Omdömen från Podere il Poggiolo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Podere il Poggiolo

Läs personliga omdömen av Podere il Poggiolo som ligger i Chianti vindistrikt. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Podere il Poggiolo. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Avsides

Man ska vara förberedd på att Podere il Poggiolo ligger avsides. Vi hade nog inte gjort tillräckligt bra förberedelser på detta innan vi reste. För det första är Rufina relativt utanför allt (det visste vi) men i tillägg så är det endast en väg dit som går längs berget tills du kommer fram till den sista bit som är 600 meter, och då är det endast en enfilig väg som i princip klamrar sig fast längs berget. Om du har lite höjdskräck är detta inte ett ställe för dig. Det är cirka 20 min bilfärd från gården till närmaste butik.
Själva gården är fin ohc om du är inställd på att tillbringa hela din semester på själva gården (ink. måltider) så är det ett fint val för semestern. Vi hade tänkte att vi skulle laga vår egen mat i lägenheten och att åka på olika utflykter under dagarna. Dessvärre blev det inte så många bilutflykter pga vägarna. Vårt kök var sparsamt inrett men helt okej. Köksfläkten var ett skämt, så du ska räkna med att det luktar matos i hela lägenheten ifall du vill laga mat själv.
När det när sagt så vill vi berätta om att maten på gården var fantastisk. Vi deltog i Pizza-afton och det var jättebra. Vi åt också ytterliggare en middag på gården och det var god mat!
Vi bodde i Olivio, som har 2 sovrum med dubbelsäng + 1 enkelsäng i ena rummet. Aircondition i de både sovrummen fungerade bra. Det är en stor trädgård men tyvärr så har den en hög häck runt om hela väge. Med tanke på hur högt upp gården ligger var det en besvikelse att det inte var någon utsikt. De har däremot 2 solsängar, samt en övertäckt plats där man kan sitta utomhus samt en grill.

Rufina som semester-destination

Rufina har inte så mycket att erbjuda. En Coop och några andra mindre butiker, men inte någon som är värt ett besök. Om man ska resa hot så ska det vara för att stanna på gården

Podere il Poggiolo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere il Poggiolo
Fyrarumslägenheten Olivo med 5 + 2 sovplatser

Lägenheten är okej, men trädgården var instängs och saknade utsikt.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

WiFI fungerade nästan inte alls i lägenheten. I tillägg var det även dålig 4G/3G
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2018
Antal resande 3 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Podere il Poggiolo

Rufina som semester-destination

Podere il Poggiolo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere il Poggiolo
Tvårumslägenhetenn Salvia med 2 + 2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2018
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Gourmetmiddagar och fantastiskt värdpar

Bättre middagar får man leta efter. Engagerat och mycket trevligt värdpar. Den som säker ett lugn på semestern har hittat rätt. Väldigt familjär stämning. En nackdel är för mig att det känns lite avlägset.

Rufina som semester-destination

Går utmärkt att ta tåget från byn till Florens, 30 minuter.

Podere il Poggiolo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere il Poggiolo
Tvårumslägenhetenn Salvia med 2 + 2 sovplatser
Tvårumslägenheten Lavanda med 2 + 2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2017
Antal resande 4 Vuxna
Namn

Tryggt, familjärt och vackert.

Vi är ett par morföräldrar som fick lov att spendera en vecka tillsammans med våra tre barnbarn (7, 4 och 1 år) och deras föräldrar i Italien. Det var en härlig upplevelse. Även det minsta barnet kunde känna sig trygg på det stora området med vinrankor och olivträd. Alessandra och Serena är mästare på att skapa en trevlig och familjär stämning för sina gäster, och maten är - som alla omdömen säger - fantastisk! Ett plus (i alla fal för oss) att stället är fullt av danskar, så det finna gott om danska lekkamrater. Podere il Poggiolo ligger på en backtopp med vacker utsikt, där det alltid är en bris - härligt när temperaturen är över 35 grader.

