Hotell i Siena

Il Chiostro del Carmine

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

En lång och varierande historia

Det gamla klostret Il Chiostro del Carmine, som idag är ett av många trevliga hotell i centrala Siena, har en historia som sträcker sig över flera hundra år. Byggnaden ligger i den äldsta och högst belägna delen av Siena, som kallas Rione Del Castelsenio. Det var de barfota Karmeliter-munkarna, som bodde på klostret från början, och bortsätt från i några kortare perioder, då Storhertigen av Toscana och Napoleon intog stället, har byggnaden fungerat som ett religiöst ställe. I anknytning till klostret ligger den fina gamla kyrkan San Nicolo från 1100-talet.

En unik stämning på den gamla klostergården

Byggnaden har i stort sätt bevarat sitt ursprungliga utseende, vilket naturligtvis präglar inredningen av hotellet. När du står ute på gatan, är det inte säkert att du ens märker att du står framför ett gammalt kloster, för porten som leder in till "de heliga hallarna" är på inget sätt präktigt. Men, så snart du kommer innanför dörrarna, kommer du mötas av den härliga klostergården, som idag är hotellets hjärta. Här kan du njuta av din frukost under sommarsäsongen, men du kan också koppla av med en bra bok och en kopp kaffe under dagens lopp. Om kvällen är gården upplyst, och det skapar naturligtvis en helt unik stämning, som inte förvärras av ett glas gott vin. Receptionen är inte så stor, men det gör inte gästfriheten mindre, och du kan alltid få goda råd om både det ena och det andra. Du kan också koppla av inomhus, i de mjuka sofforna under de gamla fresko-bemålade valven. Tänk om väggar kunde tala... I de lite kallare perioderna kan du njuta av din frukost inomhus, i en av de vackra salarna, där det är mycket högt till tak - bokstavligen.

Parkeringsmöjligheter för både cyklar och bilar

Även om du bor i en gammal byggnad, finns naturligtvis alla moderna bekvämligheter som du kan förvänta dig finnas på ett hotell av denna standard. Det finns gratis wifi i de gemensamma områdena, och i ditt rum. Om du kommer med bil, har du möjlighet att parkera mot en avgift. Du kan vara uppmärksam på att Il Chiostro del Carmine ligger i en så kallad ZTL-zon, vilket kan översättas till ett område med begränsad biltrafik. Det betyder att hotellet ska notera ditt registreringsnummer i kommunens arkiv, så att du inte för böter, och det finns begränsad möjlighet att köra in och ut genom zonen - men detta är något personalen i receptionen kommer berätta mer om. Du kan naturligtvis också välja att parkera bilen på gatan utanför stadsmuren: den närmsta kostnadsfria parkeringen ligger endast 500 meter bort. Kommer du eventuellt med cykel, som ju är modernt i dessa tider, kan du förvara din cykel i ett speciellt inrett cykelrum på hotellet. OM du tycker att familjens husdjur ska få uppleva Siena, finns det också möjlighet att ta med hundar och katter som väger under 10 kg.

Läs mer om Il Chiostro del Carmine

Smakfullt inredda rum

Il Chiostro del Carmine har inte mer än 21 rum, så det är inte något stort ställe. Rummen finns i flera olika kategorier, och det är också möjligt att bo i familjerum, om du har barnen med. Rummen har olika storlek och inredning, då de ju är inredda i de gamla klostercellerna, och möbleringen är klassisk och smakfull, och man har lagt vikt på att respektera ställets historia. Alla rum har som minimum platt-TV, gratis wifi, aircondition (och möjlighet för uppvärmning), kassaskåp, minibar samt badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårtork. De så kallade familjerummen består av två rum, som kan förbindas.

Läs om rummen på Il Chiostro del Carmine

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map