Semesterbostad i San Gimignano i Toscana

Vinprovning på Cantine Cesani

 
Vinprovning på Cantine Cesani är inte tillgänglig i dagsläget
Vinprovning på Cantine Cesani är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till San Gimignano här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Man blir glad bara av tanken på familjen Cesani från San Gimignano och det beror inte bara på deras goda vin för det är en historia om förändring och trofasthet som kopplats samman i perfekt harmoni.

År 1950 slog familjen Cesani från grannregionen Marche sig ner här och började dyrka jorden. Med sig hade de kunskap om hur man producerar vin och olivolja samt hur man förvandlar en gris till skinka, korv och annat gott. De hade också sin lille son Vincenzo med sig. I dag är han vuxen, har gift sig med Cesarina och fått två härliga döttrar vid namn Letizia och Marialuisa. Tillsammans har de utvecklat och förbättrat produktionen från en enkel vardagsvin till framstående vita och röda viner som har vunnit åtskilliga priser, en praktfull olivolja, några gram saffran och en god grappa. De har också inrett en del av gården till agriturismo med charmiga rum och en pool. Vincenzo har inte längre grisar på gården utan hos en anställd. Varje år i januari slaktar han dem och styckar köttet till skinka och korv som gästerna njuter vid frukosten.

Läs mer om Vinprovning på Cantine Cesani

Förändring har det varit mycket av men vissa saker har inte ändrat sig: Hela familjen har en särskild kärlek till marken och respekt för det den ger. Hela familjen arbetar så hårt och konstant att vi andra lätt kommer till att skämmas över det vi kallar vårt arbete. Familjen har bevarat en nästan oförstålig ödmjukhet över dess produkter, en ödmjukhet som avspeglar sig både i uppförande, klädsel och inte minst priserna (och det gäller både vin, olja och rummen). Det är inte många som säljer en enastående toppvin som Luenzo till halva priset av många Brunello di Montalcino även om dem smakar mycket bättre...

Det är därför en stor glädje för In-Italia att erbjuda våra kunder en rundvisning i vinkällarna där vi följer vinets process från druva till flaska och sedan en omfattande vinsmakning hos Cantine Cesani. Vi smakar hela sex olika viner: två vita, tre röda och ett dessertvin. Smakningen ledsagas av förklaringar och inte minst av bruschetta med tomat och gårdens olivolja, den lokala fårosten pecorino samt mandelkakorna cantuccini. För barn under 16 år finns det ett litet annat upplägg med mindre vin och mer sött.

Arrangemanget varar i två timmar och försigår på engelska. Det arrangeras alla vardagar klockan 16:00 från den 1 april till den 31 oktober.

Dölj texten
 
 
search map