Semesterbostad i San Gimignano i Toscana

Podere La Marronaia

 
Podere La Marronaia är inte tillgänglig i dagsläget
Podere La Marronaia är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till San Gimignano här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Podere la Morronaia är en familjeägd vingård med underbara omgivningar. Gården ligger nämligen inbäddad bland vinfält och olivlundar och det är inte bara det lantliga läget som gör gården attraktiv utan faktumet att det ligger naturskönt och samtidigt i närheten av den charmiga lilla staden San Gimignano. Här kan du koppla av i poolen eller ta långa sköna promenader.

Passion för livet, naturen, traditionen och poderen

Det var år 2000 som Luigi upptäckte den gamla byggnaden Podere la Marronaia under en av sina promenader i området. De äldsta delarna, ett utkikstorn, är från 1200-talet och utgjorde en del av stadens försvarsmur. Luigi förälskade sig direkt i platsen och efter en del övervägande flyttade till slut hela familjen hit och påbörjade arbetet med att rusta upp gården. Alla familjemedlemmar fick hjälpa till, inkluderat fårhunden Dino som är familjens ögonsten. Målet var att återuppbygga gården efter traditionella värderingar och ge den dess forna glans. År 2002 flyttade familjen in och har tillsammans med gårdens arbetare (som räknas som en del av familjen) successivt byggt upp den familjära atmosfär som råder. Idag är det barnen Pietro och Corrado som lägger all sin kärlek och passion på att driva gården. Fler familjemedlemmar, ej att förglömma, är fyra katter, två hundar (Gina och Berger) och två hästar (Gastone och Cet).

Läs mer om Podere La Marronaia

På gården produceras ekologiskt

På Podere la Marronaia producerar man rosé, vita och röda viner i olika prisklasser samt god olivolja (extra virgine) i olika smaker. Är du intresserad av provsmakning kan du bege dig till Sosta Alle Colonne, som tillhör gården och som ligger inbäddat bland kullarna ca 700 m från San Gimignano. Denna är öppen varje dag och här kan du inte bara provsmaka godsakerna utan även få kunskap i hur en liten gård sköter sin produktion. Vi rekommenderar att du förbokar, speciellt i högsäsong då det kan vara svårare att få plats.

Få lite "hemliga" recept med dig hem i bagaget

Du har olika "varianter" av vinprovning att välja mellan. Vad sägs om vin, olivolja och ost, vin och toskansk lunch, vin och lunch eller middag med saffran och tryffel som tema? Det finns även möjlighet för dig att utöka dina "skills" i köket då här hålls matlagningskurser. Lär dig laga mat efter "gamla" recept från familjen Morrocchi-Dei, allt från förrätt, första rätt (pasta eller soppa) till dessert. Maten avnjuts sedans tillsammans med hustes vin och gott sällskap. Är du intresserad av något av detta bör du helst vara ute i god tid, så att du inte missar möjligheten till dessa olika trevliga arrangemang.

Gör härliga utflykter eller slappa i poolen

Det är lätt att slappna av och njuta av livet på Podere la Marronaia. Tycker du om att röra på dig kan du göra härliga promenader eller cykelturer i området. Har du inte med egen cykel utan vill hyra kan du fråga på gården så hjälper de dig tillrätta. Tycker du om att spela golf så finns det en bana ca 12 km bort, tennis har du på närmre avstånd inom 2,5 km och möjlighet till ridning finns 14 km från gården. Du kan ju faktiskt även välja att stanna kvar på gården antingen i trädgården med ett glas vin och en bra bok eller i raklångt läge i en av de solstolar som står utplacerade runt poolen (med eller utan vin:-)).

Eftersom du befinner dig på en strategisk plats, speciellt om du besöker Toscana för första gången, har du flera trevliga sevärdheter i din närhet. In till San Gimignano är det endast tre kilometer och här har du förutom ett vackert historiskt centrum flera butiker av olika slag (speciellt skinn och läder), trevliga uteserveringar och bra restauranger. Volterra, som ligger ca 30 km bort, är också en stad du absolut inte bör missa och den mysiga staden ligger uppe på en höjd varifrån du har fantastisk utsikt över det intilliggande landskapet. Förutom sina vackra byggnader och historia som sträcker sig bakåt innan kristus födelse har du även här många små butiker och trevliga matställen att välja mellan.

Missa inte det lutande tornet

Inom en timme (beroende på trafiken så klart) når du det lutande tornet i Pisa, Ponte Vecchio i Florens och Piazza del Campo i Siena. Tre av de "måsten" du bör ha sett innan du åker hemåt. Skulle du däremot längta efter hav, sandstrand och goda fisk-och skaldjursrätter då är det bara att sätta sig i bilen och styra västerut i ca 70 km till någon av den toskanska kustens små orter där den typiska badortslunken råder. Detta är bara ett axplock av allt du kan se och upptäcka i den vackra regionen.

Rustika lägenheter

Du bor i enkla och spartanska lägenheter med självhushåll och som är utrustade med Wi-Fi, Sat-TV, ugn, diskmaskin, spis med fyra plattor, kyl och frys, kaffekokare, strykbräda och strykjärn samt hårtork. Det finns gemensam grillpats i trädgården du kan nyttja när grillandan faller på. Alla har en dedikerad uteplats i den gemensamma trädgården.
Vi vill be er uppmärksamma om att Podere la Marronaia är mer anpassat för personer över 14 år och att familjen bor på gården. Interna trappor , trappsteg och låga valv kan förekomma.

Dölj texten
 
 
search map