Agriturismo i Reggello i Toscana

San Jacopo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Agriturismo San Jacopo har ett mycket bra läge och passar dig som vill uppleva mycket av det Toscana har att erbjuda, nämligen både kultur och natur. Gården ligger en timme med bil (40 km) söder om Florens och 50 minuter (32 km) från Chiantiområdet och Greve in Chianti vilket gör att du inom lagom dagsetapper kan se och uppleva mycket. Och inte bara det för runt gården, som ligger endast ett par kilometer från den lilla byn Reggello, ståtar stolta vinrankor som en påminnelse att du faktiskt befinner dig i det vackra Toscana.

Här blir du väl omhändertagen av Elisa

Agriturismo San Jacopo är ett tvättäkta familjeställe som drivs av far och dotter. De bor själva på gården, vilket gör att de kan se till att du har det så bra som möjligt under din vistelse. Du kommer kanske dock att ha mest kontakt med Elisa då pappan sköter gårdens övriga sysslor. För utöver sina rustika lägenheter har man här även vin- och olivoljeproduktion med försäljning på gården där man tillverkar runt 100.000 flaskor vin och 100.000 flaskor olivolja. Perfekt för dig som tycker om både vin och olivolja och som gärna vill handla lite gott med dig hem.

Läs mer om San Jacopo

Men det var inte vin och olivolja som man tillverkade först här på Agriturismo San Jacopo utan fårost, och lägenheterna som idag hyrs ut var under Elisas farfars tid arbetarnas bostäder. Först 1987 såldes alla får och under år 2000 påbörjades renoveringen av lägenheterna. Man var noga att bibehålla det genuina och rustika, vilket vi är tacksamma för då det är så det bör vara här på landet.

Förutom lägenheterna finns här ett gemensamt allrum i en av byggnaderna där det även går att köpa till en enklare frukost bestående av kaffe, en sk. brioche (bakverk med eller utan fyllning), bröd, ägg, yoghurt mm. Du har förvisso självhushåll och kan handla lite gott och blandat med dig hem från mataffären men om du i alla fall skulle vilja beställa frukost måste detta göras dagen innan, så att de vet vad de ska köpa in.

Lata dagar vid poolen

Det råder en skönt avslappad atmosfär här på gården där du sköter dig själv och tar dagen i din egen takt. Närheten till kulturstaden Florens och det undersköna Chiantiområdet gör att du kan fylla dina dagar med spännande äventyr. För de dagar då du bara vill slappa kan du antingen slå dig ner i trädgården med en bra bok eller kasta dig i den härliga utomhuspoolen som du hittar i trädgården och där solstolar och parasoll finns utplacerade. Du är omgiven av vinrankor och från flera av terrasserna kan du se solen gå ner över fälten. Området lockar även till sköna promenader i det fria.

Bra att veta

Vi vill uppmärksamma dig om att det finns både hund och katt på gården. Barn under 14 år får inte vistas ensamma i poolen och dykning i poolen är inte tillåtet p.ga. djupet. Du kan inte ta med glas eller mat till poolen. Det finns platser i trädgården där du kan njuta av mat och dryck. Eftersom man här månar om lugn och ro, är det inte tillåtet att föra oväsen under siestan, mellan kl. 13.00-16.00 samt mellan kl. 22.00-09.00. Det finns tvättmöjlighet på stället och tvätten hänger du utomhus, och inte inne i lägenheten. Duschhanddukarna får inte användas i poolen. Önskar du daglig städning samt byte av sängkläder och handdukar går detta bra på förfrågan och mot en avgift. Sen ankomst måste meddelas i god tid.

Komfortabla lägenheter i rustik stil

Precis som sig bör på landet i Toscana, har man här inrett med rustika möbler, typiskt för regionen. Några lägenheter ligger på bottenplan och andra en trappa upp. Du kan välja mellan olika storlekar. Alla lägenheter är utrustade med kök och TV. Wi-Fi har du i de gemensamma utrymmena. Under varje beskrivning står det gällande balkong och terrass.

Läs om l√§genheterna på San Jacopo

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Gästomdömen av San Jacopo

Läs personliga omdömen av San Jacopo som ligger i Toscana. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av San Jacopo. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Se alla 5 omdömen från San Jacopo

Toskansk idyll

San Jacopo är en vacker och idyllisk egendom vilket vi också förväntat oss utifrån bilderna här på hemsidan. Vi blev inte besvikna - ställer är välskött samt snyggt och rent och Elisa som driver stället tillsammans med sin pappa var otroligt tillmöteskommande och behjälplig med allt vi hade behov av.

Lägenheten Leccino är trevligt inredd och härligt med egen terrass. Här valde vi några dagar att äta vår egen frukost och middag, men frukostbuffén som Elisa tillagade bör man också prova på. Fantastiskt att äta frukost i kanten av deras vinodlingar.
Härligt poolområde, där mycket av vår tid tillbringades.

Vill man ut och äta på kvällen ligger det närmsta stället i Cascia, där får man inte missa en pizza på Elisas mans restaurang, samt en god måltid (framför allt fisk) på Ristorante Pizzeria Masaccio - verkligen god mat. Är man där under sommarperioden så är det en god idé att boka bord, eftersom det var fullbokat de flesta kvällarna.

Läs mer

Toppen!

Ett riktigt fint boende med härlig utsikt och solnedgång. Elisa med familj är mycket trevliga och tillmötesgående. Dock ingen AC i lägenheterna, stort minus. Heller ingen ”underhållsstädning”.

Läs mer

Semester man inte vill åka hem ifrån

Den underbaraste plätten i Toscana, fantastiskt läge med storslagen utsikt över vinodlingarna och det backiga landskapet. Och Elisa är en så fantastiskt gästfri värd, som gör allt för att din vistelse ska bli perfekt... Inte sista gången vi reser dit.

Läs mer

Bedömning av San Jacopo

Läs mer

Bedömning av San Jacopo

Läs mer
 
search map