Agriturismo i Rufina i Toscana

Podere il Poggiolo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Det finns få ställen som Podere il Poggiolo i Toscana och de blir bara färre och färre. Gården är först och främst Serena och Alessandros hem där de bor och arbetar tillsammans med deras son. De odlar sina grödor på jorden, passar på djuren och här har de valt att leva. När de tar emot sina gäster i de fyra små lägenheterna så önskar de just det, att man ska känna sig som gäst och inte kund.

Äkta gård och lokal matlagning

Podere il Poggiolo är inte ett ställe för stora familjer eller stora grupper, utan för par (möjligen med ett eller två barn, eller hund / katt) som önskar ett hjärtligt mottagande, nära kontakt med naturen och genuin toskansk matlagning, allt till priser som är lika ödmjuka som ägarna själva. En omfattande middag på kvällen kostar 25 euro per person och vinerna..., når endast upp till 4 euro litern (det är priset i restaurangen, men ska du ta den med ut från huset i egna flaskor eller dunkar (!) kostar den endast 1,60 euro litern! Kan vi säga annat än "skål"?

Detta är en äkta agriturismo! Det är inte märkligt att denna gård kan meddela utsålt nästan året runt då gästernas lovord sprider sig...

Läs mer om Podere il Poggiolo

Produktion av vin och olivolja

På gården framställer man olivolja och vin (poolen ligger mitt i vinmarkerna), odlar ekologiska grönsaker (hela deras produktion är faktiskt ekologisk) och så har de en charmerande griskull av rasen cinta senese som senare blir till skinka, korv osv. Alla de tre lägenheterna har en egen terrass med bord och stolar, men ryktet säger att de flesta äter sina måltider i "restaurangen" där både kvaliteten och mängden inte alls står i proportion till det billiga priset (och detta är positivt) men det finns även möjlighet för "take away" där man kan köpa mat från köket för att sedan äta den i sin egen lägenhet.

OBS: Ifall du önskar äta här på ankomstdagen ska detta meddelas minst två dagar innan ankomst.

Ingen störande trafik

De sista 650 meterna av vägen fram till gården går via en smal grusväg så det finns ingen trafik alls vid gården. Det enda du kan förvänta dig är skogens fåglar, åsnan och grisen som lever på gården.

Hemtrevliga lägenheter och rum i rustik stil

Precis som sig bör, är boendet både rustikt och hemtrevligt med synliga takbjälkar. Du kan välja den lägenhet som passar dig bäst, och alla har någon form av uteplats. Även rummen är komfortabla med litet bord och två stolar framför ingången.

Lägenheterna på Podere il Poggiolo

Tvårumslägenheten Ginestra med 2 + 2 sovplatser

ligger på andra våningen och är ca. 30 m² stor. Lägenheten består av ett uppehållsrum med kokvrå och bäddsoffa för två personer, sovrum med dubbelsäng och badrum med duch och toalett. Lägenheten har en privat terrass på första våningen.

Tvårumslägenheten Lavanda med 2 + 2 sovplatser

Ligger på första våningen och är ca. 30 m² stor. Lägenheten består av ett uppehållsrum med kokvrå och bäddsoffa för två personer, sovrum med dubbelsäng och badrum med duch och toalett. Lägenheten har en privat terrass. Det finns myggnät på fönsterna och aircondition så man kan välja mellan frisk luft eller från airconditionanläggningen.

Tvårumslägenhetenn Salvia med 2 + 2 sovplatser

Ligger på första våningen och är ca. 30 m² stor. Lägenheten består av ett uppehållsrum med kokvrå och bäddsoffa för två personer, sovrum med dubbelsäng och badrum med duch och toalett. Lägenheten har en privat terrass. Det finns myggnät på fönsterna och aircondition så man kan välja mellan frisk luft eller från airconditionanläggningen.

Tvårumslägenheten Pruno med 2 + 2 sovplatser

ligger ca. 75 meter från gården i en byggnad med andra (privatägda) lägenheter. Den är något enklare inredd än de andra men större. Den ligger på första våningen och är ca. 45 m² stor. Lägenheten består av kök med matplats, uppehållsrum med dubbel bäddsoffa, sovrum med dubbelsäng och badrum med dusch och toalett. Lägenheten har privat terrass framför uppehållsrummet och en trädgårdspaviljong ca. 20 meter från ingången med utsikt mot dalen. Det finns myggnät på fönsterna och aircondition så man kan välja mellan frisk luft eller från airconditionanläggningen.

Fyrarumslägenheten Olivo med 5 + 2 sovplatser

Är fördelad på två våningar (upphöjt bottenvåning och vindsvåning) och ligger ca. 75 meter från gården i en byggnad med andra (privatägda) lägenheter. Den är med sina ca. 75 m² betydligt större än de andra lägenheterna. Lägenheten består av vardagsrum med öppen spis och bäddsoffa för två personer, stort kök med matplats (fyra kokplattor, kylskåp och mikrovågsugn), sovrum med dubbelsäng och enkelsäng, badrum med dusch och toalett samt en gästtoalett. På vindsvåningen finns det ännu ett sovrum med dubbelsäng. Lägenheten har en 700 m² stor privat trädgård med ett stort lusthus, bord, stolar och solstolar samt grill. Det finns myggnät för fönstren, tvättmaskin och wi-fi.

Rummet Lampone

Ligger på första våningen och är ca. 32 m² stort. Det är utrustat med satellit-TV, microvågsugn, kylskåp, litet matbord, öppen-spis, badrum med dusch och toalett. Rummet har dessutom gratis trådlöst internetförbindelse. Här finns även en bäddsoffa för två personer och en säng (en person). Det finns även ett litet bord med två stolar framför ingången och det finns endast plats till just två personer. Det finns myggnät på fönsterna och aircondition så man kan välja mellan frisk luft eller från airconditionanläggningen.

Rummet Nocciolo

Ligger ca. 75 meter från gården i en byggnad med andra (privatägda) lägenheten, sidan om lägenheten Pruno och mäter ca. 22 m². Det är utrustat med satellit-TV, badrum med toalett och dusch samt dubbelsäng. Det finns vidare även en bäddsoffa för två personer. Det finns myggnät på fönsterna. Dessutom finns det ett litet bord med två stolar framför ingången.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

La Torraccia di Chiusi

San Gimignano, Toscana

I Casali del Trebbiolo

Pontassieve, Toscana

Agriturismo Montalbino

Montespertoli, Toscana

Rekommendationer till dig

La Torraccia di Chiusi

San Gimignano, Toscana

Antica Taverna Casagrande

Figline Valdarno, Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio, Toscana

Nyheter från In-Italias
BLOGG
Här kan du bli inspirerad till din semester i Italien

Populärt i Toscana

search map