Agriturismo i Rufina i Toscana

Agriturismo Colognole

 
Agriturismo Colognole är inte tillgänglig i dagsläget
Agriturismo Colognole är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Rufina här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Eftersom Agriturismo Colognole är en stor vingård kan den vara lite svår att beskriva. Här finns nämligen flera byggnader där en del erbjuder rum och andra lägenheter med självhushåll. Du kan t.o.m hyra hela hus och på så sätt få gott om plats för både släkt och vänner. Den historiska gården ligger vid bergen som reser sig väster om floden Sieve och landskapet omkring dig är vackert på sitt robust sätt med stolta vinrankor på rad och knotiga, "glittrande" olivträd, vilket inte är så märkligt då du befinner dig i det kända Chianti Rufina, ca 30 km öster om kulturstaden Florens. Gården har varit i familjen Spallettis ägor sedan slutet av 1800-talet och endast sedan dess har och är vin i fokus.

Mat och vin är i fokus

Gården har som sagt lång historia men i början av 90-talet var det dags att öppna restaurangen Il Colognole, till allas glädje och förtjusning. Här kan du nämligen njuta av traditionella specialiteter från Toscana tillagade av Chef Alberto Busetto ackompanjerat av viner från Chianti Rufina DOCG som t.ex Chianti Classico, Brunello, Nobile di Montepulciano och Morellino. Vad sägs om hemmagjorda tortelli, svamp, kastanjer (beroende på årstiden), vilt, kött, grönsaker och charkuterier från området som sträcker sig mellan Mugello och Casentino? Det finns inte så mycket att tillägga förutom att kryddor och örter kommer från den egna örtagården och att närproducerat smakar alltid så mycket bättre. Förutom den goda maten och drycken kan du från terrassen njuta av vackra vyer över Valdisieve och klara kvällar kan du t.o.m se bergen borta i Chianti.

På vingården, som är känd i området och som producerar 120.000 falskor per år, hålls det vinprovningar där du först får en introduktion och den historiska bakgrunden. Efter det ger ni er ut på ägorna tillsammans mellan vinrankor och olivlundar för att sedan avrunda det hela med att smaka på den goda druvan och prova på gårdens olivolja. Du kan välja mellan att smaka på 3 viner plus olivolja eller sex viner. Normalt hålls vinprovningen på onsdagar och fredagar och varar runt en timme och trettio minuter, men hör för säkerhet skull med receptionen så att de inte ändrat tidpunkterna. Vi kan nästan garantera att du kommer att ryckas med när Mario passionerat sätter fart och börjar prata vin. För dig som vill prova vin tillsammans med mat går detta också bra och det finns färdiga paket att köpa på plats.

Restaurangen Il Colognole, som är mycket uppskattad p.g.a sin goda mat, håller öppet dagligen, både till lunch som middag under sommarhalvåret. Om du önskar vegetariska eller glutenfria rätter är detta inga problem, men meddela gärna detta dagen innan eller hör vid incheckningen vilket som blir bäst. På gården hålls också matlagningskurser för dig som vill komma den toskanska matkulturen tätare inpå.

Läs mer om Agriturismo Colognole

Ta långa, sköna promenader och bara njut

Vin är som sagt det familjen brinner för, och nu då tillsammans med långfärda gäster som letar sig hit för att koppla av. Och det är lätt att koppla av på Agriturismo Colognole. Du kan spela tennis eller välja att slappa vid poolkanten där du lapar sol hela dagarna. Du kan göra sköna promenader i det vackra området på 700 hektar och det finns speciella vandringsleder i Parco Nazionale della Foreste Casintinesi på ca 8 km. Alternativt kan du ta dig fram på cykel och samtidigt passa på att få lite motion.I området finns det möjlighet till ridning, sportfiske och golf, bara för att nämna något.

Du kan åka på upptäcksfärd till kulturstäder som Florens eller göra dagsutflykter till Greve in Chianti, Cortona och Arezzo. Ett tips är att köra till Stazione Scopti ( ca 5 km bort), där du kan parkera bilen under dagen och fortsätta med tåg. Detta är ett både billigare och smidigare sätt då du inte behöver snurra runt i Florens och leta dyr parkeringsplats. I Rufina, som ligger ca 7 km bort och som är en klassisk Toskansk liten stad, har du ett trevligt centrum där du hittar barer och restauranger. Här finns även apotek, småbutiker, post och bank.

Bo på gårdens Bed & breakfast

Den sista byggnaden att bli renoverad var den gamla vinkällaren Maggetto, år 2006. En plats där Fattoria Spalletti och dess grannar förvarade sina druvor. I dag finns här fyra stycken dubbelrum med privata badrum. Här finns även ett gemensamt allrum med Sat-Tv och kylskåp. Här har du frukost och daglig städning. Poolen och restaurangen ligger inte långt bort. Superior-rummen hittar du däremot i Villa di Fattoria.

