Hotell i Siena

Palazzo di Valli Hotel

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Det finns många små, dolda pärlor runt omkring i det italienska landskapet - utmaningen är bara att hitta dem. På en kilometers avstånd från det berömda rådhustorget i Siena, hittar du en av dessa hemliga pärlor. Själva området gör inte så mycket väsen av sig, och det gör inte infarten till detta lilla paradis heller - för vi befinner oss på en av de små infartsvägarna till Siena som är flankerade av privata bostäder och små enskilda firmor. Men titta noga efter, för som det står skrivet: sök, och du skall finna.

Här är du gäst i ett privat hem

Bakom de höga murarna ligger nämligen ett riktigt litet gömställe - en fin gammal herrgårdsvilla från 1700-talet, som är omgivet av en flera hektar stor parkliknande trädgård med olivträd. Här bor du på landet, men har samtidigt endast några få hundra meter in till Sienas historiska centrum. Ja, du kan faktiskt se rådhustornet från terrassen framför den gamla villan. Villan har renoverats, och är nu ett smakfullt hotell med endast 11 rum. Det är inte något praktfullt med varken villan eller inredningen, men det är trevligt i ordets rätta betydelse, och vi är nästan övertygade om att du kommer känna dig som hemma här, från det ögonblick du kör upp längs den långa infarten. Du blir säkert välkomnad av antingen Lorenzo eller Giacomo, som kommer göra sitt yttersta för att du ska få en så oförglömlig resa som möjligt. Palazzo di Valli besöks primärt av italienare, och de höjer stället till skyarna i sina omdömen - vilket säger mycket, för italienare är normalt sätt väldigt kritiska gäster.

Läs mer om Palazzo di Valli Hotel

Njut av stillheten och den fantastiska utsikten

Ägarna har gjort allt de kan för att bevara den ursprungliga inredningen, och det gäller både utsmyckning som möbler, och därför kan stället på några ställen framstå som lite gammeldags. Både i receptionen och i det lilla vardagsrummet, samt i flera av rummen, är det bokstavligen högt till tal, och många av taken är utsmyckade med vackra målningar i pastellfärger. Frukosten (om du har valt logi med frukost) serveras som buffé i ett av villans andra karaktärsfulla rum, och under sommaren har du också möjlighet att avnjuta frukosten ute på terrassen. Vi är rätt säkra på, att du kommer att spendera stor del av din semester i den stora trädgården och på den stora terrassen, varifrån du kan njuta av den fantastiska utsikten över det toskanska landskapet, eventuellt med ett gott glas vin. Åker du hit på våren, kommer du inte kunna undvika det vackra blåregnet, samt många andra vackra blommor som präglar trädgården. Det finns ingen restaurang på stället, men du kan äta på den närliggande trattorian, som får höga omdömen. Hit kommer inte många turister, däremot områdets invånare, och de lokala restaurangerna överlever inte länge, om de inte serverar riktigt bra mat...

Personligt inredda rum med stil

De 11 rummen är alla fint men enkelt inredda i klassisk stil, och så långt det har varit möjligt, är möblerna antika - vilket passar perfekt in i stilen. Det finns inte ett rum som är det andra likt, men de har alla som minimum aircondition, platt-TV, telefon, minibar, kassaskåp samt badrum med toalett, dusch eller badkar och hårfön.

Rummen på Palazzo di Valli Hotel

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map