaniska trädgården Orto Botanico dell"Università di Siena.
 
Aktivitetsmöjligheter i Siena
Det finns många olika aktivitetsmöjligheter i Siena. Utöver möjligheten att få uppleva hästkapplöpningen Il Palio - om du har turen av att befinna dig i staden vid den tidpunkten  - kan du välja att göra en dagsutflykt till städer som Montepulciano och Pienza, där du kan uppleva renässansens arkitektur och konstverk, Rapolano Terme, där du kan se de romerska baden, och San Gimignano med sina många medeltida torn. 

Beställ din resa till Siena online och få lägsta pris

Om du är redo att boka en härlig semester i Toscana, så använd sökmotorn längst upp för att hitta den rätta resan till Siena, med flexibla resdagar och med största trygghet genom resegarantin. Vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen i vårt andra hemland, Italien!

 
search map