Två lägenheter ligger i Podere Mago

De två lägenheterna Fata och Mago ligger i egen byggnad. En podere från 1800-talet, vars namn kommer från en bonde som genom sina egenskaper kunde förutspå vädret och som ömt kallades för trollkarlen. Detta hus ligger ca 150 meter från huvudbyggnaden och receptionen.

Tre lägenheter ligger i Villa Fattoria

Förutom superior-rummen i Villa Fattoria finns det här ytterligare tre lägenheter. Den vackra villan Fattoria byggdes under slutet på 1600-talet och vid andra världskriget skadades villan av bombningar och är idag ett minnesmärke för området. Det är här receptionen ligger, i den stora salongen som även fungerar som gemensamt läs- och vardagsrum. Från salongen kommer du vidare in i vinprovningsrummet. Till villan hör en trädgård dedikerad till gästerna och poolen ligger ca 50 meter bort.

Bo i eget hus - Villa Frantoio

Den stora poderen från slutet av 1800-talet ligger ca 500 meter från huvudbyggnaden, vilket ger större privathet. Huset var bebott fram till 70-talet av en känd lokal bondefamilj och har bl.a ett stort kök, åtta sovrum, trädgård och privat pool.

Rummen på Agriturismo Colognole

Dubbelrum (classic)

Sovrum med antingen dubbelsäng eller twinbäddar och privat badrum med dusch. Det finns Wi-Fi på rummet.

Dubbelrum (superior)

Sovrum med antingen dubbelsäng eller twinbäddar och privat badrum med dusch. Det finns Wi-Fi på rummet. Dessa rum ligger i villan Villa di Fattoria.

Studiolägenhet (Vinacciolo) 2 pers

Lägenheten ligger i Villa Fattoria. Här finns ett rum med litet pentry med matplats, soffa och säng med twinbäddar samt ett badrum med badkar. Ca 30 m². Dedikerad uteplats finns. Det är ca 50 meter till poolen. Faciliteterna är aircondition, smart-TV och Wi-Fi.

Lägenhet m. 1 sovrum (Acino) 4 pers

Lägenheten ligger i Villa Fattoria. Här finns ett rum med en baldakinlsäng, ett par fotöljer samt ett pentry, ett sovrum med twinbäddar och två badrum med dusch. Ca 60 m². Dedikerad uteplats finns. Det är ca 50 meter till poolen. Faciliteterna är aircondition, smart-TV och Wi-Fi.

Lägenhet m. 2 sovrum (Grappolo) 4+2 pers

Lägenheten ligger i Villa Fattoria. här finns ett allrum med pentry och bäddsoffa, två rum med twinbäddar och två badrum varav det ena är med dusch och det andra badkar. Ca 90 m². Dedikerad uteplats finns. Det är ca 50 meter till poolen. Faciliteterna är aircondition, smart-TV och Wi-Fi.

Lägenhet m. 2 sovrum (Fata) 4+2 pers

Lägenheten ligger ca 150 meter från receptionen i Podere Mago. På bottenplan finns ett allrum med bäddsoffa, ett kök med sittplats och kamin. En trappa upp finns två sovrum med totalt fyra sovplatser (varav ett av rummen har separata bäddar) samt badrum med dusch. Twinbädd kan förekomma. Faciliteterna i lägenheten är Sat-TV, diskmaskin, ugn och tvättmaskin. Fata delar möblerad trädgård och grillplats med Maga. Ved går att få på förfrågan. Avstånd till poolen är ca 200 m.

Lägenhet m. 4 sovrum (Mago) 8 pers

Lägenheten ligger ca 150 meter från receptionen i Podere Mago. På bottenplan har du en stor entree där bl. a den gamla brödugnen fortfarande finns kvar. Här finns ett välutrustat kök med sittplats och kamin. En trappa upp ligger fyra sovrum med totalt åtta sovplatser (två av rummen har separata bäddar), två badrum varav ett är med dusch. Twinbäddar kan förekomma. Faciliteterna i lägenheten är Sat-TV, diskmaskin, ugn och tvättmaskin. Maga delar möblerad trädgård och grillplats med Fata. Ved går att få på förfrågan.

Villa (Frantoio) för 17 pers och privat pool

Ett stort stenhus med privat pool och trädgård. I huset finns 7 dubbelrum och 1 trebäddsrum, 5 badrum, 1 stort rum med soffor och fotöljer och öppen spis, 2 salonger (matplats) och 1 stort kök med kamin. Ca 230 m². Twinbäddar kan förekomma. Du har egen trädgård med grillmöjlighet, uteplats och pool. Faciliteterna i huset är tvättmaskin, diskmaskin.

Villa (di Fattoria) för 10+2 pers och privat pool

Detta hus rymmer de tre lägenheterna Grappolo, Acino och Vinacchio) och då du hyr hela huset har du privat trädgård, uteplatser och pool. Här finns 1 rymlig salong, 5 dubbelrum, 1 salong med kök och bäddsoffa, 3 badrum med dusch och 2 badrum med badkar. Ca 210 m² Faciliteterna är aircondition, smart-TV och Wi-Fi.

Dölj texten
 
 
search map