Saturnia, Toscana Terme di Saturnia

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Saturnia är en liten by med etrusiskt ursprung känd för sin naturligt varma (37,5°C) svavelhaltiga källa Cascate del Mulino och de väletablerade kurbaden Terme di Saturnia.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Byn Saturnia och den varma källan är belägna i Manciano kommun och är en oas av välbefinnande och ro mitt i det sydliga Toscana. Man har nära till de historiska rikedomarna och facinerande byarna som tuffstensbyarna Pitigliano, Sorano och Sovana; Bolsenasjön och den vackra halvön Argentario.

Terme di Saturnia är belägna vid foten av medeltida byn Saturnia och omgivna av en vacker park. Det är ett modernt kurbad som kan tillfredsställa alla sina gästers behov. Vattnet i Terme di Saturnis rinner ut i en vulkanisk krater (där som kurbaden har sin swimmingpool) och rinner därefter 500 meter som en naturlig bäck på en efterhand silkesmjuk klippbotten. På ett ställe faller grunden och skapar en form av vattenfall som snuddar en gammal mölla och därmed skapas en rad naturliga kar i klippgrunden – dessa kar utgör Cascate del Mulino. Vill man uppleva den naturliga källan In The Wild, kan man här vid Cascate del Mulino, 2 km utanför Saturnia by, gratis doppa sig i de häftiga strömningarna från källan både innan vattenfallet (de två är avskilda genom en krat) och i karen och bäckarna därefter. Det är speciellt eftertraktat att komma hit skymningen och bada i den varma källan medan eldflugorna dansar under stjärnhimlen. Parkering i förbindelse med Cascate del Mulino sker längs vägkanten.

Historien bakom Terme di Saturnia: Terme di Saturnia och dess svavelhaltiga källa som kommer upp från det underjordiska, sprutar 800 liter vatten på ca. 37° i sekunden. Källan var redan känd av etruskerna som var övertygade om vattnets mirakulösa verkan. Senare, från omkring 280 f.Kr. var det romarna som använde sig av det kurerande vatten. Det var också romarna som först uppförde byggnader i förbindelse med källan, var man ännu kan se några idag. Under medeltiden blir källan orsak till många legender p.g.a. vattenångorna som frigjordes av värmen och svavellukten; bland annat menade man att djävulen hade sin utgång här, vattnet blev även kallat förhäxat och lukten satanisk. Det är därför inte svårt att föreställa sig vilka scenarier dessa historier har upplivats till bland häxor och andra ‘mörka väsen’ i tidernas morgon.

Idag är Terme di Saturnia känt i hela världen för sina hälsogivande effekter och välfungerande kurbad. Vattnet är mineraliskt, homoiotermt, svavel- och kolsyrehaltigt, alkaliskt och jordhaltigt samt innehåller sulfat och bikarbonat och man ska även räkna med de speciella gaser som dessutom finns i vattnet, nämligen svavelhaltig brint og kolväte. Denna komposition är hemligheten bakom de hälsogivande effekter som de varma källorna har på huden, luftvägarna och musklerna.

 
search map