Hotell i San Giustino Valdarno i Toscana

Villa Cassia di Baccano

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Villa Cassia di Baccano kan dateras tillbaka ca. 400 år och då tillverkade man här olivolja. Men det är inte bara huset i sig som är historiskt utan även platsen det ligger på. Här gick nämligen Via Cassia Vetus, den romerska vägen mellan Florens och Rom, faktiskt rakt igenom tomten, påstås det och huset låg i två olika provinser. På 70-talet blev egendomen såld till en familj från Florens som skulle ha det som ett "sommarhus" men till slut bestämde de sig för att göra något mer med stället och skapade det vi hittar idag. I mars 2017 började man återuppta vinproduktionen och här finns ett trevligt vinprovningsrum. Önskas vinprovningar så går detta bra om du säger till innan.

Upplev den vackra miljön

Den lilla receptionen ligger i samma byggnad som den härliga frukostmatsalen. Detta är ett fint hus med sober interiör, vackra stenväggar, välvda tak och mycket ljusinsläpp. Här finns sköna soffor och bord där du kan planera dagen och det är här den goda frukosten serveras, som består av både kallskuret, frukt, kaffe, juice och hembakat. Ägg och bacon ingår också men beställs sk express så att du ska få den nylagad och god.

Pool & restaurang

Intill huset, och nedanför frukostmatsalen breder den lilla välskötta trädgården ut sig och även här kan du slå dig ner för att planera dagen. Det är även här du hittar den fina utomhuspoolen, en skön viloplats efter en händelserik dag. Här finns en restaurang Osteria Cassia Vetus som har öppet fredagar och lördagar, men det går att på förfrågan och i god tid innan beställa middag på hotellet veckans övriga dagar (förutom en dag i veckan då de håller stängt, men eftersom denna dag kan variera hör med receptionen vad som gäller just den vecka du är där).
Vi vill uppmärksamma dig om att det kan förekomma bröllop och andra events här på Villa Cassia di Baccano.

Du har ett mycket bra läge

Eftersom Villa Cassia di Baccano ligger söder om Florens men norr om Arezzo har du härifrån ett riktigt bra utgångsläge att besöka såväl Toscana som Umbrien. Och det är inte bara städer som Siena, Cortona och Greve in Chianti som lockar gästerna utan även hela det underbara Chiantidistriktet som ligger strax intill. Villans placering gör att du även kan ta en dagstur till Trasimenosjön och "kyssarnas" stad Perugia.

Villa Cassia di Baccano ligger strax i utkanten av San Giustino Valdarno, och du har endast ca en kilometer till den första restaurangen, dvs utanför hotellet. Men endast runt hörnet ligger ett cafè. Landskapet intill är vackert och eftersom vägen SP1 passerar utanför kan du snabbt och enkelt ta dig runt. Fråga bara personalen om tips och råd och de hjälper dig på bästa sätt.

Läs mer om Villa Cassia di Baccano

Behaglig inredning i ljusa toner

Hotellet har totalt 12 lägenheter varav vi kan erbjuda tre av dem. De har alla en smakfull inredning med ljusa färger och komfortabla möbler. Den kvinnliga arkitekten kommer från Mexico vilket du nästan kan märka med tanke på färger och former. En del sviter är i två plan, vilket gör att du har snedtak uppe vid det övesta planet, och dessa har aircondition på översta planet och takfläkt på nedersta. De som endast är i ett plan har takfläkt, alla har dock fri Wi-Fi och TV.

Läs om rummen på Villa Cassia di Baccano

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map