Rufina som semester-destination

Podere il Poggiolo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere il Poggiolo
Tvårumslägenheten Lavanda med 2 + 2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastiskt - vackert - gästfritt - mat i världsklass!

Min familj och jag har precis kommit hem efter en helt fantastisk vecka hos Serena och Alessandro. Vilket ställe de har skapat! Man märker fort den enorma gästfrihet som - kryddat med de vackra omgivningarna, den läckra poolen och den formidabla maten - gör stället till något alldeles unikt, och absolut en plats man vill återkomma till. Och maten...! Sällan har vi upplevt något liknande - och vi har upplevt lite av mycket. Nästan varje kväll komponerar Serena de läckraste och mest utsökta rätterna, som Alessandro serverar med humor och historier. Det har helt enkelt varit matupplevelser utöver det vanliga. Även våra bar, som normalt föredrar pizza och pasta, fick erkänna att det bara var så gott. Lägenheten var mycket spartanskt inredd och rätt mörk, men de yttre omgivningarna vägde upp. Vi kan varmt rekommendera alla att deltaga i den veckovis återkommande "pizza night", och glöm inte att be Alessandro att berätta histoiren om Dantes liv och uppväxt! :)
EN VARNING till dem som ska hyra bil på Florens flygplats: vi hade bokat och betalt för en bil genom Goldcar (inkl. alla försäkringar) men vid uthyrningsstället fick vi inte ut bilen då vi inte hade ett Kreditkort med mer än 10.000 kronor i kredit. Det var inte tillräckligt och endast genom att nästa be på våra bara knän gick de med på att ta en depositum på vårt visakort. Så en rekommendation är att ha med ett Mastercard med dig om man ska hyra bil.

Rufina som semester-destination

Vacker plats, men Rufina är en mindre trött stad, dock med en riktigt bra supermarknad och en bra pizzeria på toget. Det är marknad i staden på måndagar. Kom ihåg att alla restauranger stänger kl. 14.30 - alla!!

Podere il Poggiolo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere il Poggiolo
Tvårumslägenheten Pruno med 2 + 2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

En föryngrande semester

Vi ankom sent till Podere il Poggiolo (kl. 22.30) och möttes av Serena och Alessandro med den enkla frågan: har ni ätit? Lite nedstämt fick vi erkänna att, det hade vi inte.
"Would you like spaghetti with championes or something else", frågade Serena. Och så bar Alessandro upp vårt bagage i vår lägenhet.
Deras välkomnande var fantastiskt och vi njöt av våra sena middag med ett glas rött vin till.
Nästa dag vaknade vi till en magisk utsikt (som vi inte märkte kvällen innan då det var så mörkt). Gröna backar och dalar. Total stillhet.
Min son (12 år) var så upptagen med djuren att vi knappt hann se annat än gården. En enda tur till Fiesolo lyckades vi dock få till.
Gästfrihet över alla gränser, och fantastisk mat är det vi framförallt kommer att komma ihåg länge.

Rufina som semester-destination

Om du blir hungrig mitt på dagen, och letar efter en enkel lunch, kan vi rekommendera Lorenzo som ligger på hörnet av Via Roma.

Podere il Poggiolo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere il Poggiolo
Tvårumslägenheten Ginestra med 2 + 2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2017
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Podere il Poggiolo

Skönt get-away från vardagen till den lugna landsbygden.
Den trevligaste värdfamilj och den mest fantastiska maten.

Rufina som semester-destination

Podere il Poggiolo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere il Poggiolo
Tvårumslägenheten Lavanda med 2 + 2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2016
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Helt fantastiskt

Har inga ord som skulle göra detta stället rättvisa. Helt underbart. Trevligt och gästvänligt. Bra boende och underbar omgivning. Fantastiskt mat. Här har vi hittat vårt smultronställe och vi kommer åka hit igen.

