Agriturismo i Rignano sull'Arno i Toscana

Fattoria Villa Torre a Cona

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Fattoria Torre a Cona går inte precis under kategorin "de små ödmjuka bondgårdarna." Många skulle kalla huvudbyggnaden för "ett slott", där det ligger på en höjd med omgivande vinmarker och olivlundar. Byggnaden är daterad bakåt till omkring år 1000, men som praktvillan ser ut idag är den ett resultat av ombyggnader och utbyggnader mellan 1100-talet och 1750. De adliga ägarna (grevar) Rossi di Montelera bor fortfarande kvar i en del av huset. Men eftersom egendomen mäter mellan 8000-9000 m² är detta säkert inget du kommer att lägga märke till. Om du inte ser dem strosa runt och botanisera ute på ägorna vill säga.

En stämningsfull pool

Även om du säkert kommer att åka ut på äventyr där du kuskar kulle upp och kulle ner omgiven av vinrankor så långt ögat når, kan det ibland vara skönt att få koppla av lite extra.

Detta kan du i en av de solbäddar du hittar intill poolkanten. Poolen ligger en bit i från bostäderna, vilket kan vara positivt då det betyder att du får mer lugn och ro, och den är inte särsklid stor (15 x 5,5 m med ett djup på 90 cm). Anledningen är att Bevaringsmyndigheterna har varit strikta och inte tillåtet byggandet av något som kunde fördärva den fridlysta egendomen. Poolen är därför anlagd i den gamla dammen vid den tidigare möllan, en ytterst stämningsfull och estetiskt tilltalande lösning.

Läs mer om Fattoria Villa Torre a Cona

Det finns gott om plats för alla

Utöver lata dagar vid poolen kan du i området vandra eller cykla, och det finns mountainbikes att låna efter tillgänglighet. På Fattoria Torre a Cona organiserar de även matlagningskurser, vinturer, trekking och kan hjälpa dig att boka golf, tennis samt hästridning. Ett shoppingmall, The Mall, har du också i närheten. Tänk på att en del aktiviteter är utanför huset men i närheten. Hör med receptionen så hjälper de dig tillrätta med bokning av tid, priser m.m.

Även de minsta är välkomna och här har barnen gott om yta att vara på och de har en liten lekplats de kan besöka. För dig som reser med barn kan det vara bra att veta att det finns ett s.k. babypaket (bestående av nappflaskvärmare, skötbord, badbalja, ryggbärsele och barnnät) samt barnsäng och barnstol.

Restaurangen ligger i en gammal byggnad

Från och med April 2020 kan nu Fattoria Torre a Cona stoltsera med en restaurang. Denna hittar du i en av egendomens gamla byggnader, "Limonaia" där man förr under vinterhalvåret förvarade citroner och andra citrusfrukter. Vid renoveringen har man bevarat den gamla charmen med synliga träbjälkar och terracottagolv. Från juni till september kan du njuta av lunch och middag utomhus. Och under vinterhalvåret bjuds du på en varmare atmosfär inomhus. Maten är givetvis traditionellt toskansk med allt vad det innebär.

Genomgående hög standard

Du kan välja det boende som passar dig bäst. Antingen väljer du något av de olika rummen eller så föredrar du att bo i en av lägenheterna. Boendena ligger fint utspridda i olika lanthus tillhörande det stora godset, och de är verkligen värdiga en semestervistelse.
Rummen är fördelade på i olika byggnader, och är utrustade med badrum med dusch eller badkar, hårtork, luftkonditionering och wi-fi.

Gemensamt för lägenheterna, oavsett placering och storlek, är den höga kvalitet, komforten, rymligheten och de privata terrasserna/uteplatserna med bord, stolar, solstolar och parasoller (vissa inte i direkt anslutning till boendet). Extrabäddar kan vara i bäddsoffa.

Här finns naturligtvis också grillplatser (de självständiga husen har sin egna, medan lägenheterna i Casa Villa delar en grillplats). Alla lägenheterna har bra köksfaciliteter, tvättmaskin, sat-TV, hårtork, kassafack, kaffekokare, micro och wi-fi samt de allra flesta av dem har också aircondition (ej villorna). Inredning och möbler håller också en fin nivå. Fattoria Torre a Cona erbjuder verkligen en semestervistelse som ligger långt över genomsnittet!

Stor egendom och flera byggnader

Eftersom boendena är fördelade i olika byggnader varierar även avståndet. Vi vill att du ska vara uppmärksam om detta. Å andra sidan betyder det en "luftigare" miljö som förstärks av den intilliggande naturen.

Det finns alltså både rum och lägenheter i olika storlekar, som alla ligger inom ett par hundra meter från huvudbyggnaden där du även har receptionen, de stora vinkällarna och försäljning av vin. Några av lägenheterna ligger i byggnaden Casa Villa (200 meter från poolen), medan de återstående hittar du i fristående hus (mellan 150 och 250 meter från poolen).

Läs om l√§genheterna på Fattoria Villa Torre a Cona

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map