Hotell i Sarteano i Toscana

Le Buche Wine Resort & SPA

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gården drivs av Olivi familjen som även äger den intilliggande gården La Sovana, där det är pappa Giuseppe som styr och ställer. Men på Le Buche Wine Resort är de sonen Giuseppe med fru Daniela som har koll på allt. Tillsammans driver familjen Olivi 75 hektar med åkermark, vinfält, olivlundar och skog. Goda viner och vackra vyer är något du kan få uppleva här, tillsammans med en bra utgångspunkt att besöka regionens pärlor. Dessutom har Le Buche Wine Resort och SPA, som du hör i namnet, ett SPA där du kan koppla av och njuta av livet, och restaurang. MEd andra ord, här finns det du behöver, för vad behöver du mer än sol, bad, mat och vin?

En dag med sol och bad

Även om Toscana är en plats som bör upplevas och en region där den ena sevärdheten avlöser den andra kan det vara skönt att få ta en eller två dagar "hemma". Och att vila upp sig är lätt på Le Buche Wine Resort & SPA, för här finns nämligen ett fint poolområde där du har solstolar och parasoll utplacerade. Njut av solens värmande strålar samtidigt som du blickar ut över fälten med vinrankor och olivträd.

Känner du däremot för ett inomhusdopp kan du enkelt förflytta dig till gårdens SPA-avdelning. Här har du ett litet fitness om du känner för att aktivera dig, en uppvärmd inomhuspool och hydromassage så att du kan bli extra mjuk i kroppen. Efteråt kan du koppla av med turkiskt bad och bastu och avsluta med en stund i relaxhörnan. SPA-avdelningen är öppen mellan kl 09.00-12.00 och 15.00-19.00 och barn under 14 år har inte tillträde hit.

Läs mer om Le Buche Wine Resort & SPA

Långa sköna promenader, fiske och tennis

Eftersom gården ligger inbäddad i naturen omgiven av egna marker kan du här göra sköna promenader eller cykelturer. Intill ligger gårdens fina skog där du kan strosa runt, lyssna på fågelkvitter och inandas den uppfriskande och härliga skogsdoften. Åker du i tryffelsäsong får du lov att själv leta tryffel i skogen, vilket kan vara en spännande utmaning. Och i september och oktober när det är skördedags är du mer än välkommen att hjälpa till.

Är du intresserad av fiske kan du ta dig bort till La Sovana som har egen damm. Borta vid La Sovana finns en tennusbana och bocciabana som du kan nyttja. Andra aktiviteter i området är golf och ridning. För mer info hör med receptionen så hjälper de dig med de tips och råd du behöver.

Lär dig mer om mat & vin

På gården har du möjlighet att lära dig mer om gårdens viner och deras vintillverkning. Och det är inte bara vin de producerar utan även de gröna "magiska" dropparna, "livets olja". Är du intresserad av att provsmaka gårdens vin och olivolja så går detta bra utan extra kostnad. Förutom provsmakningsmiddagar (mot avgift), som består av 4 rätter och vin, kan du själv få vara med att tillaga läckerheterna. Det är kökschefen Valeriano Federici som håller i lektionerna tillsammans med Daniela (ägarens hustru) och han lär ut en del knep och traditionella recept från området. Är du intresserad så säg till i god tid, eftersom grupperna består av 2-6 personer och lektionerna är på förfrågan.

Vill du besöka familjens andra gård La Sovana, som drivs av pappa Giuseppe och mamma Giovanella så är du mer än välkommen. La Sovana ligger endast 3,7 km bort och även på La Sovana finns restaurang som serverar god mat. Är du intresserad av att dinera här hör med receptionen så hjälper de dig tillrätta.

Ett historiskt och vackert område

Sarteano är en trevlig liten stad där du har flera restauranger att välja mellan, om du en kväll känner för att testa något nytt. Även om staden inte är så stor finns här barer, apotek, post, bank och mataffärer. Men det finns många fler platser att se och upptäcka i din närhet. Inom en kvarts körtid (ca 10 km) kommer du till Chianciano (och Chianciano Terme) och ca tio minuter bort har du den söta lilla staden Cetona. Radicofani ligger också nära och till den Umbriska gränsen tar det ca 15-20 minuter. Castiglione del Lago, som ligger vid Trasimenosjön kan vara värt ett besök, och hit är det endast ca 26 km.
Andra intressanta utflyktsmål är Siena, Pienza, Montepulciano, Cortona och San Quirico d'Orcia för att nämna något.

Namn efter gårdens vinsorter

Det finns 13 rum på gården som bl. a. fått sina namn efter gårdens vinsorter och inredningen är typisk för regionen med en del antika möbler. De kan ligga på olika plan och har utsikt över trädgården, naturen eller poolen. Dubbelrummet Classic tar 2 personer och dubbelrummen Deluxe kan ta en extrabädd (i bäddsoffa) för barn under 15 år. Deluxe har även en terrass. Faciliteter är aircondition, Wi-Fi, minibar, kassafack, badrum med dusch eller badkar och hårtork.

Rummen på Le Buche Wine Resort & SPA

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map