Semesterbostad i Sarteano i Toscana

Agriturismo La Sovana

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Giuseppe och Giovannella heter värdparet som driver gården, och tillsammans med sin andra gård Le Buche Wine Resort & SPA (där sonen Riccardo har kommandot) besitter de både vinfält, olivlundar och skog. Att familjen Olivi har passion för vad de gör går inte att ta miste på, och det kommer även du att märka om du samtalar med Giuseppe, som är uppväxt på landet i Umbrien.

På Agriturismo La Sovana råder det en skönt avslappad och familjär atmosfär och då gården inte är så stor är det lätt att koppla av och njuta av livet och tillvaron.

Du äter gott i restaurangen

Det som är extra bekvämt med Agriturismo La Sovana är att de har en restaurang. Här serveras det lokala specialiteter och vi har själva haft äran att få smaka på den goda maten. Till maten serveras givetvis gårdens viner och du har flera goda varianter att välja mellan. Om du tycker om vinerna kan du även köpa en eller två flaskor med dig hem. Efter maten kan du slå dig ner på terrassen med en god kopp kaffe och en avec eller fortsätta att smutta på det goda vinet.

Läs mer om Agriturismo La Sovana

Slappa i poolen eller aktivera dig

Till Agriturismo La Sovana hör en utomhuspool där du kan slå dig ner i en av de solstolar som finns utplacerade, med eller utan parasoll. Intill poolen finns en jacuzzi (för vuxna) - den perfekta platsen att starta eller avsluta dagen på. Skulle du vilja aktivera dig kan du alltid utmana ditt resesällskap i ett parti tennis eller boule. På ägorna finns t.o.m en liten fiskedamm som du är välkommen att besöka.

Är du intresserad av ridning kan det vara bra att veta att det finns en ridskola i din närhet, så även golfbana för dig som vill svinga klubban lite. För lite enklare aktiviteter kan du göra härliga cykelturer eller långa sköna promenader. Till gården hör en fin skog, som ligger intill den andra gården, där du kan njuta av fågelkvitter och skogsdofter. När det är tryffelsäsong är du välkommen att gå på tryffeljakt.

Under hösten skördas druvorna

Ett par kilometer från Agriturismo La Sovana ligger familjens andra gård som du är välkommen att besöka. Här finns cantinan där du kan se hur man tillverkar och provsmaka de goda druvorna. Är du här under september och oktober är du dessutom mer än välkommen att vara med när man skördar. En gång i veckan ordnar gården vinprovning och är du intresserad hör med värdarna exakt vad som gäller. Men det är inte bara vin man producerar utan också sin egen olivolja och gården har 12 hektar och 4000 olivträd. Givetvis kan du handla olivolja med dig hem.

Du har en bra utgångspunkt

I området finns det mycket att se och upptäcka både vad gäller natur som mysiga byar och städer, och eftersom du befinner dig nära den umbriska gränsen har du även grannregionens alla sevärdheter att upptäcka. Du kan njuta av utsikterna på en av uteserveringarna i Pienza eller Montepulciano och strosa runt i San Quirico d'Orcias pittoreska centrum. Du kan ta en tur västerut till Trasimenosjön där du kan beställa in goda fiskrätter eller njuta av atmosfären i Todi.

Vi rekommenderar en tur ut på landet och då speciellt vägen som går mellan Pienza och Montepulciano, Strada Provinciale 146 di Chianciano. Efter Pienza fortsätter den mot San Quirico och det är längs med denna väg du kan skåda det kända lilla kapellet Vitaleta, som finns med på många posters och vykort.

Bra att veta om La Sovana

Är du intresserad av matlagning kan du anmäla ditt intresse i receptionen. Kursen hålls på Le Buche och är på förfrågan och mot extra kostand som betalas på plats. Du kan även på förfrågan och mot avgift besöka SPA-avdelningen på Le Buche. Vi vill uppmärksamma dig om att barn under 14 år måste ha sällskap vid poolen. Vinprovningen brukar hållas en gång i veckan, och ingen bestämd dag, beroende på antalet deltagare.

Välj mellan rum och lägenhet med självhushåll

På Agriturismo La Sovana kan du antingen välja hotellrum, där skillnaden är storleken och delvis möbleringen eller lägenhet med självhushåll i tre olika storlekar. Rummen ligger i en byggnad mitt emot receptionen och restaurangen medans lägenheterna ligger en bit bort. Faciliteterna i rummen är aircondition, Sat-TV, Wi-Fi, minibar och badrum med dusch eller badkar. I lägenheterna har du aircondition, Sat-TV, pentry samt badrum med dusch eller badkar. Lägenheterna har dessutom terrass.

Läs om l√§genheterna på Agriturismo La Sovana

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map