Agriturismo i San Polo in Chianti i Toscana

Castello di Fabbroni

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Detta praktfulla slott med lång historia utstrålar både atmosfär och historia. Om du längtar efter att bo mitt i naturen kommer du att stormtrivas här och du kommer säkerligen att älska utsikten över olivlundarna, dalen och kullarna. Tre gånger i veckan kan du avnjuta vällagade rätter i den historiska matsalen och som gäst har du även tillgång till en härlig utomhuspool.

Tillbaka till antikens Rom

Slottet och framför allt platsen har mycket lång historia, faktiskt ända tillbaka till romartiden då en romersk centurion, Pantius, fick marken (när han gick i pension) och byggde sitt hus på kullen. Pantius hus heter Pantilus-Aula på latin och med tiden ändrades namnet successivt till Panzalla, som är det nuvarande namnet på slottet, tillsammans med Villa Fabbroni. Det var först under medeltiden då huset ägdes av Buondelmonti familjen som egendomen förvandlades till ett slott.

Genom tiderna har slottet upplevt medeltidens stridigheter mellan Florens olika adelsfamiljer och Toscanas enande under Mediciernas storhertigdömme. Grevarna Miari Pelli Fabbroni använde det, under 1800-talet, som jaktslott där man bl.a. hade Italiens förste kung, den jaktglade Vittorio Emanuele som gäst. Allt detta och lite till avspeglas i det slott som du ser idag.

Läs mer om Castello di Fabbroni

Sola på första parkett

Omgivningarna är som sagt vackra med sina gröna kullar, och även från trädgården och poolen kan du njuta av landskapets skönhet. Så slå dig ner i en av de solstolar som står utplacerade med eller utan parasoll och njut av stillheten, den blå himlen och solen som värmer dig.

Mat på toscansk manér

I den äldsta delen och i en stämningsfull och pittoresk sal tillagar ägarna tre gånger i veckan mat åt gästerna på äkta toscansk manér, fredagar, lördagar och söndagar. Du måste dock ge besked kl 14.00 dagen innan, om du önskar äta i restaurangen. På menyn finns det bl. a hemlagad pasta och kött i olika varianter samt ett urval goda viner från området. I restaurangen anordnas det även matlagningskurser men eftersom detta är endast på förfrågan, hör och anmäl ditt intresse vid check in.

Eftersom du bor med självhushåll kan du själv kocka ihop något gott att äta och maten kan du inhandla i San Polo in Chianti som ligger endast ca 3,5 km bort. Förutom en mataffär finns här ett par restauranger och bar. Inom ca 30-40 min med bil når du städer som Figline Valdarno och inom en timme kan du njuta av en kopp kaffe på torget i Greve in Chianti eller strosa i sakta mak på Ponte Vecchio i Florens.
Andra trevliga utflyktsmål du når inom lagom dagsetapper är San Gimignano med sina tinnar och torn, ca 57 km bort och underbara Volterra, ca 79 km bort. Siena är också en stad du inte bör missa (framför allt om du är shoppingsugen) och du har ca 76 km hit.

Du bor med självhushåll

Förutom ägarnas egen del av slottet finns det lägenheter i olika storlekar med som alla är rymliga och tidenligt inredda med nästan bara antika möbler. Detta i sin tur innebär att den ena lägenheten inte är den andra exakt lik, även om stilen påminner om varandra. En del lägenheter har valv, synliga träbjälkar och öppen spis. Alla har någon form av uteplats. Du har tillgång till ett gemensamt tvätteri. Trådlöst internet finns.

OBS. Villa Panzalla som tillhör Castello Fabbroni och som också har fina lägenheter presenteras separat.

Läs om lägenheterna på Castello di Fabbroni

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Podere il Poggiolo

Rufina, Toscana

Agriturismo Montalbino

Montespertoli, Toscana

Riserva di Fizzano

Castellina in Chianti, Toscana

Rekommendationer till dig

Terme di Sorano

Sorano, Toscana

Fattoria Villa Torre a Cona

Rignano sull'Arno, Toscana

Agriturismo Montalbino

Montespertoli, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Toscana

Fattoria Castelvecchi

Radda in Chianti

Le Colombelline

Montepulciano

search map