Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Karta över regionen Toscana

Toscana är en av Italiens 20 regioner, och ligger vackert på västkusten ut mot det Tyrrenska havet. Toscana är ett av de mer populära resmålen att besöka i Italien, och det finns det många anledningar till. Upplev bland annat några av världens vackraste renässanskonst i huvudstaden Florens, och njut av den toscanska maten och de fantastiska lokala vinerna. Eller varför inte spendera en dag på stranden i Viareggio?

Använd kartan för att hitta ditt hotell eller semesterlägenhet, samt för att se avstånd till de olika flygplatserna och sevärdheterna i Toscana.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Resor till Toscana med flyg

Det är enkelt att resa till Toscana med flyg, och det finns dagligen direkta avgångar med flygbolag som Norwegian, SAS och Ryanair. När du planerar din resa, spelar det stor roll vilken flygplats du väljer, för även om Toscana inte ser så stor ut på kartan, så tar det ofta lång tid att köra från A till B, när du kör på de mindre vägarna i den backiga terrängen.

Du kan flyga till Toscana från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn, och flyger du i högsäsongen kan du välja bland olika flygbolag med dagliga avgångar. I sökmotorn kan du se och jämföra priser på resor med de olika bolagen

Flygplatser i Toscana

Internationella flygrutter med större flygbolag anländer som oftast till Milano eller Rom där du kan hyra en bil och köra de ca. tre timmarna till Toscana. Men det finns även direktflyg till de båda lokala flygplatserna Pisa och Florens. Från Milano tar det bara ca. 1,5-timme med snabbtåget till Florens, medan det från Rom tar ca. 1 timme och 20 minuter.

Florens och Pisas flygplatser erbjuder i dag en rad flygförbindelser från Skandinaviens största flygplatser. Pisas flygplats Galileo Galilei International Airport ligger endast ca. 1,5 km söder om Pisas centrum. Florens flygplats, Amerigo Vespucci ligger också mycket nära staden centrum, ca. 4 km. Från de båda flygplatserna går det transferbussar och taxi till respektive stads centrum.

Läs mer om de olika flygplatserna i Toscana

Rundresor i Toscana med tåg eller bil

De flesta som reser till Toscana vill uppleva många av de spännande sevärdheterna som regionen har at erbjuda under sin semester - något du gör bäst i tåg eller i bil.

Tåg är enkelt och billigt i Italien

Alla större städer i Toscana har en järnvägsstation och det italienska järnvägsnätet är i allmänhet väl utvecklat och välfungerande, bl.a. med höghastighetståg mellan större städer. Florens, Pisa och Grosseto är viktiga järnvägsknutpunkter och Florens har även hela två stora järnvägsstationer, nämligen Santa Maria Novella (SMN) i stadens centrum och Campo di Marte (CDM) lite längre bort.

Förbindelserna från Florens till resten av Italien med tåg går i allmänhet ofta och snabbt, och transporterar dig till Rom eller Bologna / Milano med upp till 300 km/h. Det finns också förbindelser till resten av Toscana med regionaltåg, bl.a. Siena, Pisa, Lucca och Arezzo.

Upplev Toscana med en hyrbil

Toscana och dess vackra medeltidsstäder upplevs bäst i en bil, eftersom du då kan åka iväg på utflykter på egen hand, utan att behöva anpassa dig efter olika tidtabeller. Du kan beställe en hyrbil med avhämtning på flygplatserna, eller i de större städerna i Toscana.

>>> Boka en hyrbil i Toscana

Var ska du bo i Toscana?

Hos In-Italia är vi ledande i Skandinavien när det gäller semesterboende och logi i Italien. Samtidigt står ingen region närmare vårt hjärta än Toscana, och vi erbjuder mer än 300 olika hotell och lägenheter, som täcker alla intressanta platser.

Reser du till Toscana kommer du att uppleva att regionen har två olika ansikten - konst och kultur i städer som Florens, Siena, Lucca och Pisa på ena sidan, och sedan det otroliga landskapet och naturen på den andra. De små städerna, byarna, slotten, villorna och vingårdarna i Toscana ger dig en välkommen förändring i förhållande till trafik och buller i några av de större toskanska städerna.

Landskapet i Toscana består främst av kullar, berg och vinlandskap, och när du reser runt i Toscana kommer du se att landskapet omkring dig ständigt förändras, oavsett om du kör runt i bil på de slingrande vägarna genom Apenninerna eller transporteras runt i buss eller tåg från en vacker dal till nästa.

Längs kusten presenterar Toscana sig också från sin bästa sidan, med en lång rad av fina sandstränder, med stora möjligheter att uppleva havets möjligheter, oavsett om du vill dyka, simma, segla eller fiska. Vattnet i det Tyrrenska havet är bland de renaste i Italien, och har en behaglig och skön temperatur under sommarmånaderna.

Välj rätt hotell till din semester - läs mer om hotell i Toscana

Mer information inför din resa till Toscana

Toscana är Italiens femte största region, belägen i den centrala delen av landet mellan grannregionerna Ligurien, Umbrien, Emilia-Romagna och Lazio. Toscana är inte utan grund ett av de mest populära resmålen i Italien, för regionen har nästan allt:

En fantastisk natur, som bjuder på de karaktäristiska mjuka backarna, flankerade av cypressträd - som ofta uppträder som ett kännetecken för regionen på många olika vykort - olivlundar och vingårdar, höga berg och djupa dalar, samt vidunderliga sandstränder. Och mer än 120 naturreservat...

Fantastisk mat och vin, som bland annat kan upplevas på en av regionens alla vingårdar, där du på nära håll kan följa vinproduktionen och smaka på de lokal producerade vinerna. Toscana är starkt förknippad med den blå druvsorten Sangiovese, som utgör kroppen till några av de största vinerna som finns, såsom Brunello di Montalcino, Vina Nobile di Montepulciano och naturligtvis Chianti.

Enastående konst och kultur, som rymmer unika monument från både etruskernas och romarnas storhetstider, och stora konstnärliga och vetenskapliga personligheter som Dante, Leonardo da Vinci och Machiavelli. Och så var det i regionens huvudstad, Florens, som renässansen uppstod och fortfarande kan upplevas, t.ex. på det världsberömda konstmuseet Galleria degli Uffizi.

Spännande historiska städer, som utöver Florens, inkluderar städer som Arezzo, Colle Val d"Elsa, Cortona, Pienza, Lucca, Montalcina, Montepulciano, Pisa, San GImignano, Siena och Volterra.

>>> Få mer information om en semester i Toscana här

Beställ din resa till Toscana online, och få lägst pris

Det är enkelt, tryggt och billigt att boka din resa till Toscana online, och det är i sökmotorn här på hemsidan som du hittar de lägsta priserna. Som tidigare nämnt är du täckt av resegaranti och Paketreselaget när du bokar en paketresa, och det gäller oavsett om du bokar online eller önskar en skräddarsydd resa.

Kontakta oss för att prata om möjligheterna, eller boka direkt din resa online till Toscana.

 
search map