Podere il Poggiolo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere il Poggiolo
Tvårumslägenhetenn Salvia med 2 + 2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn

Superställe

Då vi anlände stod familjen själva för att visa oss runt, de var jättetrevliga och mycket hjälpsamma. Gården ligger i fantastiska omgivningar – vilken utsikt! Vägen är dock lite "spännande" första gång man kör den. :)

Barnen älskade poolen och alla djuren... det är ett mycket barnvänligt ställe och fantastiskt för dem som är ute efter en semester i lågt tempo bort från den hektiska vardagen. Vi är är mycket imponerade över hur bra alla var på engelska. Det upplever man inte så ofta i Italien. Och det var härligt att alla var så tillmötesgående oavsett om de kunde prata engelska eller inte. :)

Serena är en fantastisk kock, både middagen och frukosten är utsökt... Och det faktum att de sörjer för att det finns takeaway-möjligheter på stället gör det smidigt för en barnfamilj att vara här. Sammantaget en kanonupplevelse och helt säkert ett ställe vi gärna återvänder till.

Liten fotnot... In-Italia hade på sin hemsida gjort ett litet fel då det stod i beskrivningen av rummet att det var aircondition på rummet. Ett kriterium som vi fäster vikt vid, med tanke på barn och 30 graders värme. Men det fanns ingen aircondition. Så In-Italia försökte hitta ett nytt ställe till oss, men inget var så intressant som detta, så vi kom överens om att det skulle tillhandahållas en bordsfläkt... Då vi anlände till stället hade Serena och Alexandro en överraskning till oss... De hade varit iväg och köpt en mobil aircondition som ställts in i vårt rum... Fantastiskt så vänliga hjälpsamma och tillmötesgående människor det finns... Det var verkligen inte förvänta sig och vi var mycket tacksamma för alla sov gott även om det var 35 grader under dagen och 26-28 på kvällen/natten ...
Vi kan inte annat än att rekommendera detta ställe, det måste upplevas.

Podere il Poggiolo
Rent och fint
Gästvänlighet

Pratar engelska, lätt att kommunicera
Placering

"Den lilla grusvägen" upp dit är en liten utmaning. Men när man kört den ett par gånger var det inget problem.
 
Själva boendet på Podere il Poggiolo
Rummet Nocciolo

Familjen hade köpt en mobil aircondition, uteslutande på grund av ett fel på hemsidan. Jag hade fått veta att det inte gick att ordna fram, men de hade en stor överraskning till mig, då de hade varit ute och köpt en.
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Se upp för bina, det finns många i gräset runt poolen, särskilt mellan 12 och 19
Restaurang

God hemlagad mat, detta var var jättebra. De kör lag under veckan, så planera när man ska äta med.
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Avslappning, semester i fantastiska omgivningar

Efter att ha passerat mysiga Rufina och kört upp för berget - dyker Podere il Poggiolo plötsligt upp. Typiska italienska stenhus som är sammanbundna av vinmarkerna , olivträden, trädgården med örter, poolen, hundarna, hästarna, vildsvinen, åsnan och en obeskrivlig utsikt från de små oaserna runtomkring på området. Och så värdsparet Serena och Alessandro tillsammans med sonen och ett par gulliga medhjälpare från området, som gjorde allt för att ge oss den bästa vistelse. Härligt att vakna till doften av nybakat bröd från pizzaugnen. Serena var fantastisk till att laga de bästa italienska middagsrätter - som serverades på vår privata platå under parassollet med utsikt ned över Rosina - och naturligvis med deras eget vin i glasen. Vi kommer väldigt gärna tillbaka.

Rekommendationer till andra gäster

Serena är redo med en massa bra förslag på upplevelser.

Podere il Poggiolo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Podere il Poggiolo
Rummet Nocciolo
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 Nästa sida
 

Liknande ställen

La Torraccia di Chiusi

San Gimignano, Toscana

I Casali del Trebbiolo

Pontassieve, Toscana

Agriturismo Montalbino

Montespertoli, Toscana

Rekommendationer till dig

Fattorie Santo Pietro

San Gimignano, Toscana

Agriturismo Le Querciole

Casciana Terme, Toscana

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Toscana

Palazzo Bandino

Chianciano Terme

Fattoria Castelvecchi

Radda in Chianti

search map